Hovoc nieuws 30 mei

30 mei 2011

Verslagen JeugdJongens B op Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen (NGJK)Zaterdag 28 mei vertrokken we vol goede moed naar Den Haag voor het NGJK. In een poule van vier werd gestreden om de eerste twee plaatsen om door te gaan naar de kruisfinales.
De eerste wedstrijd tegen Gemini-S uit Hilversum werd er gespannen gestart. Bij een stand van 17-17 in de eerste set gingen alle remmen los en werd Gemini-S gemakkelijk verslagen. De tweede set werd ook met een duidelijk verschil gewonnen. Een goede start dus.
De tweede wedstrijd tegen Sliedrecht Sport was van een ander kaliber. We waren te gespannen en kwamen geen moment in het juiste ritme. Sliedrecht speelde tactisch en technisch een heel sterke wedstrijd en won verdiend met 0-2.
De laatste wedstrijd tegen Florie/NVC uit Nieuwegein moest uitmaken wie door zou gaan naar de kruisfinales. We begonnen sterk met een hoge servicedruk. Puntje voor puntje kwam Nieuwegein echter terug en kon de set binnenhalen. De tweede set kwamen niet meer in ons spel en helaas werd deze wedstrijd verloren.
Eindresultaat; een mooie vijfde plaats waar we erg trots op zijn. Alle supporters, die ons geweldig hebben aangemoedigd, heel erg bedankt!

Jongens C op Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen (NGJK)Jongens C mocht op zaterdag 28 mei deelnemen aan de Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen volleybal. In Den Haag kwamen acht teams bij elkaar, welke allemaal in hun regio kampioen waren geworden. Deze acht teams gingen onderling strijden wie zich op 't einde van de dag Nederlands kampioen mocht gaan noemen.
Er waren twee poules van vier teams. Rheeze/Kangeroe uit Hardenberg was de eerste tegenstander van Hovoc JC. Deze wedstrijd werd gelijk gespeeld. De setstanden waren 25-22 en 19-25.
De tweede wedstrijd tegen Set Up uit Ysselmuiden werd verloren met 0-2. Uit de setstanden (22-25 en 21-25) blijkt dat Hovoc een goede wedstrijd heeft gespeeld.
De laatste wedstrijd in de poule werd gespeeld tegen Set-Up '65 uit Ootmarsum. Ook deze wedstrijd werd helaas verloren met 0-2 (10-25 en 17-25).
Hovoc JC is in de poule als vierde geëindigd. De nummer één en twee van de poule mochten door naar de kruisfinales. Helaas hoorden Hovoc hier dus niet bij.
Ondanks dat de tegenstanders vaak een jaartje ouder waren en dus ook een maatje groter, heeft Hovoc JC mooie wedstrijden laten zien. Er werd gevochten voor elke bal en als team gaf Hovoc zich niet zomaar verloren. Bij de acht beste teams van Nederland horen is een superprestatie. Er kan dan ook terug gekeken worden op een onvergetelijke en leerzame volleybaldag.