Hovoc nieuws 30 maart

30 maart 2015

Algemene Ledenvergadering
De uitnodigingen voor de Algemene Ledenvergadering op donderdag 2 april om 19:30 uur in de kantine van de Dendron sporthal zijn verstuurd. Het zou erg fijn zijn als vele leden hierbij aanwezig kunnen zijn. Mocht je verhinderd zijn, dan graag even afmelden via secretariaat@hovoc.nl.

Eindfeest Hovoc op zaterdag 11 april
Het jaarlijkse Eindfeest van Hovoc is dit jaar niet op de laatste dag van de competitiewedstrijden, maar één weekje eerder: zaterdag 11 april!

Uitslagen zaterdag 28 maart
Dames

Hovoc DS 1 - Saturnus/Hendriks Coppelmans DS 1 3-1
Hovoc DS 2 - ActiveRooy DS 2 2-3
Hovoc DS 3 - ActiveRooy DS 3 3-1
Hovoc DS 4 - VCP DS 2 4-0
Heren
VC Maasdal HS 1 - Hovoc HS 1 0-4
DKJO HS 1 - Hovoc HS 2 4-0
HVC HS 1 - Hovoc HS 3 2-3
Meisjes B
Hovoc MB 1 - Shock '82 MB 1 3-2
Hovoc MB 2 - SV Aspargos MB 2 0-4
Jongens B
VC Tilburg JB 1 - Hovoc JB 1 0-4
S'62 JB 1 - Hovoc JB 3 0-4

Competitie zaterdag 4 april
Dames

14:00 uur ActiveRooy DS 5 - Hovoc DS 4
Meisjes A
15:00 uur Hovoc MA 1 - Peelpush MA 1, Scheidsrechter: Rick Oomen, Teller: Christa vd Bekerom
Jongens B
12:00 uur Nuvo'68 JB 1 - Hovoc JB 2
16:30 uur VCOlympia/VCAsterix/VCPeelpush - Hovoc JB 3

Verslagen Dames
Dames 1

Op zaterdag 28 maart speelden wij voor ons een ontzettend belangrijke wedstrijd tegen Saturnus DS1. De laatste wedstrijden van ons seizoen zijn erg spannend. Voordat we de wedstrijd begonnen, hoorden we al dat onze concurrenten in de poule beiden vijf punten hebben laten liggen. Dit gaf ons extra drive om te knallen en uit te lopen van de teams die onder ons stonden.
De wedstrijd begon wat slapjes en er werden veel persoonlijke fouten gemaakt. Ondanks dat ging het gelijk op maar er moest verandering komen. Helaas trok Saturnus aan het langste eind en maakte de set af met 22-25.
De tweede set werd er fel gestart en werden de persoonlijke fouten steeds minder, met 25-16 werd de set binnen gehaald. Een extra overtuiging om door te gaan naar de derde set. De koppen moesten omhoog blijven staan en de scherpte moest optimaal zijn. Met een ontzettend sterke servicebeurt zorgde Fennie Wagemans ervoor dat de set werd binnengehaald met 25-17.
Ook de vierde set ging goed: de meiden kregen af en toe een kans maar Hovoc was sterk genoeg om aan de leiding te blijven en met een setstand van 25-21 werd de set binnen behaald.
Trots kijken wij terug op een geweldige wedstrijd waar wij onze volleybalkwaliteiten hebben kunnen laten zien. De vier punten komen ons super uit om uiteindelijk in de derde divisie te blijven. Nog twee wedstrijden knallen om dit met zekerheid uit te spreken.

