Hovoc nieuws 28 maart

28 maart 2011

Eindfeest zaterdag 9 aprilHet is weer bijna zover: op zaterdag 9 april worden alweer de laatste wedstrijden van dit volleybalseizoen gespeeld. Ook dit jaar moet deze afsluiting natuurlijk goed gevierd worden. Na de laatste wedstrijden (rond 21:00u) is iedereen welkom in de kantine om een gezellig feestje te bouwen. Tot dan!

17:00u Hovoc DS 2 - Nuvoc DS 2, Teller: Kirsten Schoeber
17:00u Hovoc DS 3 - Sportivo DS 2, Scheidsrechter: Yvonne Hagens, Teller: Suzanne van de Pasch
19:00u Hovoc DS 4 - AV Flash DS 1, Scheidsrechter: Loes Vullings, Teller: Niels Hendrix
19:00u Hovoc DS 5 - Livoc Liessel DS 3, Scheidsrechter: Zita Janssen, Teller: Jolanda Weijs
19:00u VC Velden DS 4 - Hovoc DS 6
Heren14:45u Energo/Flip Schoonmaak HS 2 - Hovoc HS 1
19:00u SOMAS/Activia HS 1 - Hovoc HS 2
18:30u Civitas HS 4 - Hovoc HS 3
19:00u Hovoc HS 4 - Energo/Flip Schoonmaak HS 5, Scheidsrechter: Nadie Janssen, Teller: Nikki Minkenberg
16:45u VC Velden HS 2 - Hovoc HS 5
Meisjes B15:00u Hovoc MB 1 - VC Athos '70 MB 2, Scheidsrechter: Vera van de Pasch, Teller: Sam Jakobs
15:00u Hovoc MB 2 - Set Up MB 2, Scheidsrechter: Anouk Jenneskens, Teller: Karlijn Hendriks
Jongens B14:15u Civitas JB 1 - Hovoc JB 2

Verslagen Dames
Dames 1Zaterdag speelden we de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Accretos uit Neer was de tegenstander. Het enige team in de poule waar we dit seizoen nog niet van hadden gewonnen. De Neerse dames begonnen onsportief aan "onze kant" in te spelen. Na ons verzoek wilden ze niet ruilen en dus hielden we de sportieve eer aan onze zijde en verhuisden naar de overkant. Dit mocht de pret niet drukken: we zouden ze een lesje leren door te winnen!
Het was hard werken. Accretos leunt vooral op haar middenblokkering. We waren hierop voorbereid en speelden zoals we hadden afgesproken. De eerste twee sets werden gewonnen: 25-22, 26-24.
Set drie en vier lagen er kansen alom om de winst in huis te halen. Echter, met verschillende dipjes en te voorzichtig spel scoorden we niet snel genoeg. De lange rally's werden vaak niet door ons gewonnen met twee keer setverlies tot gevolg: 22-25, 25-27.
Dan maar een vijfde set, als we maar winnen. We begonnen meteen met een goede serve serie en stonden bij veldwissel met 8-3 voor. We wisten dat we deze set niet meer uit handen mochten geven en knalden door naar een 15-10 overwinning! We zijn erg blij met de drie verdiende punten in de laatste thuiswedstrijd.
We spelen nu nog twee uitwedstrijden, waarin de kansen op een kampioenschap langzaam maar zeker te grijpen zijn. Komende zaterdag om 17:15u de uitwedstrijd tegen de dames van ADC (Stein). De laatste wedstrijd wordt op 9 april om 14:30u gespeeld in Haps.
We bedanken jullie allemaal voor de fantastische steun in Horst en hopen jullie deze laatste twee wedstrijden te zien om met ons wellicht een kampioenschap te vieren!
Hey keboem!
Dames 2Zaterdag speelden we een belangrijke wedstrijd tegen Set-Up waar we thuis na een 2-0 voorsprong met 3-2 wonnen. We waren gebrand om zo weinig mogelijk punten af te geven, want we hebben maar één punt voorsprong op de nummer drie. Helaas was Marloes er niet bij, maar Mayon was bereid om mee te gaan, bedankt! We startten goed en wisten op een goede voorsprong te komen, maar wisten het toen helaas niet meer af te maken en Set-Up kwam dichterbij. Op het eind van de set was het niet genoeg en de eerste set ging naar Set-Up. We werden op scherp gezet door Bob. We mochten niet nog meer punten af geven. We waren naar Meerlo gekomen om te winnen en dat moesten we laten zien. De tweede set speelden we goed. Eindelijk konden weer ons eigen spelletje spelen en de nodige ballen werden aan de andere kant naar de grond gewerkt. De derde set gingen we hiermee door en ook deze was al snel beslist in ons voordeel. De vierde set moest ook voor ons zijn om de schade beperkt te houden. Set-Up bleef nog even dichtbij, maar al snel was onze voorsprong groot en was de winst ook voor ons. De nummer drie (die deze week tegen de nummer vier speelde) heeft helaas maar één puntje laten liggen, dus de afstand blijft hetzelfde. Volgende week spelen we onze laatste thuiswedstrijd dit seizoen tegen Nuvoc, dus voor jullie de laatste kans om ons dit seizoen nog te zien spelen in onze eigen hal. Ten slotte willen we PSV feliciteren, zij zijn zaterdag kampioen geworden... Proficiat!
Karambaaa!

