Hovoc nieuws 4 april

4 april 2011

Eindfeest zaterdag 9 aprilHet is weer bijna zover: op zaterdag 9 april worden alweer de laatste wedstrijden van dit volleybalseizoen gespeeld. Ook dit jaar moet deze afsluiting natuurlijk goed gevierd worden. Na de laatste wedstrijden (rond 21:00u) is iedereen welkom in de kantine om een gezellig feestje te bouwen. Tot dan!

19:00u Hovoc HS 2 - Energo/Flip Schoonmaak HS 3, Teller: Roel van der Coelen
19:00u Hovoc HS 3 - Avoc (America) HS 1, Scheidsrechter: Marieke Bovee, Teller: Pim Janssen
17:00u Hovoc HS 4 - SOMAS/Activia HS 2, Scheidsrechter: Mark Jacobs, Teller: Jürgen Marti
17:00u Hovoc HS 5 - VC Athos '70 HS 4, Scheidsrechter: Remko Sieben, Teller: Joris Arts
Meisjes B14:45u Brovoc MB 1 - Hovoc MB 1
15:00u VC Athos '70 MB 1 - Hovoc MB 2
Jongens B15:00u Hovoc JB 1 - VC PanSign JB 1, Scheidsrechter: Pieter Weijs, Teller: Nard Joosten
13:00u Hovoc JB 2 - SV Aspargos JB 1, Scheidsrechter: Peter Weijs, Teller: Koen van Meijel

Verslagen Dames
Dames 1De bloedfanatieke meiden van ADC waren afgelopen weekend onze tegenstanders. Hoewel dit team in de onderste regionen van de competitie staat, is dit geen team om te onderschatten. Hun aanvallende kracht is niet angstaanjagend, de verdediging des te meer. Deze meiden zijn snel en halen alles van de grond, zo was in de thuiswedstrijd gebleken. Toen wonnen we met 4-0. Dit keer echter speelde ADC voor belangrijke punten om degradatie te ontlopen. Het zou een zware pot worden.
Dat bleek meteen in set één. Met goed serveerwerk en uitgekiende plaatsballen werd onze verdediging uit elkaar gespeeld. We gingen twijfelen en onze organisatie viel uit elkaar. Deze set werd dan ook geheel terecht door ADC gewonnen: 25-23.
Set twee werd orde op zake gesteld. We zouden vasthouden aan ons eigen niveau en spel en wonnen overtuigend: 9-25. Set drie ging ook goed, maar ADC weerde zich stevig, waardoor ze toch wat meer punten bij elkaar wisten te sprokkelen. De winst was echter voor ons: 17-25. Set vier werd opnieuw een formaliteit: 11-25. We wensen ADC veel succes in de strijd tegen degradatie!
Zelf zijn we erg blij met de vier behaalde punten. Het is nog steeds erg spannend in onze poule. We staan op dit moment op een gedeelde eerste plaats met nog steeds één wedstrijd minder. Deze wordt vrijdagavond om 20:00u afgespeeld. De uitwedstrijd tegen Activia werd namelijk gestaakt bij een 0-2 voorsprong voor ons in sets, en in de derde set een 10-13 achterstand.
Zaterdag spelen we vervolgens de laatste (uit)wedstrijd. Om 14:30u zijn we te gast in Haps om daar de competitie met wellicht een kampioenschap af te sluiten. Om dit doel te bereiken hebben we nog zes punten nodig. Twee hebben we al bij Activia verdiend, daar kunnen er vrijdag nog maximaal drie bij komen.
We nodigen/roepen iedereen dan ook uit/op ons vrijdag 8 april om 20:00u in St. Anthonis en zaterdag 9 april om 14:30u in Haps te komen supporten om daarna wellicht opnieuw een feestje te bouwen!
Hey Keboem!
Dames 2Met nog maar twee wedstrijden voor de boeg wisten we dat we de eindstand helemaal zelf in de hand hadden. Twee keer met 4-0 winnen was de opdracht, dan zouden we verzekerd zijn van PD. Na de kampioenswedstrijd van de meisjes B1 (proficiat!) mochten wij laten zien wat we konden. We begonnen redelijk goed, maar door veel service fouten bleef Nuvoc dichtbij en kwamen we regelmatig op een paar punten achterstand. We waren gebrand om te winnen en bleven er voor vechten, waardoor we de set toch binnen haalden. De tweede set was ongeveer een herhaling van de eerste set. In de derde set werd onze service beter, maar kwamen we passend onder druk te staan. Er werden te veel punten direct afgegeven, waardoor het weer gelijk op ging. We wisten Nuvoc nu niet op het eind van de set af te schudden en ze bleven bij tot 24-23. Het laatste puntje wisten we meteen te maken en weer trokken wij aan het langste eind. Met een 3-0 voorstand bleven we scherp. We mochten de tegenstander niet onderschatten en dat laatste puntje was o zo belangrijk om binnen te halen. We startten met een service serie, waardoor we meteen op een 6-0 voorsprong kwamen. Nuvoc leek helemaal op. We kregen nog maar weinig ballen terug en die we terug kregen wisten we meteen af te maken. De vierde set was al snel in ons voordeel beslist, vijf belangrijke punten! Daarna kregen we goed nieuws door vanuit Liessel... Were-Di had maar één puntje binnen weten te slepen wat ons op een vijf punten voorsprong brengt. Volgende week is in Riethoven dus één puntje genoeg om ons zeker te stellen van PD wedstrijden!
Karambaaa!

