Hovoc nieuws 27 oktober

27 oktober 2014

Vriendenloterij Nederland en beachvelden
Woensdag 29 oktober as. organiseert Hovoc in samenwerking met Vriendenloterij Nederland een belronde om namens de Vriendenloterij loten te verkopen. Waarom willen wij dit mede organiseren?
• De Vriendenloterij ondersteunt veel goede doelen.
• Iemand die een lot koopt heeft kans op vele prijzen.
• Voor elk lot dat wij als Hovoc verkopen ontvangen wij als vereniging jaarlijks een bedrag (minimaal 50% van de maandelijkse inleg).
• Dit geld kunnen we ten goede laten komen aan onze leden en gebruiken voor allerlei nuttige doelen binnen de club.
Wat is ons doel? Momenteel liggen er plannen op tafel om samen met het Dendroncollegevier beachvelden achter onze hal te gaan realiseren. De plannen zijn om in het voorjaar met de realisatie te beginnen.
Waarom beachvelden? Overal in de wereld zie je dat op stranden, in grote steden, bij volleybalclubs steeds meer gebeacht wordt. Beachvolleybal is een sport die mondiaal steeds populairder wordt. Beachen is hot.
Hovocleden krijgen de gelegenheid naast het zaalvolleybal ook kennis te maken met het beachvolleybal binnen handbereik.
Ook voor het Dendroncollege zijn deze velden een welkome uitbreiding in het lesprogramma om leerlingen kennis te laten maken met beachen en andere mogelijkheden die je op deze velden kunt aanbieden.
Waar wordt de opbrengst van deze actie voor gebruikt? Na de realisering van de beachvelden wil Hovoc ook investeren in het gebruik van de velden. Dit betekent dat er bijvoorbeeld nieuwe beachvolleyballen moeten worden aangeschaft. Daarnaast willen we kijken naar opslagruimte bij de velden en mogelijk een terras bij de velden (in combinatie met bijvoorbeeld een tap/bar). Kort gezegd een stuk aankleding rondom onze nieuwe beachvelden.
Hiervoor zijn we op zoek gegaan naar een mogelijkheid om dit straks te kunnen financieren. De Vriendenloterij heeft aangegeven ons hiermee te willen ondersteunen.
Hoe gaan we deze lotenverkoop organiseren? Binnen Hovoc zijn/worden een aantal leden benaderd om aan deze belronde mee te doen. Vriendenloterij Nederland is aanwezig en zorgt voor een heldere en duidelijke instructie. Zij zorgen voor alle benodigde materialen. Wij als club zorgen voor de bemensing.
Het bellen begint om 19:00 uur en duurt tot uiterlijk 21:30 uur. Gedurende deze tijd worden jullie benaderd met de vraag lid te worden van de Vriendenloterij en namens Hovoc mee te spelen.
We hebben inmiddels een aantal mensen bereidt gevonden om die avond mee te bellen, we kunnen echter nog een aantal vrijwilligers gebruiken zodat we ook al onze leden kunnen benaderen. Mocht je denken hier wil ik ook graag aan meedoen dan kun je je opgeven bij Reinier Meesters. Hoe meer deelnemers des te beter.
Wij gaan ook voor het beachen!
Het bestuur van Hovoc

Teamfoto's 2014/2015
Een nieuw volleybalseizoen en dus zijn er ook nieuwe teamfoto’s nodig voor op Hovoc.nl. Helaas hebben we nog lang niet van elk team een teamfoto en dat is wel noodzakelijk, zowel voor senioren- en recreanten- als jeugdteams! Vandaar het vriendelijke doch dringende verzoek om zo spoedig mogelijk een teamfoto aan te leveren op website@hovoc.nl.
Zorg dat iedereen (inclusief coach) er in Hovoc-tenue netjes op staat. Gebruik een fototoestel (geen telefoon) en zet de flitser aan om het beste resultaat te krijgen. Mocht er een speler/speelster ontbreken dan is dat zeer jammer. Maar zorg dan toch alvast z.s.m. voor een foto. Er kan altijd later een nieuwe teamfoto achteraan gestuurd worden, dat is geen probleem.
Alvast bedankt!

