Klik hier voor: Tellen en Fluiten 1e helft seizoen 2019-2020

Klik hier voor: programma en alle uitslagen van HOVOC 2019-2020

Wedstrijdverslagen

Dames 1
Zaterdagavond was dan eindelijk onze eerste thuiswedstrijd. In deze wedstrijd gingen we het opnemen tegen Peelpush DS3, een ploeg die al een aantal jaren in de derde divisie speelt. Met veel zin werd er sterk aan de eerste set begonnen. Tot de 10 punten ging het redelijk gelijk op. Hierna werd een voorsprong gepakt en werd de set met 25-18 binnengesleept. Dit zorgde voor vertrouwen wat te zien was in de tweede set. Met een sterke service werd de voorsprong van 19-7 uitgebouwd naar een 25-10 setwinst. Concentratieverlies leidde aan het begin van de derde set tot een 8-4 achterstand. Dit zorgde echter nog niet voor paniek. Wederom door een goede service werd de tegenstander erg goed onder druk gezet. Samen met een goed blok leidde dit tot weinig kansen voor Peelpush. Dit zorgde voor een 25-13 setwinst. In de vierde set ging het aan het begin van de set gelijk op. Echter door rustig spel aan eigen kant werd ook de vierde set gewonnen met een setstand van 25-21. Onze service was gedurende de wedstrijd erg sterk en hiermee hebben we Peelpush volledig onder druk kunnen zetten. Dit heeft voor vijf mooie punten gezorgd! Komende zaterdag hebben we even rust en dinsdag 8 oktober mogen we het om 19:30 gaan opnemen tegen VC Velden DS2

Heren 1
Heren 1 stond na 1 gespeelde wedstrijd al bovenaan in de competitie. Deze positie moet dan verdedigd worden en dat kon maar op één manier. Maximaal winnen. HHC speelt al jaren in de derde divisie en heeft Hovoc menigmaal getroffen. Voor heeft HHC heeft dit geen windeieren gelegd, maar wie weet. Een sterke sevice van Horner dwongen de Hovocse spelers om meteen op scherp te staan. Een achterstand die teruggevochten moest worden. Langzaam kwam er steeds meer grip en halverwege de set was de achterstand verdampt. Een kleine voorsprong en één service serie aan het einde gaf de eerste setwinst voor Hovoc. De tweede set had Hovoc toch een beetje het nakijken. Een hoge foutenlast was de grootste puntendonor voor HHC. Dit leverde een vertekend beeld op waar de geroutineerde mannen niet door van slag raakten. Ook hier ging de set naar Hovoc toe. De derde set had HHC zich nog niet gewonnen gegeven. Ze begonnen dan wel met een 0-4 achterstand, maar wisten dit met goed spel om te buigen in een 11-7 winst. Wakker geschud maakte iedereen dat ene stapje extra. Een vlotte inhaalrace volgde en HHC had het nakijken. Met 18-25 werd de derde setwinst beklonken. De laatste set was het kenmerkendst door de serviceserie van Damian Mruszczyk. Deze service kanon maakte van een gelijklopende set een aflopende zaak. Eigenhandig sloeg hij bijna de set uit, maar liet gelukkig nog wat speeltijd over voor de rest. Met 15-25 was Hovoc ongeslagen uit de wedstrijd gekomen en ongeslagen aan top in de competitie.