Hovoc nieuws 28 januari

28 januari 2019

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc 2e helft (pdf)

Klik hier voor het programma CMV scheidsrechters en zaalwacht 2e helft (pdf)

Afgelopen zaterdag 26 januari streden de mannen van Horst tegen Focus4U uit Woudenberg en de dames togen naar Ledub om het tegen de nummer twee in de competitie Ledub D2 op te nemen.

Algemeen nieuws
Komende zaterdag spelen beide eerste team thuis. Heren 1 zal dan aantreden met hun nieuwe trainer Coach Bas Fleuren. De dames zullen dan tegen Polaris strijden waar ze nog wat mee goed te maken hebben van vorige keer. Ook zullen er rondjes gegeven worden ter ere van de Hertog van de HOVOC.

Nieuwe trainer/coach voor Hovoc heren 1.
Bas Fleuren is de nieuwe trainer/coach voor Hovoc heren 1 voor de rest van dit seizoen. Nadat de hoofdtrainer van het eerste divisieteam twee weken geleden per direct zijn taken neerlegde stond Hovoc voor de uitdaging snel een opvolger te vinden. Na twee weken, waarin trainen en coachen binnen de vereniging is opgelost, is dit gelukt.
Bas Fleuren is door drukke privé omstandigheden al enkele seizoenen niet meer actief als trainer/coach. In het verleden was hij voornamelijk actief bij Civitas Venlo, onder andere als hoofdtrainer en tweemaal als interim trainer. De heren strijden tegen degradatie en onder de leiding van Bas gaan ze er vol voor om komend seizoen weer eerste divisie te spelen!

wedstrijdverslagen
Dames 1

Afgelopen zaterdag speelden we tegen Ledub dames 2 in Budel. Ledub begon zoals altijd met een sterke serve waardoor we meteen passend onder druk kwamen staan. Door te vechten voor ieder punt bleven we bij met een achterstand van ongeveer 2/3 punten. Halverwege de set lukte het ons om de pass iets meer onder controle te krijgen en eroverheen te knallen. Dit konden we doorzetten tot het einde van de set en resulteerde in een 21-25 winst! De tweede set lieten we eenzelfde beeld zien met iets minder persoonlijke fouten. We moesten hard voor de punten vechten want kregen niets voor niets. Daarmee wonnen we ook de tweede set 20-25. De derde set begonnen we goed maar kregen we weer meerdere serveseries tegen en maakte meer persoonlijke fouten. Tegen het einde van de set ontstond er een te grote achterstand die we helaas niet meer konden inhalen, ondanks we heel dicht in se buurt kwamen. We verloren met 25-23. De laatste set was ledub vastberaden om te pakken om er een 5setter uit te slepen, die wij uitetaard niet zo zagen zitten. Ledub begon met een sterke servicereeks waardoor we al meteen tegen 6 punten achterstand aankeken. Hij dan toch gearriveerd:ons mentale dipje. Het enthousiasme verminderde en waren minder scherp, geloof was plots gedaald tot een nulpunt. Dat moest er alleen zo snel mogelijk weer uit, wij willen deze wedstrijd 4 punten binnen harken! Het lukte ons om ons te herpakken, punt voor punt knokte we ons terug in de wedstrijd en lieten niet zomaar over ons heen lopen. Goeie servicereeksen van Fennie Manon en Lincy konden de pass aan de overkant ontregelen. Ledub had moeite om met onze druk om te gaan, zij maakte wat meer fouten van het soort dat we niet van ledub gewend zijn en diverse wissels aan de kant van ledub konden onze strijdlust en goede serviceseries niet stoppen. Daarmee haalde we de achterstand in en knalde we weer vol overheen om uiteindelijk de set naar ons toe te trekken 17-25. Kracht van deze wedstrijd is dat we al onze krachten en speelsters hebben kunnen benutten. In het bijzonder goede invalbeurten van Cato en Myrthe hebben ons versterkt. We hebben deze wedstrijd en punten echt met zijn allen binnengesleept! Volgende week spelen we weer thuis om 19:30 uur tegen VC Polaris dames 1, een tegenstander waar we ook nog heel wat tegen hebben recht te zetten...

Heren 1
De heren hadden hun zinnen gezet op deze return. De vorige keer was Woudschoten nipt met de winst weggelopen en Hovoc was geenszins van plan om dat weer te laten gebeuren. Enkele opstellingen met gastcoach Robert van den Bercken werden doorgenomen de strijd begon. De eerste set kende een moeizaam verloop waar Hovoc met hard werken een voorsprong name. Voorzichtig en met een lage foutenlast werd deze binnen gehaald met 25-20. De tweede set werd er wat meer vrijuit gespeeld. De Horster mannen lieten zien wat ze konden en overtuigd werd ook deze set gewonnen (25-16). Woudenberg maakte een knap herstel waar. Een knappe servicereeks gaf de Woudenbergse manschaft een comfortabele voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven (18-25). Na deze tik wakker geschud werd er wat attenter gespeeld. Toch wist de tegenstander bij te blijven of voor te staan. Bij de 20 ging Woudenberg aan kop en met 23-25 wisten ze zwaar bevochten een vijfde set af te dwingen. De vijfde set was het een strijd die serverend werd opgelost. Hovoc maakte de meeste series en won nipt, maar terecht met 15-21.

CMV Nieuws van 03-02-2019

Niveau 4
10:00 uur Hovoc N4 1, De Vilgaard, VELDEN
Niveau 5
10:00 uur Hovoc N5 2, Dendron Sporthal, HORST
Niveau 6
12:30 uur Hovoc N6 1, BMV La Rochelle, ROGGEL
10:00 uur Hovoc N6 2, Dendron Sporthal, HORST


Scheidsrechters en tellers voor zondag 03-02-2019
De volgende scheidsrechters worden verwacht voor het fluiten van de CMV Jeugd niveau 4,5,6:
Bram Cox, Alessia Billekens, Loek Smits, Anke Leijssen, Danique Hendrikx, Amber Janssen, Romy v Rengs,
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.