Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen bericht
Zaterdag 25 november heeft Hovoc HS1 VC Landgraaf HS1 uit Landgraaf opgewacht. Een Limburgse subtopper in de Tweede divisie.

Wedstrijdverslagen
Heren 1

De heren hadden wat goed te maken als het ging om het vorige treffen. Daarin werd overduidelijk het niveau niet gehaald wat ze in huis hebben. Tegen Landgraaf (Wat vorig jaar in de Eerste divisie uitkwam.) wilden ze wat anders laten zien. Vol erop ging de eerste set. Niet onverdienstelijk scoorde Hovoc met de aanval, maar Landgraaf bleef vlakbij. Helaas waren het cruciale service fouten wat de Horster heren aan het einde maakte die het verschil maakten. In het voordeel voor Landgraaf die zo met 21-25 er met de winst vandoor gingen.
Met de neus op de feiten gedrukt en dat er toch net dat ene stapje meer nodig is werd het spelniveau met een mindere foutenlast voortgezet. Een ruime voorsprong werd ingezet en Landgraaf begon een inhaalrace. Dit was helaas te weinig, want met 25-21 pakte de heren Hovoc de tweede set. Bij Hovoc was het midden warm en sloeg Lars Bouten knap de ballen voorlangs het blok van Landgraaf. Met weinig inspanning werd ook deze derde set met 25-20 binnen gehaald.

Landgraaf was op dit moment nagenoeg ongeslagen in de laatste vier wedstrijden en zette alles op alles om zoveel mogelijk punten binnen te halen. Ze gingen er dan ook vol op in de vierde set en zette de heren met hun service knap onder druk. Met name Dylan Buddingh maakte het met zijn service de Horster heren erg lastig. De vierde set maakte dat Landgraaf zich niet gewonnen gaf en met 20-25 de ticket naar de vijfde set hard verdient.
Voor de vijfde set pakte VC Landgraaf meteen de leiding. Taai weerstand en doorzetting van Hovoc maakte dat ze tot 7-8 weer bijkwamen. Helaas was daar net het moment dat Landgraaf met hun blok de Horster heren aftroefde. Het gat werd groter en groter en met 11-15 moest Hovoc hun meerdere in Landgraaf erkennen. Met een 2-3 verlies draait Hovoc in de middenmoot mee en het publiek werd zo getrakteerd op een mooie wedstrijd.

Dames 1
Afgelopen zaterdag speelde de spannende strijd tussen Hovoc dames 1 en Vc Volt dames 3 zich af in Cuijk. Na de nodige ‘volt’ grappen zijn we goed begonnen aan de voorbereiding. Er werd goed ingeslagen en de sfeer zat er bij beide ploegen goed in. Voor de wedstrijd werd begonnen moest er (van Vc Volt) nog even van kant geruild worden.De eerste set ging in het begin gelijk op en er werden mooie ballen van de grond gehaald. Uiteindelijk kon aan het einde van de set Hovoc aan het langste eind trekken (20-25). De tweede set was een kopie van de eerste. Maar doordat we toch steeds meer service druk konden leveren kwamen we niet in de problemen (25-18). De derde set was moeizaam. We gaven VC Volt de kans om het op te pakken. Maar met een 24-23 achterstand werden er met hard werken 3 punten op rij gemaakt. 3-0 in setstand, Maar dat is niet genoeg het moest een 4-0 overwinning gaan worden. De koppen bij elkaar en nog een keer vol(t) er tegenaan. Dit werd ook gedaan volttreffer na volttreffer resulteerde in een 25-13 winst! 5 punten mee na horst waardoor we in de ranglijst weer op onze favoriete plek staan: ongeslagen eerste!!!