Hovoc nieuws 28 april

29 april 2018

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Wedstrijdverslag Heren 1
Zaterdag 28 april was het bijltjesdag voor heren 1 Hovoc. Na een al bijzonder geslaagd seizoen te hebben gespeeld in de Tweede divisie, waren ze als tweede uit de bus gekomen. Deze tweede plek geeft recht op het spelen van promotie/degradatie wedstrijden voor promotie naar de Eerste divisie. Sinds de oprichting van Hovoc in 1960 hebben de heren nog nooit in de Eerste divisie gespeeld. De tegenstanders waren VC WIK Groot Ammers en Next Volley Dordrecht. Er waren twee volle bussen uit Horst nodig om alle gegadigden naar Dordrecht te brengen. De heren waren wat gespannen. Ook al was de uiteindelijke uitslag ondergeschikt vanwege de reeds behaalde prestaties.

Als eerste tegenstander was de Eerste divisionist Dordrecht. Deze mannen wisten nipt degradatie in hun klasse te voorkomen, maar moesten er nog wat voor doen. Hovoc kwam door een grote persoonlijke foutenlast snel in de problemen. Door knap herstel en felle strijd zagen de heren het geslagen gat slinken, maar een foutloos en sterk spelend Dordrecht zag dat als een aanmoediging en speelde de set uit (21-25). De tweede set kreeg Hovoc geen grip op de service van Dordrecht en verloor ook hier nodeloos punten. Helaas werd het afgelegd tegen deze sterker spelende tegenstander (19-25).

Daarop volgend moesten de heren aantreden tegen VC WIK, wat tweede was geworden in de andere Tweede divisie poule. Met niets te verliezen ging de strijd er vol op. VC WIK en Hovoc waren erg aan elkaar gewaagd en gaven elkaar weinig ruimte. Er werd op elk moment geprobeerd elkaar onder druk te zetten en dat resulteerde in een mooie wedstrijd voor spelers en het in schare toegestroomd publiek. De eerste set ging naar Hovoc (21-25). Vol zelfvertrouwen ging de volgende set van start en daar was het weer hard tegen hard. Powerplay en inzet waren de ingredi├źnten en WIK kreeg het voortouw. Nipt pakte WIK in de eindsprint de tweede set (25-22). De derde set gaf Hovoc alles wat het had en dat resulteerde in een terechte winst van 10-15. WIK won daarna wonderwel van Dordrecht en met een spreekwoordelijke fotofinish werd WIK als winnaar/nieuwe Eerste divisionist bekroond. Trots terugkijkend speelt Hovoc volgend jaar nog steeds Tweede divisie.

Een grote pluim voor publiek en bestuur die dit alles fantastisch hebben georganiseerd en het tot een mooi sportief feest hebben gemaakt.

Bedankt voor de kaas!