HerenSaturnus/Hendriks Coppelmans HS 1 - Hovoc HS 1 1-3
Meisjes BHovoc MB 1 - VC PanSign MB 2 4-0
Jongens BActiveRooy JB 1 - Hovoc JB 1 0-4

Dames14:00u Hajraa DS 1 - Hovoc DS 1
19:15u Grashoek DS 1 - Hovoc DS 2
12:30u SOMAS/Activia DS 5 - Hovoc DS 4
16:00u ActiveRooy DS 6 - Hovoc DS 5
17:00u Hovoc DS 6 - Civitas DS 3, Scheidsrechter: Rob Derix, Teller: René Heuijerjans
Heren19:00u Hovoc HS 1 - Flamingo's'56 HS 2, Teller: Hannie van Issum
19:00u Hovoc HS 2 - Tupos HS 1, Teller: Gijs Driessen
19:00u Hovoc HS 3 - Revoc/VCB HS 3, Scheidsrechter: Marieke Bovee, Teller: Roel van der Coelen
17:00u Hovoc HS 4 - VC Meterik HS 3, Scheidsrechter: Rogér Hoeijmakers, Teller: Geert Bouten
17:00u Hovoc HS 5 - Tupos HS 3, Scheidsrechter: René Verhaegh, Teller: Joep Korsten
Meisjes B16:00u SV Aspargos MB 1 - Hovoc MB 1
13:00u MVC '64 MB 2 - Hovoc MB 2
Jongens B15:00u Hovoc JB 1 - VC PanSign JB 1, Scheidsrechter: Remi Keijsers, Teller: Jürgen Marti
12:30u Tupos JB 1 - Hovoc JB 2

Verslagen Dames
Dames 1Afgelopen zaterdag was een belangrijke dag: we speelden tegen Hands up. Deze ploeg staat vierde op de ranglijst en we wisten dat deze dames een goede pot volleybal niet schuwen. Ook wisten we voorafgaand aan de wedstrijd dat we vandaag goede zaken konden doen: de wedstrijd tussen de nummer één en drie was al in 2-3 geëindigd, eerder die dag. De punten waren daar verdeeld en dus moesten we zorgen dat wij zoveel mogelijk in eigen huis hielden. Het publiek was weer in mooie getale toegestroomd en ook Amy van Dames 2 was bereid gevonden deze zaterdag ons te helpen.
We begonnen voorvarend aan de wedstrijd, maar bleken al snel moeite te hebben met de blokkering op de Berlicumse diagonaal speelster. Daar kwamen nog verschillende servefouten aan onze kant bij en tel uit je krappe winst: 26-24. Met de schrik vrij gekomen, begonnen we aan set twee. In deze set hadden we duidelijk overmacht en wonnen met aardig spel de set: 25-17.
Toen de gevaarlijke set drie. Henk zette ons op scherp: nu de focus houden en binnen halen deze belangrijke set. Echter, in de eerste serve beurt van Hands up stonden we al met 3-0 achter: tied veur un time out! Pas laat in de wedstrijd konden we terug knokken: een achterstand van 19-24 werd weggewerkt tot 23-24. Helaas viel de laatst geblokkeerde bal net buiten de lijnen en was de
derde set verdiend voor de Berlicumse dames.
Tja, dan heb je nog maar één ding te doen als team: dit in de vierde set goedmaken. En we weten natuurlijk niet of het publiek het met ons eens is, maar volgens ons hebben we dat dubbel en dwars gedaan. Hands up was op, het verlies stond in de ogen. Op de een of andere manier wilde niets meer lukken bij de tegenstander. De middenaanval, die toch al niet soepel liep, was helemaal weg, en de communicatie viel stil waardoor veel onnodige ballen op de grond vielen. Voor ons natuurlijk fijn: in no-time was de winst binnen: 25-7! Helaas van de derde set, maar die was verdiend voor Hands up! Maar we zijn uiteraard weer super blij met de vier punten. Amy bedanken we voor haar tijd en inzet!
Dames 1 BekerNa deze leuke wedstrijd mochten we zondag weer aantreden tegen de dames van Velden 2 in de bekercompetitie. Dit team staat bovenaan in de promotieklasse. We mochten ze dan ook niet onderschatten. Toch kwamen we niet goed uit de startblokken en verloren de eerste set meteen. Het wedstrijdbeeld bleef eigenlijk hetzelfde: zeer wisselvallig aan onze kant, hard geknok aan Veldense kant. Die meiden haalden alles van de grond en wij lieten het na te scoren. Gelukkig konden we op de belangrijke moment toch scoren en sleepten een 3-1 overwinning in de wacht. Zondag 27 februari staan we in de volgende ronde van de bekercompetitie!
Volgende week een uitwedstrijd tegen het altijd lastige Hajraa! We spelen om 14:00u, dus mocht je een middagje shoppen in de Heuvelgalerie willen combineren met volleybal: Komt dat zien!
Hey Keboem!
Dames 2Afgelopen zaterdag speelden we een belangrijke wedstrijd tegen de nummer vier van de ranglijst, Were-di, waar we uit onze enige wedstrijd tot nu toe van verloren hadden in een spannende wedstrijd (2-3). In de eerste set hadden we veel moeite om de bal goed bij de spelverdeler te krijgen. Were-di verdedigde goed en wist veel te scoren, waardoor zij het spel in handen hadden. Na de tweede set wisten we dat we moesten winnen om nog kans te maken op de overwinning. Door goed spel aan onze kant wisten we het spel naar onze hand te zetten en lieten we zien waarom wij in de top van de ranglijst meedraaien. We wisten dit niet door te zetten in de vijfde set en moesten de overwinning wederom naar Were-di laten gaan. Helaas hebben we ons puntje voorsprong ten opzichte van onze concurrent PSV weer ingeleverd en delen we weer de eerste plaats. Ook hebben we zaterdag afscheid moeten nemen van Linda voor de rest van het seizoen. Linda, heel veel succes en plezier in Suriname!
Karambaaa!