Verslagen Heren
Heren 1Mededelingen van huishoudelijke aard: Jürgen en Ilse, van harte gefeliciteerd met de geboorte van Timo en Mare! Joris, beterschap!
Energo uit, altijd lastig. Maar ook altijd extra gedrevenheid! Zonder de afdeling Venray werd het coach Thei makkelijk gemaakt. Zes spelers en een libero betekende dat er niets te wisselen viel in het Brabantse Beers.
Na gepiepeld te zijn geworden met de wedstrijdbal, begonnen we op het heetst van de dag op de heetste dag van 2011 behoorlijk gezapig aan de eerste set. De eerste vijftien punten speelden we ronduit mat. Daarna werd het heilige vuur gevonden en werd de achterstand vlotjes in een voorsprong omgebogen. Gedecideerd werden de laatste puntjes ingeklopt.
In de tweede, derde en vierde set ontspon zich telkens eenzelfde beeld: Een zwakke start van de set, waarna er alsnog met grote passen over Energo/Flip Schoomaakpartners Combinatie Heren Twee heen gewalst werd. Daar kon de Beerse Beer alias de viking in Speedo ook niets aan veranderen. Zijn reusachtige verschijning was overigens een heel stuk minder imponerend in een sportbroek dan in een zwembroek.
Zo werd er gedurende vier sets met veel enthousiasme en lol hard door en voor elkaar gewerkt. De vijf verdiende punten blijken een belangrijke stap in onze strijd om de tweede plaats. Onze directe concurrenten Saturnus/HC H1 en Nuvoc H2 hebben namelijk verloren, waardoor we nu respectievelijk drie en vier punten los staan.
Zaterdag 9 april spelen we thuis tegen VCE/PSV H1 en in die laatste wedstrijd hebben we aan twee sets genoeg om de tweede plek veilig te stellen, zonder afhankelijk te zijn van andere resultaten. Wij verwachten daarbij de nodige enthousiaste Hovoc-fans te mogen begroeten!
Tsjekpoint Charlie!

Jeugd competitie zaterdag 9 april
Meisjes C13:00u Avoc (America) MC 1 - Hovoc MC 1
13:00u Brovoc MC 2 - Hovoc MC 2
Jongens C15:00u Hovoc JC 1 - Civitas JC 1, Scheidsrechter: Michelle Theeuwen, Teller: Remi Keijsers
13:00u Hovoc JC 2 - ActiveRooy JC 1, Scheidsrechter: Joep Korsten, Teller: Bas Jenneskens

Verslagen Jeugd
Meisjes B1Kampioenen olé olé. Afgelopen zaterdag werden de meiden van de B1 op zeer overtuigende wijze kampioen. Er moesten drie sets gepakt worden tegen Athos om het kampioenschap thuis te kunnen vieren. Uiteindelijk werd het een ruime 4-0 overwinning.

DAMES RECREANTEN
Competitie woensdag 6 april21:00u VC Meterik 1 - Hovoc 1

Verslag Dames Recreanten 3Vol goede moed gingen we 28 maart op pad naar Venray om tegen Phoenix 2 zoveel mogelijk setpunten te pakken. Uit tegen Phoenix is altijd een mooie wedstrijd, maar ook een moeilijke tegenstander in een klein gymzaaltje. Dit keer lieten we ons niet verrassen door hun korte service. Alert en met volle overtuiging stonden we in 't veld. Binnen een kwartier konden we de eerste set op onze naam schrijven met 25-10. De tweede set bleven we, ook na inbreng van hun sterkste speelster, geconcentreerd spelen. We wonnen de tweede set dan ook gemakkelijk met 25-12. Ons eigen spelletje bleef onder controle en dankzij 't lage plafond gingen we zelf steeds sneller spelen. Hierdoor konden we ook de derde set binnenhalen met 25-15. Uit ervaring weten we dat Phoenix blijft knokken tot het laatste punt gespeeld is. De vierde set werd overtuigend gestart met een goede service beurt van Phoenix. Al snel keken we tegen een achterstand aan van 6-1. We durfden zelf risico te nemen met aanvallen, waardoor we niet scoorden. Even een time-out om ons zelfvertrouwen een zetje te geven. Dit resulteerde in een mooi spelletje van beide partijen dat gelijk op ging tot aan 20-20. De scheidsrechter probeerde nog een net-fout van Phoenix "te missen". Maar toen Marjon hem hier netjes op attendeerde, gaf hij toch fluitend toe dat hij de netfout had gezien. We sloten ook de vierde set winnend, moe en voldaan af met 25-21. Ons kampioenschap komt in zicht!
We staan momenteel vier punten los en moeten op 13 april nog een wedstrijd spelen. Bij één setje winst zijn we dus kampioen. Als onze "concurrent" Civitas nog een setje laat liggen op 7 april dan worden we zelfs "slapend" kampioen.
Op woensdag 13 april spelen we om 21:30u uit tegen VC Meterik 3. De recreanten spelen niet in het Party+Tennis centrum maar in 't gewone gymzaaltje van Meterik. Maar goed ook, want we zijn inmiddels de Bjorn-Borg-kleding ontgroeid en als wij 't woord Party lezen, dan komt volleyen op de tweede plaats.
Wij feliciteren alle teams die al kampioen zijn en wensen de teams die nog in de race zijn voor 't kampioenschap veel succes! En wie weet... tot op 't podium in de kantine!