Hovoc nieuws 29 februari

29 februari 2016

Klik hier voor het volledige programma van Hovoc

Klik hier voor alle uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het overzicht van alle scheidsrechters en tellers (pdf)

​Busreis naarNijmegen op zaterdag 26 maart
Het begint langzaam maar zeker een jaarlijks terugkomend uitstapje te worden…
Met een gezellige groep Hovoc-leden (18+) in de bus naar Nijmegen voor een leuke stapavond. Voorgaande jaren resulteerde dit uitstapje altijd weer in een prachtig feestje, vandaar dat we ook dit jaar weer zo’n gezellige stapavond willen organiseren en wel op zaterdag 26 maart 2016.

Ons lijkt het een leuk idee om dit jaar samen een kroegentocht te doen. Zo zullen we in de loop van de avond diverse cafés afgaan in het centrum van Nijmegen.
Omdat er in het desbetreffende weekend (zo goed als) geen wedstrijden worden gespeeld. Zal er om 21.00 uur een bus klaarstaan waarmee we naar Nijmegen zullen worden gebracht. De bus zal onder voorbehoud rond 03.00 uur (zomertijd) terug keren naar onze Dendron Sporthal.

De kosten voor deze busrit zal rond de €15,- bedragen. Mochten de kosten door de vele aanmeldingen lager uitvallen, zal het restant gebruikt worden voor een drankje in Nijmegen.

Heb je zin om met ons mee te gaan? Stuur dan snel even een mailtje (individueel of per team) naar aanmeldenoc@hovoc.nl. Graag even de namen vermelden bij een teamaanmelding! Aanmelden graag voor 7 maart zodat de bus op tijd geregeld kan worden!

Let op!: Deze feestavond kan alleen doorgaan bij voldoende aanmeldingen!

Verslag Heren 1
Kampioen word je tegen de ondersten, dat is een regel die voor elke sport in elke competitie geldt. Kun je je niveau tegen de ondersten in de ranglijst vasthouden. Laat je jezelf niet meeslepen door het andere spel. De boodschap van de coach was dan ook helder: “Focus, speel zoals tegen Polaris.” Voor Bart was het een beladen wedstrijd. Civitas was zijn oude club en hij wilde ze koste wat het kost geen punten geven. Niek was vanaf het eerste fluitsignaal meteen op volle sterkte. Hij maaide elke bal snoeihard naar beneden. De stand ging tot de 15 gelijk op. Vanaf daar nam Hovoc het voortouw om met 25-18 de eerste set binnen te halen.

In het tweede deel wist Tom de aanvallers goed te bedienen en Rick steeg boven het blok van Civitas uit om de bal in alle hoeken van het veld op de grond te leggen. Onstopbaar. Civitas had ondanks een 0-5 voorsprong een verlies te verwerken van 25-17.

De derde set is altijd lastig. Blijft de focus na twee keer winst. Het slechte spel van Civitas en een goede invalbeurt van Bram en Lars maakten een 25-11 winst voor Hovoc. Over het algemeen moet wel gezegd worden dat het een relatief saaie wedstrijd was om naar te kijken. Weinig spanning en beleving van beide kanten.

De laatste set leek dit dan ook af te straffen. Civitas begon haar draai te krijgen en frommelde de bal telkens achter het Hovoc blok. Slechte communicatie in het veld maakte slordige punten voor Civitas. De hoofdjes gingen omlaag en er werd al gedacht aan verlies. Een time-out van Bob bracht wat verbetering, maar met een 17-21 achterstand is het spitsroeden lopen. Het was de hand van God die de zaak in het voordeel van Hovoc deed kantelen.

Bart die de hele wedstrijd onzichtbaar was, vatte vlam en scoorde keer op keer op keer. Het team en publiek werden wild. 21-23 gaf nog geen zekerheid maar de service werd teruggewonnen en met 22-23 werd er een strakke reeks van drie punten geserveerd, geblokkeerd en aangevallen. 4-0 winst voor Hovoc en vijf punten erbij. Hovoc staat nummer één met drie punten voor op de nummer twee. Over twee weken wordt daar tegen gespeeld, maar eerst wacht Hovoc Hajraa.