Hovoc nieuws 31 maart

31 maart 2014

Hovoc Eindfeest zaterdag 12 april
De laatste wedstrijden komen weer bijna in zicht en ook dit seizoen mag dat niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom is er ook dit jaar weer een eindfeest om het seizoen gezellig af te sluiten. Dit zal zijn op zaterdag 12 april na de laatste wedstrijden (rond een uur of 21.00 uur) in onze eigen kantine.
Dresscode: Fabulous Las Vegas style
Succes met de laatste wedstrijden en tot op het eindfeest!

Win-Win weken bij de Fixet!
Op maandag 10 maart zijn de Win-Win weken bij de Fixet begonnen.
Vanaf maandag 10 maart t/m zaterdag 3 mei 2014 ontvangen alle klanten van Fixet Sevenum bij iedere €20,= aan boodschappen één bon ter waarde van €1,=, die je kunt deponeren in een van de vijf buizen van de verschillende verenigingen, waaronder Hovoc. Tevens ontvang je een bon ter waarde van €2,= voor jezelf.
Ga voor klusartikelen dus naar de Fixet in Sevenum en doneer waardebonnen aan onze vereniging, zodat Hovoc op het einde van deze periode het grootste sponsorbedrag/klus tegoed mag ontvangen van de Fixet.
Het zou fijn zijn als jullie dit door willen geven aan familie en vrienden om zo samen met alle bekenden van Hovoc het hoogste bedrag op te halen!

17:00 uur Hovoc DS 2 - Flamingo's'56 DS 3, Scheidsrechter: Joo Hoebers
19:00 uur Hovoc DS 3 - MVC '64 DS 2, Scheidsrechter: Janine Wethly, Teller: Guus vd Munckhof
19:00 uur Hovoc DS 4 - Olsredlem DS 4, Scheidsrechter: Joep Haegens, Teller: Guus Nellissen
Heren
17:00 uur Schrijen-Lippertz VCVoerendaal HS 2 - Hovoc HS 1
17:00 uur Revoc/VCB HS 3 - Hovoc HS 2
18:30 uur AV Flash HS 1 - Hovoc HS 3
17:00 uur Revoc/VCB HS 5 - Hovoc HS 4
Meisjes B
15:00 uur Hovoc MB 1 - Next Volley Dordrecht MB 1, Scheidsrechter: Amy Houwen, Teller: Amber Baak, Karlijn van den Beuken
Jongens B
17:00 uur Hovoc JB 2 - Hovoc JB 1, Scheidsrechter: Suzanne van de Pasch, Teller: Jente Hermans, Angela Hoeijmakers

Verslagen Dames
Dames 1

Deze week moesten we tegen Fyrfad volleyballen. Een wedstrijd waarbij wij de volle vijf punten moesten behalen. Vanaf de eerste paar punten wisten we in de eerste set al een enorme voorsprong te pakken. Op het einde van de set kakten we wat in, maar het was nog voldoende om de set binnen te halen met 25-19. In de tweede set had Fyrfad geen kans om zelf aan het volleyballen te komen en voor we het wisten hadden we de tweede set ook binnengehaald met een winst van 25-14. De derde set wilden we net zo'n set spelen. Maar vanaf de eerste punten konden we niet ons eigen spel spelen en daar wist Fyrfad van te profiteren. De gehele set liepen we achter de feiten aan en we konden geen lange series maken zoals we in de vorige twee sets wel konden. Deze set verloren we onnodig met 20-25. De vierde set waren we weer gebrand om te winnen. Als we geen vijf punten konden halen, dan op z'n minst vier! Dit lieten we Fyrfad overduidelijk merken met een winst van 25-15. De komende wedstrijden zullen wij alles op haren en snaren zetten, alle registers opentrekken, alles op het spel zetten, alle zeilen bijzetten, het onderste uit de kan halen etc.