Verslagen Heren
Heren 1

Voor vertrek naar Maasdal was de laatste update dat met een 4-0 winst Hovoc het kampioenschap zou halen. Na Swalmen op de snelweg gepasseerd te zijn, deed het gerucht de ronde dat de nummer twee met een 3-1 nederlaag naar huis was gestuurd. Dit had als consequentie dat één punt al genoeg zou zijn.
Het thuisspelende Maasdal had oud-divisionisten van stal getrokken om hun positie als middenmoter te verstevigen. Het publiek was groots uitgerukt om Hovoc kampioen te zien worden. De sfeer zat er goed in. De warming-up gebeurde geconcentreerd. Ook al was het waarschijnlijk “kat in het bakkie”, er moest toch nog eerst gewonnen worden.
De wedstrijd begon en de Hovocse heren 1 hebben keurig laten zien waar het van gemaakt is. Degelijk, snel, krachtig. Maasdal werd afgeblokt, afgetroefd en met 17-24 leek niets een overwinning meer in de weg te staan. 17-25, het kampioenschap was een feit, maar de heren vonden dat de klus nog niet geklaard was. De coach hamerde erop dat nu winnen het predicaat “ongeslagen kampioen” zou verdienen. Ook hier voegde de heren daad aan hun kunnen. Remi Keijsers en Lex Haegens vielen verdienstelijk in voor een geblesseerde spelers. En zo werd een 19-25, 20-25 en als laatste set 18-25 een 0-4 winst. Dit bracht Hovoc op een niet meer in te halen voorsprong. Volgend jaar zal promotieklasse gespeeld worden en zullen grote namen als Hajraa, Civitas, PSV et cetera langskomen.
Graag willen wij van Heren 1 van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die onze wedstrijden kwam bezoeken, de heren feliciteerde en ons steunde waar nodig. Om het kampioensteam in Hovoc nog aan het werk te zien, zal 11 april de laatste thuiswedstrijd zijn tegen Voerendaal.
Heren 2
De reservehoofdmacht van Hovoc speelde niet haar beste wedstrijd tegen kampioenskandidaat DKJO HS 1. Het werd een tamelijk kansloze exercitie voor Hovoc HS 2, daar in Helmond. Gauw vergeten en op naar de laatste wedstrijd: zaterdag 11 april thuis tegen de nummer laatst!
Hand… Boeiuh!

JEUGDNIEUWS
Jeugd competitie zaterdag 4 april
Meisjes C

15:00 uur Set Up MC 2 - Hovoc MC 3
Jongens C
15:00 uur Hovoc JC 1 - VCE/PSV JC 1, Scheidsrechter: Dirk Hesen, Teller: Hilke Hermans

Verslagen Jeugd
Hovoc CMV N6 1 kampioen!

Zondag 29 maart 2015 was het dan zover. De meiden van Hovoc CMV N6 1, uitkomend op niveau 6 hoog en bestaande uit Milou, Sjuul, Vera, Jessi en Minke, konden kampioen worden in eigen huis. Daarvoor moesten ze nog wel eerst de wedstrijd winnen tegen nummer twee, Civitas, en één setje pakken tegen Peelpush. De Dendron-tribune was afgeladen vol met supporters, die getrakteerd zouden worden op twee mooie wedstrijden.

De eerste wedstrijd tegen Civitas was meteen de belangrijkste. Vanaf het eerste moment speelden de meiden onbevangen en met een serie aan goede services kwam Civitas snel op een achterstand. Met slimme, geplaatste ballen, afgewisseld met een paar mooie smashes, ging de eerste set met 28-13 ruim naar Hovoc.
De tweede set nam Civitas het voortouw en kwam vlot op een voorsprong van enkele punten. De Horster meiden herpakten zich snel en met enkele goede blokkades werd de stand weer gelijk getrokken. Tot de vijftien bleef het gelijk op gaan, maar ook met een paar goede servicebeurten werd toch het verschil gemaakt en de set winnend afgesloten met 20-17. De eerste overwinning tegen nummer twee was een feit.

Aansluitend aan de wedstrijd tegen Civitas mochten de meiden direct aan de bak tegen Peelpush. Hoewel Peelpush op de ranglijst niet zo hoog stond, waren de meiden gewaarschuwd. Tegen deze tegenstander hadden ze eerder in de competitie namelijk één setje laten liggen. De Hovoc-meiden lieten het deze keer niet zover komen en wonnen de eerste set met 27-15. Het kampioenschap was daarmee binnen! De tweede set werd tenslotte afgesloten met 33-11 winst. Tijdens de tweede helft van de competitie heeft Hovoc N6 1 slechts twee sets verloren en 30 gewonnen en is daardoor de terechte kampioen. De meiden zullen op 12 april nog één keer thuis in Horst spelen, waarna het team zich zal gaan klaarmaken voor de rayonskampioenschappen, waarvan de eerste ronde plaatsvindt op 19 april in Panningen.


De kampioenen op de foto vlnr: Vera, Minke, coach Stefan, Sjuul, Jessi en Milou.