Hovoc nieuws 29 april

29 april 2013

Horster Volleybaltoernooi 2013
Op vrijdag 24 mei en zaterdag 25 2013 is het jaarlijkse Horster Volleybaltoernooi.
Klik hier voor meer informatie
Klik hier voor het programma
Klik hier voor het inschrijvingsformulier
Inschrijven kan tot uiterlijk 17 mei 2013.

Workshop voorkoming enkelblessures
Op vrijdag 17 mei houdt Hovoc in samenwerking met de NeVoBo een workshop ter voorkoming van enkelblessures. Deze gratis toegankelijke workshop voor trainers is van 19:00 tot 22:00 uur in de kantine van de Dendron sporthal.
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan bij Bob Soberjé (bob@hovoch1.nl).
Meer info: http://www.volleybal.nl/nevobo/voor-verenigingen/sport-gezondheid-en-respect/veilig-sportklimaat/nieuws/15271-voorkom-enkelblessures-en-scoor-met-een-blessurevrij-team

Uitslagen P/D-wedstrijden zaterdag 27 april
Dames 1

Hovoc DS 1 – Particolare/DS DS 1 1-2
Spivo DS 2 – Hovoc DS 1 0-2
Hovoc DS 1 heeft zich helaas niet weten te handhaven in de derde divisie.
Dames 4
VVC-Vught DS 3 – Hovoc DS 4 1-2
Hovoc DS 4 – Olsredlem DS 2 2-0
Hovoc DS 4 is hierdoor gepromoveerd naar de tweede klasse!

Verslagen Dames
Dames 1

Zaterdag was het dan zo ver, onze laatste kans op handhaving in de derde divisie. Er werden twee driekampen gespeeld: zes teams voor twee plekjes in de derde divisie. De eerste wedstrijd in onze driekamp werd door ons gespeeld tegen Particolare Dames 1, dat speelde voor promotie.
Al snel bleek dat dit team een goed lopende trein was. Wij daarentegen hadden er veel last van de spanning en speelden rommelig. Veel eigen fouten in serve en pass en aan het net kregen we het niet afgemaakt. We leken steeds meer eilandjes in het veld te worden en de eerste set verloren we dan ook terecht met 25-19.
Set twee een nieuw begin. Henk deed enkele aanpassingen in de basisopstelling en we begonnen met veel enthousiasme en lef te spelen. Met name de blokkering stond nu beter en de serve leverde veel punten op. De tweede set wonnen we met 22-25.
Set drie: alles of niets tot de 15 punten. Het bleek al snel niets te worden. Met veldwissel hadden we een grote achterstand (8-2) en deze hebben we ook niet meer in kunnen lopen. De derde set ging verloren met 15-6.
De tweede wedstrijd in het schema werd gespeeld tussen Particolare Dames 1 en Spivo Dames 2. Al snel werd duidelijk dat Particolare de winnaar van de driekamp zou worden en het plekje in de derde divisie zou veroveren. Spivo daarentegen was duidelijk de mindere en verloor in no-time van Particolare: 2-0.
“Dat kunnen wij Rambo's ook!” We gingen voor de tweede plaats in de driekamp, zodat nog een kleine kans op handhaving zou overblijven. We speelden een redelijke wedstrijd, waarin alles beter liep dan in de eerste wedstrijd. Spivo werd met gemak aan de kant gezet: 25-20 en 25-10.
In principe betekent dit degradatie. Er bestaat nog een ieniemienie kans dat door promotie en degradatie van andere teams alsnog een plekje voor ons overblijft in de derde divisie.
We willen alle tellers, vlaggers en supporters bedanken voor jullie bijdrage aan ons seizoen!
Yo Rambo!