Hovoc nieuws 28 februari

28 februari 2011

Carnavalsoptocht 6 maartAlle Hovoc leden die deelnemen aan de carnavalsoptocht op zondag 6 maart hebben inmiddels een e-mail ontvangen met daarin alle informatie. Neem deze a.u.b. aandachtig door: Zorg ervoor dat je op het juiste tijdstip en volgens kledingvoorschrift bij het Berkeltje (sporthal De Berkel aan de Linnenstraat) aanwezig bent!
Mocht je je nog op willen geven dan is dit nog steeds mogelijk. Meld je dan aan bij Jolanda Weijs: jolandaweijs@hotmail.com. Ook voor vragen over de optocht kun je bij haar terecht.
Alaaf namens de commissie Hovoc 50 jaar

Wijziging competitieInhaalwedstrijd: zaterdag 24 maart om 19:30u: Hovoc DS 3 - MVC '64 DS 1

Uitslagen zaterdag 26 februari
DamesHovoc DS 1 - ERGO/VCS DS 1 3-2
Hovoc DS 2 - VC Meterik DS 2 4-0
Set Up DS 2 - Hovoc DS 3 3-1
Hovoc DS 4 - ActiveRooy DS 3 3-1
Vershuys.com Peelpush DS 8 - Hovoc DS 5 3-2
Brovoc DS 1 - Hovoc DS 6 4-0
HerenHovoc HS 1 - Livoc Liessel HS 1 4-0
Hovoc HS 2 - Achilles HS 1 3-1
Flamingo's'56 HS 6 - Hovoc HS 4 4-0
Hovoc HS 5 - NVC HS 2 1-3
Meisjes BRevoc/VCB MB 1 - Hovoc MB 1 0-4
Avoc (America) MB 1 - Hovoc MB 2 1-3
Jongens BTupos JB 1 - Hovoc JB 1 0-4
Hovoc JB 2 - Accretos JB 1 0-4

Uitslag zondag 27 februari
Dames 1 BekerwedstrijdFlamingo's'56 DS 2 - Hovoc DS 1 3-2

Verslagen Dames
Dames 1Afgelopen zaterdag de topper tegen Sittardia. De uitwedstrijd werd met beschamend volleybal verloren (1-3) en dus hadden we iets goed te maken. Sittard staat op dit moment eerste en dus konden we rekenen op een flinke knokpartij op niveau! Set één begon slecht. We kregen de servepass niet onder controle en keken snel tegen een achterstand aan. Hoewel we er alles aan deden om ons terug in de set te knokken mocht dit niet baten: 20-25.
Set twee en drie begon ons spelletje beter te lopen. De servepass liep redelijk waardoor de side-out sneller kon worden gemaakt. Toch werd het in de beide sets op het einde nog erg spannend. Dat hebben we uiteraard speciaal voor ons massaal toegestroomde publiek gedaan, waarvoor dank! Beide sets werden nipt gewonnen: 26-24 en 25-23.
Set vier ging goed van start, mede onder aanmoediging van beide herenteams die al klaar waren en zin hadden in een carnavals pre-party. We hadden in enkele servebeurten een mooie voorsprong opgebouwd. Echter, in slechts één serve-serie van Sittard was deze weggewerkt. We kakten in, speelden slap en zonder lef. Ons laffe spel, aangevuld met enkele discutabele beslissingen van de scheids, leidden uiteindelijk tot setverlies: 22-25. Opnieuw een vijfde set tijdens een topper.
Henk had maar één boodschap: jullie zijn jonger en dus fitter! Het kan hier maar op één manier eindigen! En dus gingen we de wei in met maar één doel: vijftien punten binnen knallen. Geen idee hoe, maar het is gelukt. Na een spannende eindfase en mooi volleybal van beide kanten werd de wedstrijd met een 15-12 winnend door ons beslist.
Het was een leuke wedstrijd met een daadwerkelijk krachtmeting met een tegenstander op niveau.
We hebben het verlies in de uitwedstrijd goedgemaakt, maar toch een beetje jammer: er had een 3-1 ingezeten. Opdracht voor na de "vastelaovend" is dan ook: meer lef tonen!
Dames 1 BekerwedstrijdVervolgens was het zondag tijd voor een nieuwe bekerronde. Met de nieuwe Hovoc-hoogheid in ons midden vertrokken we naar Gennep voor de krachtmeting met Flamingo's D2. We gingen moeizaam van start. Het spel liep stroef, traag en er werd weinig tactisch gespeeld. De eerste twee sets trokken we met een kleine marge naar ons toe: 23-25 en 23-35.
Set drie en vier eenzelfde beeld, met een andere uitslag. Beide sets gingen naar Flamingo's: 25-21 en 25-22.
Opnieuw een vijfde set die dramatisch begon. Binnen no-time een achterstand van 9-0. Opnieuw was de servepass het probleem. Vervolgens begon een flinke inhaalrace, maar deze werd te laat ingezet. Uiteindelijk ging deze set verloren: 15-08. Slecht, laf en log spel zijn debet aan dit verlies. Toch was er Hovoc publiek aanwezig in Gennep en we willen ze dan ook erg bedank voor de steun.
Helaas, maar geen man over boord. Onze prioriteit ligt bij de reguliere competitie en na de "vastelaovend" gaan we weer vol voor de punten. Op zaterdag 19 maart spelen we om 18:00u de uitwedstrijd tegen de dames van Particolare.
Hey Keboem!
Dames 2Na de nederlaag van vorige week moesten we deze week weer knallen om alle punten binnen te halen. In het begin stonden we nog even onwennig in het veld, maar al snel wisten we sinds een aantal weken weer ons eigen spel te spelen. De pass ging beter waardoor er goed verdeeld kon worden en de aanvallers de ballen weer gemakkelijk konden scoren. Ook al waren er regelmatig lange rally's, zakelijk maakten we de wedstrijd af en werden er weer vijf belangrijke punten binnen gehaald. Deze stijgende lijn houden we vast en nemen we mee naar volgende week tegen Particolare, waar ook weer belangrijke punten te halen zijn.
Karambaaa!

