Hovoc nieuws 26 september

26 september 2011

Aanleveren Hovoc nieuws
Het aanleven van het Hovoc nieuws, dat wekelijks op maandag op Hovoc.nl verschijnt, kan per e-mail op nieuws@hovoc.nl. Houd wedstrijdverslagen kort en bondig om zodoende de leesbaarheid te vergroten. Het Hovoc nieuws a.u.b. voor zondagavond 19:00u aanleveren! Bedankt.
Niels Hendrix

Uitslagen zaterdag 24 september
DamesHovoc DS 1 - SOMAS/Activia DS 1 0-4
Hovoc DS 2 - VC Limac DS 1 0-4
ActiveRooy DS 2 - Hovoc DS 3 0-4
Bach SV DS 2 - Hovoc DS 4 4-0
Hovoc DS 5 - VC Athos '70 DS 4 4-0
HerenCivitas HS 1 - Hovoc HS 1 4-0
Shock '82 HS 1 - Hovoc HS 2 4-0
Hovoc HS 3 - Flamingo's'56 HS 6 4-0
Tupos HS 3 - Hovoc HS 4 3-1
Hovoc HS 5 - Revoc/VCB HS 4 0-4
Hovoc HS 6 - VC Meterik HS 3 1-3
Meisjes BODI MB 2 - Hovoc MB 1 0-4
Jongens BCivitas JB 1 - Hovoc JB 1 1-3

Competitie zaterdag 1 oktober
Dames19:00 uur Hovoc DS 1 - Nesselande DS 1, Scheidsrechter: Extern, Tellers: Erna van de Bercken en Ilse Marti
17:00 uur Hovoc DS 2 - VC Meterik DS 1, Scheidsrechter: Extern, Teller: Christa Kersten
17:00 uur Hovoc DS 3 - AV Flash DS 1, Scheidsrechter: Bernie van Hegelsom, Teller: Michelle van der Sterren
17:00 uur Hovoc DS 4 - Bach SV DS 1, Scheidsrechter: Nicole Jochijms, Teller: Jip Klaassen
19:00 uur Hovoc DS 6 - AV Flash DS 2, Scheidsrechter: Nadie Janssen, Teller: Mieke Nabben
Heren14:45 uur Flamingo's'56 HS 2 - Hovoc HS 1
15:00 uur Revoc/VCB HS 3 - Hovoc HS 3
19:30 uur VC Meterik HS 3 - Hovoc HS 4
16:00 uur VC Boshoven HS 2 - Hovoc HS 5
19:00 uur Revoc/VCB HS 5 - Hovoc HS 6
Jongens B18:00 uur SV Aspargos JB 1 - Hovoc JB 1

Verslagen Dames
Dames 1Afgelopen zaterdag de primeur in de 2e Divisie: Somas Activia was de tegenstander, een team met veel lange staken! We kregen van Henk mee flink te knokken, de organisatie in het veld te behouden en vooral: genieten! De eerste punten van de wedstrijd speelden we enigszins onwennig, maar al snel konden we de draad oppakken. Er werd hard gewerkt, maar al snel bleek dat de bal op de grond krijgen niet zomaar ging.
Elke set gaf eenzelfde beeld. Tot ongeveer 14-14 konden we bijblijven. Daarna stapelden de fouten aan onze kant op. We gaven de punten uit handen en verloren alle vier de sets op deze manier. We kunnen er een lange analyse op los laten, maar een over-all conclusie is meer op zijn plaats: We zullen hard moeten trainen en op ieder aspect een tandje extra moeten geven!
We zijn blij dat we ook dit seizoen een mooi gevulde tribune hebben. Hopelijk zijn jullie komende zaterdag weer allemaal aanwezig om dit avontuur in de 2e Divisie met ons mee te beleven.
Oh ja: de nieuwe yell: Zoor mos!
Dames 2Afgelopen zaterdag was dan het zover, onze eerste thuiswedstrijd in de promotieklasse tegen Limac. Helaas waren we niet helemaal compleet vanwege blessures, maar we hadden versterking van Marieke en Tessa, dames bedankt! We hadden er zin in en startten de wedstrijd vol goede moed. Helaas bleef Limac de hele set een paar punten voorlopen en liepen ze op het einde uit, 19-25. De tweede set liepen we weer achter de feiten aan. Op het einde wisten we bij te komen en kwamen een paar keer op set-point. Door een sterke verdediging aan de andere kant en foutjes aan onze kant wisten we de set niet te maken. Limac had maar één set-point nodig, 27-29. In de derde set bleef het verlies doordreunen en lieten we Limac te ver uitlopen. Halverwege de set pakten we het nog op maar de achterstand was te groot, 15-25. We waren gebrand nog één set te pakken en in set vier gingen we goed van start. Helaas was onze voorsprong snel weer bijgehaald door Limac en bleven we weer achter de feiten aanlopen, 20-25. Alles bij elkaar zijn we niet ontevreden maar we hopen volgende week op een beter resultaat. Weer thuis maar dan tegen VC Meterik D1.
Karambaaa!