Verslagen Heren
Heren 1Na in de afgelopen weken vier teams uit de onderste regionen te hebben verslagen, keken we ernaar uit om weer te mogen volleyballen in plaats van te moeten campingtennissen. Nuvoc H2 was eindelijk weer een tegenstander van formaat. Letterlijk nog wel.
De boomlange en ervaren mannen uit Veldhoven stonden voorafgaand aan de wedstrijd op de tweede plaats in onze poule (promotieklasse HPA). Wij op de derde plek op slechts één punt daarachter. Bovendien ging het in het vorig jaar gespeelde duel tegen Nuvoc ook al gelijk op en verloren we toen met 2-3. Alle ingrediënten voor een goede pot volleybal waren dus aanwezig in de Dendron sporthal.
En een goede pot werd het. De eerste set ging gelijk op tot aan de twintig punten. Daarna schakelde de Veldhovenaren echter een tandje bij waarop Tsjekpoint Charlie het nakijken had. Met 21-25 ging de eerste set verloren.
Onszelf herpakt in de tweede set en onder enthousiaste aanmoedigingen van de geweldige speler van de week, Stef, begon het spel te lopen. Hoewel het niet altijd lukte om met servedruk de lange middenmannen van Nuvoc uit te schakelen, bleek onze buitenaanval krachtig genoeg om de tweede set met 25-21 te winnen.
In de derde set werd daar op voortgebouwd en ook de drie meter aanval bleek een bruikbaar wapen. Op het einde van deze set keken we echter toch tegen een achterstand aan. Maar als een ware Houdini wisten we ons nog uit de wurggreep van Nuvoc te bevrijden en werden op het nippertje de rollen omgedraaid, hetgeen een 27-25 setwinst betekende.
Daarop bleef Tsjekpoint Charlie maar doorstomen. De vierde set leek er geen vuiltje aan de lucht, totdat er drie van de vier beschikbare matchpoints niet verzilverd werden. Ook de twee time-outs baatten niet meer en via 25-25 lieten we ons de kaas van het brood eten: 25-27 voor Nuvoc en dus 2-2 in sets.
Ondanks de pijn van het door de vingers laten glippen van een dikke winst was Tsjekpoint Charlie vastberaden om te gaan winnen van Nuvoc. Met een duidelijke 15-9 werd de winst dan ook binnen geslagen. Over de gehele wedstrijd bezien mag 3-2 een terechte uitslag genoemd worden ondanks het zure puntje dat is blijven liggen.
Het gevolg van deze uitslag is dat Hovoc H1 samen met Nuvoc H2 op 62 punten staat. Maar ook Saturnus/HC H1 heeft nu even zoveel punten, wat betekent dat we zelfs met drie teams de tweede plaats delen. Met nog twee wedstrijden te gaan, ligt de strijd om de P/D-plaats dus nog volop open!
Tsjekpoint Charlie!

JEUGDNIEUWS
Jeugd competitie zaterdag 2 april
Meisjes C13:00u Hovoc MC 1 - Livoc Liessel MC 2, Scheidsrechter: Yvonne Hesen, Teller: Ines Lindken
13:00u Hovoc MC 2 - SOMAS/Activia MC 4, Scheidsrechter: Ellen van Rensch, Teller: Diede Geurts
Jongens C15:00u Flamingo's'56 JC 1 - Hovoc JC 1
14:15u Civitas JC 1 - Hovoc JC 2

DAMES RECREANTEN
Competitie woensdag 30 maart 20:00u Hovoc 1 - Grashoek 1, Scheidsrechter: Jan van de Pasch