Verslagen Heren
Heren 1Onze laatste wedstrijd voor de carnavalsstop kregen we het Brabantse team uit Liessel op bezoek. Livoc H1 staat momenteel laatste en speelt getuige hun getoonde spel gewoonlijk op een grasveldje op een troosteloze camping. Ons beloofde Samba volleybal kwam dan ook niet helemaal tot zijn recht. Onze pass was niet constant genoeg om tot hoogstaand volleybal te komen, maar desondanks kwam de overwinning geen enkel moment in gevaar. Zelfs toen we in de derde set tegen een riante achterstand aankeken, werd deze vakkundig omgebouwd naar winst. Zo verlieten de gasten van Livoc het Dreumelriek met lege handen en konden wij op de carnavalsavond onze vijf gewonnen punten vieren. Daarmee hebben we overigens in één keer de Eindhovense teams Hajraa H3 en VCE/PSV H1 zowel links als rechts ingehaald en staan we nu vierde in de poule.
Na de carnaval gaan we in polonaise naar het Ezelriek, waar de Zaerumse Ezels worden geleid door een oudgediende uit het Hovocriek. Behalve dat het een ouderwetse derby is, kan Athos H1 in haar gevecht om degradatie te ontlopen elk punt gebruiken. Wij van Tsjekpoint Charlie staan dan ook open voor een schikkingsvoorstel om de punten netjes te verdelen binnen de gemeente Horst aan de Maas. Na al het tijdens de carnaval weggekloekte gerstenat zal dit echter wel een substantiële hoeveelheid aan goudgeel vocht moeten zijn. Alaaf!
Tsjekpoint Charlie

JEUGDNIEUWS
Halve finale Nationale Open Jeugdkampioenschappen in HorstOp zaterdag 5 maart worden de halve finales gehouden voor de Nationale Open Jeugdkampioenschappen. Hovoc neemt daaraan deel met twee teams, die beide in onze eigen sporthal (Dendron) spelen. Het betreft de Jongens CMV en de Meisjes C.
Hieronder het programma van de Hovoc-teams op 5 maart.
Meisjes C 10:00u Longa'59 - Hovoc
13:00u Taurus - Hovoc
15:00u Hovoc - Peter Peters
16:10u Kruisfinale
Jongens CMV
10:00u Hovoc - Ledûb
12:00u ODI - Hovoc
14:00u Havoc Haps - Hovoc