Hovoc nieuws 29 oktober

29 oktober 2018

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc 1e helft (pdf)

Klik hier voor het programma CMV scheidsrechters en zaalwacht 1e helft (pdf)

Algemeen Nieuws
Afgelopen zaterdag 27 oktober heeft Hovoc heren één het eerste mannenteam van Springedal-set-up ’65 uit Oostmarsum mogen ontvangen. De dames van Horst zijn naar Helmond getogen om het op te nemen tegen VC Polaris D1.
Komende zaterdag 3 november hebben de mannen weer een thuiswedstrijd, maar nu tegen Scylla om 19:30 uur.

Wedstrijdverslag

De mannen van Horst zijn verschillende malen net niet bij machte geweest meer winst eruit te slepen dan dat ze leken af te dwingen. Setstanden die tot de 20 op gelijke hoogte bleven waren geen uitzondering. Het pak slaag van Orion de week hiervoor was gewoon een klassenverschil en werd geaccepteerd. Nu was het de bedoeling om de punten te pakken. Zelfs voor een zondag was het publiek in bijzonder grote getalen toegestroomd om de Hôrster mannen hun steun te betuigen. Helaas waren de heren kansloos in de eerste set. Door enkele verpletterende service series maakte dat Springendal een onoverbrugbare voorsprong grepen. Een 14-25 wordt in literaire kringen dan ook wel een pak slaag genoemd. De mannen van Hovoc keken elkaar wat langer in de ogen en vol furie gingen ze de tweede set in. Een voorsprong werd genomen en Springendal kroop langzaam dichterbij. Zo’n vrachtwagen op de snelweg die met 83 km/h de andere vrachtwagen inhaalt. Bij de 22 stonden de teams op gelijke hoogte. Punt voor punt werd er gestreden en enkele setpoints van Springendal werden weg gewerkt. Het dubbeltje viel nu de juiste kant en met 29-27 werd de tweede set gewonnen. In de derde set was het verloop iets anders, maar ook hier zenuwslopend. Het publiek was er stil van en zat op het puntje van de stoel. Tot de 25 waren de teams aan elkaar gewaagd, maar nu viel het dubbeltje de andere kant op (25-27). Het hoofd geheven werd er onveranderd voortgezet. Tot halverwege de vierde set was Hovoc de baas en leek af te stevenen op een vijfde set. Helaas werden niet alle mogelijkheden benut en sloeg de klad erin. Kansen om verandering te brengen werden niet genomen en Springdal sleepte met klasse de vierde set binnen (19-25). Komende zaterdag 3 november om 19:30 uur heeft Hovoc weer een thuiswedstrijd tegen de oude ploeg van Rick Oomen. Scylla heren 1.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen polaris op het programma. Het was een 'bijzondere' wedstrijd. We begonnen met een degelijke service, knallende aanvallen en een goede verdediging. Hierdoor stond er zo 14-25 op het telbord. Dit beloofde een goede wedstrijd te worden, waarin wij zouden regeren. Helaas tekenen servicefouten, eigen fouten en fouten in de afstemming deze set (25-20). Dit geldt ook voor de derde set..(25-19). Helaas gingen we in beide sets pas op het einde ons eigen spel creëeren, maar was dit net te laat.
In de vierde set greep onze oplettende coach in bij een fout van de scheidsrechter (onmogelijke wissel voor polaris) en hierdoor was polaris de kluts kwijt. Wij kregen vleugels, mede door dit foutje, maar ook door de mannen van Hajraa die er voor zorgen dat Tessa niet 1, niet 2, niet 3, maar wel 4 aces serveerde. Dank daarvoor!
Na een 10-25 overwinning in deze set, kwam het spel van set 2 en 3 weer wat meer naar voren en verloren we deze helaas met 12-15.
Na deze gekke wedstrijd, hebben we weer genoeg om op te trainen. Volgende week staat VC Landgraaf d1 op het programma om 19.30 uur in de Dendron sporthal. Hopelijk tot dan!