3 februari 2020

Klik hier voor: Tellen en Fluiten 2e helft seizoen 2019-2020

Klik hier voor: programma en alle uitslagen van HOVOC 2019-2020

Nieuws
Op 15 februari wordt de halve finale gespeeld van de volleybaldirect open (NOJK) .De meisjes A meisjes B en meisjes C van Hovoc hebben in de eerste ronde gestreden om een plek in de halve finale. Dit is de meisjes B en C gelukt. De jongens A hebben de eerste ronde niet hoeven spelen en mogen direct door naar de halve finale. De jongens A mogen hiervoor naar Barneveld. De meisjes C spelen hun wedstrijden in Amersfoort. De meisjes B mogen hun wedstrijden spelen in de Dendron sporthal in Horst. De meisjes B mogen het opnemen tegen Hornerhof (Horn),HLB van Daal (Den Dungen) Orion (Doetichem) en Dynamo (Apeldoorn). In totaal nemen 10 meisjes B teams deel aan deze halve finale in 2 poules. De nummer 1 en 2 van beide poules spelen in een onderlinge wedstrijd om een finale plaats.

De winnaars van deze wedstrijd mogen op 11 april in Tilburg naar de landelijke finale.

Op 15 februari beginnen de eerste wedstrijden om kwart voor tien in de Dendron sporthal in Horst. Het team van Hovoc mag ook meteen om kwart voor tien de eerste wedstrijd spelen.

Wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Hajraa DS 1 op het programma. Een team dat op dit moment bovenaan staat, maar waar we in de eerste helft van de competitie met 1-3 van gewonnen hebben. Doel was om ons eigen spel te spelen en de punten in eigen huis te houden. De eerste set begonnen we niet heel sterk. Hajraa kon door een sterke serve en goed spel veel druk op ons zetten. De pass kwam onder druk te staan, waardoor al snel tegen een achterstand aangekeken werd (5-10). Langzaam kwamen we iets meer in het spel, maar helaas wist Hajraa op het einde van de set de puntjes te maken. De eerste set werd verloren met 17-25. Het spel van de eerste set was ook in de tweede set te zien. Aan het net waren er te veel kansen nodig om het af te maken wat er voor zorgde dat de tweede set met 11-25 verloren werd. In de derde set konden we iets meer ons eigen spel terugvinden. Er werd een beter spel gespeeld, maar door de druk van Hajraa liepen we toch steeds een aantal punten achter. Hajraa trok aan het langste eind en won ook de derde set met 20-25. In de vierde set konden we als team dichter bij Hajraa blijven, wat er voor zorgde dat we op gelijke stand kwamen bij 20-20. In de laatste fase van de set werden de punten door ons afgemaakt en werd de laatste set gewonnen met 25-22. De wedstrijd werd verloren met 1-3. Volgende week spelen we om 16:45 uur tegen Nuvoc DS 1. Daar zullen we na een aantal verloren wedstrijden gaan strijden voor de winst. Supporters bedankt en tot de volgende keer!

Afgelopen zaterdag 1 februari trok het eerste mannenteam naar Herten om het op te nemen tegen VC HERO. De mannen moesten hun gelederen aansterken met andere teams, omdat eigen spelers in de lappenmand lagen. Onbevangen en zonder gestelde doelen werd de wedstrijd aangevlogen. Dit bij elkaar gaf de Horster mannen vleugels en won de eerste set gemakkelijk met 18-25. De tweede set was HERO hersteld en vocht terug met alles wat het had. Een kleine voorsprong werd behouden en met 25-21. Nu beide teams elkaar hadden afgetast begon de echte strijd. Geen van beide teams gaf ook maar een duimbreed toe. Aanvallen werden knap verdedigd en alles werd gedaan om elkaar uit het spel te krijgen. Oud vedette Geert Bouten deed dienst als Pinch hitter en wist meermalen te voorkomen dat HERO er met de winst vandoor ging. Na een spannende ontknoping en een mooie pot volleybal werd het net 27-29 voor de HOVOC. In de vierde set was de spanningsboog op en moest het de set afgeven aan HERO met 25-19. De vijfde set was het alles of niets en werd het onderste uit de kan geschonken. Met al een mooie pot gespeeld werd deze set met 12-25 en de wedstrijd met 2-3 door HOVOC gewonnen.