Verslagen Heren
Heren 1

Een belangrijke wedstrijd aangezien we op de elfde plaatst staan. We begonnen met een erg goede sfeer, door een goed block te zetten en veel ballen van de grond af te rapen konden we de eerste set gemakkelijk pakken. 13-25 voor Hovoc, zo'n resultaat hadden we in tijden niet meer geproefd! De tweede set moest dan toch ook wel lukken? Helaas, deze set ging wat moeizamer. Venray had een goede servicedruk en we konden niet uit een paar moeilijke rotaties komen. Na de pass eenmaal onder controle te hebben, kwamen de mooie punten vanzelf. We haalden de set binnen met 24-26. De derde set kwam het er gewoon niet uit voor ons. We bleven positief, maar het wilde net niet lukken. Door veel kleine fouten van onze kant gaven we de derde set weg. Tot onze verbazing werd het 25-17 voor ActiveRooy! Natuurlijk was er niks om zorgen over te maken, want we pakten de vierde set en zorgden voor vier punten. Dit zijn de punten die we nodig hebben en het begin van onze winning streak.
Anna-nass!
Heren 2
Één van de spelers van Voluntas HS 1 had overduidelijk informatie ingewonnen en zich terdege voorbereid op de wedstrijd tegen de lange mannen van Hovoc. Hij kwam namelijk met helm op de Dendron sporthal binnen en het veld ingelopen. Gezien de in Horst inmiddels roemruchte doch waargebeurde verhalen over snoeihard geslagen ballen - die bloedneuzen, gekneusde ribbenkasten, geknakte vingers, dikke ogen en meer van dat soort kneuzingen hebben opgeleverd - was het des te opmerkelijker dat deze Posterholtenaar het desondanks waagde dit beschermdeksel af te zetten.
In de eerste set bleek de brute aanvalsmachine die Hovoc HS 2 is, nog niet op vol vermogen te draaien en deed Voluntas waar het (als enige) goed in is, namelijk ballen verdedigen. Net zoals de vorige keer zat overal wel een handje onder en door een te hoge foutenlast aan Horster zijde ging de eerste setwinst op die manier naar Posterholt (20-25). In de tweede set volleybalden de Rafjes wel zoals het hoort en werd de stand via 25-17 gelijk getrokken. Wegens een problematische pass die qua stabiliteit helaas in de verste verte niet leek op het stabiele zomerweer, leverde de reservehoofdmacht van Hovoc de derde set in (14-25). Maar nogmaals werd de juiste draad opgepakt en de boel rechtgetrokken. Met 25-13 stond het 2-2 en moest een vijfde duel de beslissing gaan brengen. Hoewel Hovoc daarin richting het einde weer wist aan te haken, verzaakte het alsnog in de slotfase en ging de thuiswedstrijd via 10-15 met 2-3 verloren. Door de wisselvalligheid geen grootste wedstrijd, maar er resteren nog twee wedstrijden waarin Hovoc HS 2 haar klasse kan laten zien.
Zjie… Raf!

JEUGDNIEUWS
Jeugd competitie zaterdag 5 april
Meisjes C

13:00 uur Hovoc MC 1 - Fit & Fysio/VC Limac MC 1, Scheidsrechter: Vera van de Pasch, Teller: Evy Aerts
13:00 uur Hovoc MC 2 - VC Athos '70 MC 1, Scheidsrechter: Marloes Nogarede, Teller: Tamara van der Sterren, Fleur Vanvelzen
13:00 uur Hovoc MC 3 - VC Kessel MC 1, Scheidsrechter: Nikki Minkenberg, Teller: Nina Schatorie Pleuni Smits
15:00 uur Hovoc MC 4 - Civitas MC 2, Scheidsrechter: Clim Peters, Teller: Romée Derix Britt Engels

Knappe prestatie van Hovoc Jongens niveau 5

De jongens van Hovoc 5.3 zijn er met hulp van vijf verschillende invallers in geslaagd kampioen te worden op niveau 5 laag. Toen het jongensteam de competitie met drie spelers startte, waren er meteen een vijftal jongens bereid om het team om de beurt uit te helpen. Een prachtig voorbeeld van samenwerking heeft tot dit kampioenschap geleid. Het Motto van de herenafdeling "We moeten het samen doen" is door deze jongens perfect ingevuld.
Een superknappe prestatie van Loek, Fynn, Philip en hun invallers: Sander, Bart, Maurice, Kris, Thomas en hun coach Natscha Smits. Jullie hebben Hovoc en de hele regio laten zien, wat je kunt bereiken als je elkaar helpt. Proficiat allemaal!