Uitslagen zaterdag 25 oktober
Dames

Hovoc DS 1 - Bravo'99 DS 1 3-1
Hovoc DS 2 - VC Polaris DS 2 0-4
Hovoc DS 3 - Set Up DS 2 3-1
Heren
SOMAS/Activia HS 1 - Hovoc HS 3
VC Athos '70 HS 3 - Hovoc HS 4 0-4
Meisjes A
Hovoc MA 1 - Brovoc MA 1 1-3
Meisjes B
Hovoc MB 1 - Voluntas MB 1 1-3
Hovoc MB 2 - Tupos MB 1 1-3
Jongens B
VC Polaris JB 1 - Hovoc JB 1 4-0
Civitas JB 1 - Hovoc JB 2 3-2

Uitslagen maandag 27 oktober
Heren

VC Heerlen HS 2 - Hovoc HS 1 1-3

Competitie zaterdag 1 november
Dames

18:45 uur Hajraa DS 1 - Hovoc DS 1
16:00 uur Were-Di DS 2 - Hovoc DS 2
19:00 uur VC Athos '70 DS 1 - Hovoc DS 3
Heren
19:00 uur Hovoc HS 1 - Vludoc '98 HS 1, Scheidsrechter: Geert Bouten, Teller: Luc de Corte
17:00 uur Hovoc HS 2 - VC Unitas HS 1, Scheidsrechter: Bart Neervoort, Teller: Sandra Lindken
19:00 uur Hovoc HS 3 - TFC HS 3, Scheidsrechter: Lars Bouten, Teller: Mike Gooren
17:00 uur Hovoc HS 4 - Shock '82 HS 6, Scheidsrechter: Björn Coenders, Teller: Loek Soberjé
Meisjes A
18:00 uur VC Weert MA 3 - Hovoc MA 1
Meisjes B
15:00 uur Fit & Fysio/VC Limac MB 1 - Hovoc MB 1
16:00 uur VC Weert MB 1 - Hovoc MB 2
Jongens B
13:00 uur Hovoc JB 1 - SV Ludentes JB 1, Scheidsrechter: Bas Janssen, Teller: Kiona Derix
15:00 uur Hovoc JB 2 - AV Flash JB 1, Scheidsrechter: Wim Freriks, Teller: Guus Nellissen
15:00 uur Hovoc JB 3 - SV Ludentes JB 2, Scheidsrechter: Luuk Gooren, Teller: Guus v/d Munckhof

Verslagen Dames
Dames 1

Op zaterdag 25 oktober stond de wedstrijd tegen de dames van Bravo 1 op het programma. Met één weekje rust en vier sterke trainingen waren wij er klaar voor om de puntjes ditmaal thuis te houden.
De eerste set begonnen we sterk en ging het gelijk op, tot de twintig bleven we de dames van Westerhoven voor in stand. Helaas pakte de uitspelende ploeg toch de laatste puntjes door een sterke servicebeurt neer te zetten. Eindstand 21-25.
Natuurlijk namen wij hier geen genoegen mee en gingen wij er nu volle bak tegenaan. Met een sterke coaching van Henk Berkhout en Bjorn Lommen, begonnen wij aan de tweede set. Wat Henk Berkhout ons duidelijk mee gaf, is dat we moesten genieten en de koppen leeg moesten maken. We pakten het met z'n allen op en er stond een team te volleyen met veel passie en kwaliteit. De ene bal na de andere werd er in gemept en we kwamen op een ruime voorsprong, zodat we de set met 25-15 konden pakken.
Een super gevoel om door te gaan naar de derde set. We hadden de Schwung te pakken en zetten alles op alles op deze set ook voor ons te winnen. Met goede servicebeurten en sterke verdediging kregen wij wat we hadden verdiend; de derde set werd terecht gewonnen met wederom 25-15.
De vierde set was spannend, coach Henk Berkhout gaf al duidelijk aan dat het nu pas echt ging beginnen: ''Het is 0-0 dames, we hebben nog helemaal niets.'' We hebben ons als team samen opgepakt en we zijn er voor gegaan. De laatste set was erg spannend, we lieten de dames uit Westerhoven steeds dichterbij komen waardoor we bijna de set weg gaven. Met een stand van 24-23 vroeg coach Henk Berkhout een time-out aan. Het laatste puntje. Wij stonden er klaar voor om deze te knallen. De servicebeurt was voor de dames van Bravo en met alle geluk ging de service in het net, waardoor wij de vierde set wonnen met 25-23.
Met heel veel trots hebben wij de vier puntjes thuis gelaten en hebben wij een mooie pot laten zien aan het thuispubliek. Publiek ontzettend bedankt voor de vele opkomst!
Aanstaande zaterdag spelen wij in Eindhoven tegen Hajraa dames 1, tot dan.
Yooo Marie!