Verslagen Heren
Heren 1Ten opzichte van de oefenwedstrijd Hovoc H1 - Civitas H1 van kermiszondagochtend waren er op het veld twee belangrijke verschillen op te merken. Het gemis van een libero aan Horster zijde vanwege een kuitblessure bij Robin en een makkelijk scorende middenman aan de Venlose kant van het net. Bart a.k.a. Oeverloper steeg namelijk regelmatig tot grote hoogten en frustreerde daarmee de verdediging van Hovoc. Wordt tijd dat hij in Horst komt wonen ;-)
In de eerste twee sets kwam Hovoc na een achterstand te hebben weggewerkt punt voor punt weer bij en leek het aanspraak te kunnen maken op setwinst. Maar helaas lieten de thuisspelende stadsen zich dat niet gebeuren en met een minimaal verschil gingen deze sets verloren.
In de daaropvolgende twee sets lukte het Hovoc nauwelijks om aan te haken, laat staan het Civitas lastig te maken en toen de 4-0 een feit was, werd dat middels "hiep hiep hoera" vanaf de Venlose tribune gevierd. Het kan verkeren.
Aanstaande zaterdag gaat Hovoc H1 in haar tweede wedstrijd in de regiodivisie proberen om het immer lastige Flamingo's H2 pootje te lichten. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! En deze laat Hovoc niet zomaar wegvliegen :-)
Bezoek Hovoc H1 ook op www.HovocH1.nl. Hieperdepiep... Hoera!
Heren 4We hebben de competitie geopend tegen Tupos H3. Na een lange autorit aangekomen te zijn in Baarlo, hebben we deze eerste competitiewedstrijd helaas niet weten te winnen.
Niet slecht begonnen aan de eerste set, hebben we deze helaas niet in de wacht weten te slepen, wat we met de tweede set wel hebben gedaan! Helaas waren we niet in staat om set drie en vier binnen te halen. Misschien vergroten we onze kansen als we bij de thuiswedstrijd de thermostaat een graadje lager zetten! Volgende week nemen we het op tegen het gevreesde Meterik H3.
Katsu!

JEUGDNIEUWS
Jeugd competitie zaterdag 1 oktober
Meisjes C15:00 uur Hovoc MC 1 - VC Herten MC 1, Scheidsrechter: Suzanne van de Pasch, Teller: Pleuni Tax
15:00 uur Hovoc MC 2 - ActiveRooy MC 2, Scheidsrechter: Marloes Nogarede, Teller: Lieke Oomen
13:00 uur Hovoc MC 3 - Tupos MC 1, Scheidsrechter: Charlie Verkoelen, Teller: Sam Jacobs
Jongens C13:30 uur Asterix JC 1 - Hovoc JC 1

Verslagen Jeugd
Meisjes C3De meiden C3 begonnen zaterdag aan hun eerste competitie wedstrijd, tegen Asterix MC2. Helaas drie afmeldingen, maar niet getreurd want Kim kwam ons versterken. (Helaas hebben we Anouk nog moeten bellen... was een beetje veel aan de late kant.)
De wedstrijd ging moeizaam van start, maar we wisten de punten te halen door alle vier de sets te winnen. 25-21, 25-20, 25-15 en 25-19.
De coach van Asterix kon ons niet afleiden door haar vele time-outs... helaas pindakaas voor hen. Meiden, super gedaan!

DAMES RECREANTEN
Competitie woensdag 28 september 19:30 uur Hovoc DR 1 - Tupos DR 1, Scheidsrechter: Jan Bekkers

Competitie donderdag 29 september 20:15 uur Civitas DR 3 - Hovoc DR 3