Verslagen Heren
Heren 1De Ring van Uden deed denken aan de Norbertuskerk. Niet alleen wat betreft kerkelijke uitstraling en dito inspeelmuziek maar ook qua vervallen glorie. Met ruim een half uur vertraging mochten we eindelijk in de dampen van de vetpot gaan warmlopen.
Na het gewoonlijke moeizame begin pakten we vlot ons eigen spel op. Saturnus/HC H1 kreeg geen grip op ons spelletje en de eerste set werd overtuigend van de nummer vier gewonnen. Ook de tweede set bleef onze aanvalsdruk hoog en het blok degelijk. De Udense routiniers kwamen nog dichtbij, maar met twee punten verschil werd ook de tweede set op ons conto bijgeschreven.
De geduchte derde set ging lange tijd gelijk op. Maar bij de 20 op het scorebord - dat van papier-maché gemaakt leek - schakelde Saturnus een tandje bij, waarop wij achter de feiten aan liepen en de set aan onze neus voorbij zagen gaan. Ons was er vervolgens alles aan gelegen om de wedstrijd met vier sets te eindigen.
Dat lukte! Want mede geïnspireerd door de grote schare aan Bambi-achtige deernes kreeg Tsjekpoint Charlie het heilige licht in zich. Zelfs Thei liet zich niet onberoerd door de goedbedeelde dame achter het raam. De spreekkoren op de Hovoc-bank zwelden aan tot alles overstemmende proporties. De ballen werden zo mogelijk nog harder ingeslagen en afgeblokt. En Saturnus, dat speelde meer en meer tegen zichzelf, raakte meer en meer gefrusteerd en liep - volkomen terecht - tegen een gele kaart op. Hovoc H1 stoomde door en won met 1-3!
Tsjekpoint Charlie!

JEUGDNIEUWS
Meisjes C15:00u VC Athos '70 MC 1 - Hovoc MC 1
18:00u ActiveRooy MC 2 - Hovoc MC 2
Jongens C15:00u Hovoc JC 1 - Livoc Liessel JC 1, Scheidsrechter: Nard Joosten, Teller: Niek Lamers

CMV competitie zondag 6 februari
Niveau 512:30u Hovoc N5 5, Gymzaal Schoolstraat Broekhuizenvorst
Niveau 610:00u Hovoc N6 1, ‘t Haeren Grubbenvorst

Verslagen Jeugd
Meisjes B1We moesten tegen Pansign. Dit hebben we makkelijk gewonnen met 4-0. Nieuwe dingen uitgeprobeerd in de vierde set. We behouden onze voorsprong.
Klets boem
Meisjes C BekerVandaag moesten we met de beker tegen ADC. Het was een hele nieuwe tegenstander voor ons. Met inslaan stonden we wel even te kijken van ADC, maar dit kwam niet terug in de wedstrijd. We wonnen twee sets en waren heel blij. We stonden te springen en te juichen en waren blij dat we door waren, maar toen bleek dat we nog een set moesten. Wat een blunder. Gelukkig wonnen we die set niet heel moeilijk.