Verslagen Heren
Heren 1

Een ongewone wedstrijd op de maandagavond. De Heerlense heren bestaan uit geroutineerde spelers met vele jaren ervaring. Zoals bekend zijn de heren Hovoc een mix van ervaring, jonge kracht en uithoudingsvermogen. Ook deze keer mag de tegenstander niet onderschat worden. “We moeten de ballen er zelf in rammen”, aldus Bob Soberjé. De eerste set maakte Ruud Meijer een sterk blokkerende indruk en enkele lange serviceseries maakten de eerste set geen uitdaging (16-25). De tweede set werd gekenmerkt, omdat het niveau van Heerlen werd opgezocht, 25-27 werd de set net naar Hovoc toegetrokken. De zaken op scherp gezet, werd de derde set zonder uitdaging gewonnen (20-25).
Door aardig spel van Heerlen en helaas een paar dubieuze beslissingen van de scheidsrechter (zevende man) brachten een pijnlijk puntverlies met zich mee. 26-24 voor Heerlen in de laatste set. Zo had Hovoc een verdiende winst, maar net geen vijf punten. Nog steeds aan kop wacht zaterdag de nummer drie.

JEUGDNIEUWS
Scheidsrechters en tellers voor zondag 2 november

De volgende scheidsrechters worden op zondag verwacht voor het fluiten voor de CMV Jeugd niveau 5, 6:
Jorn Hermsen, Niels Smits, Guus Munckhof, Sherna Driessen, Guus Nellissen, Jessie Hermkens, Stef Wismans, Hilke Hermans, Mike Gooren, Ralf Hoeymakers.
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.

Jeugd competitie zaterdag 1 november
Meisjes C

13:00 uur VC Meterik MC 1 - Hovoc MC 2
11:30 uur Brovoc MC 1 - Hovoc MC 3
12:30 uur Tupos MC 1 - Hovoc MC 4
Jongens C
15:00 uur Hovoc JC 1 - Fit & Fysio/VC Limac JC 1, Scheidsrechter: Niels Hendrix, Teller: Jorn Hermsen
13:00 uur Hovoc JC 2 - VC Fortutas JC 1, Scheidsrechter: Lex Haegens, Teller: Ralf Hoeijmakers
13:00 uur Hovoc JC 3 - Peelpush JC 1, Scheidsrechter: René Verhaegh, Teller: Rick van Rhee

CMV competitie zondag 2 november
Niveau 4

10:00 uur Hovoc N4 1, Dendron Sporthal, Horst
10:00 uur Hovoc N4 2, Dendron Sporthal, Horst
10:00 uur Hovoc N4 3, Dendron Sporthal, Horst
Niveau 5
10:00 uur Hovoc N5 2, Dendron Sporthal, Horst
10:00 uur Hovoc N5 3, Dendron Sporthal, Horst
10:00 uur Hovoc N5 4, Dendron Sporthal, Horst
Niveau 6
15:00 uur Hovoc N6 1, Sportzaal BMV La Rochelle, Roggel
13:00 uur Hovoc N6 2, De Kazing, Baarlo Lb
10:15 uur Hovoc N6 3, Piushof, Panningen

DAMES RECREANTEN
Competitie maandag 3 november

20:00 uur Tupos 1 - Hovoc DR1

Competitie dinsdag 4 november
20:30 uur VC Tornado - Hovoc DR2
21:30 uur Revoc VCB 2 - Hovoc DR3