Hovoc nieuws 4 juni

4 juni 2012

25 en 26 mei stond het 45e Horster Volleybaltoernooi op het programma. Het weer was ons goed gezind, want er was volop zon en niet al teveel wind. Ideaal weer om buiten te volleyballen en lekker te verkleuren. Op vrijdag hebben in totaal 26 teams deelgenomen aan het toernooi. Helaas konden we, door omstandigheden, dit jaar geen teams van Hovopolska op het toernooi begroeten. Hopelijk kunnen we dit volgend jaar wel invullen. Na een gezellig toernooi is bekend gemaakt wie er allemaal met de kampioens t-shirts naar huis mocht. Hiertoe behoorde ook J.W. uit Venray, die helaas een spierscheuring in de lies heeft opgelopen bij een ultieme poging om de bal te redden. Na de prijsuitreiking is er vervolgens nog onder het genot van een pilsje en met begeleidende muziek van DJ Totto Loss menige rally nabesproken.
Een impressie van het vrijdag avond toernooi is te vinden op: http://www.hovoc.nl/fotos/toernooi-vrijdagavond/s/13875

In tegenstelling tot andere jaren was dit jaar de jeugd op de zaterdagmorgen geprogrammeerd. Het resultaat was dat we meer dan drie keer zoveel teams dan vorig jaar mochten begroeten, in alle klasses van niveau 1 t/m de C. We zaten krap in het aantal vrijwilligers om te fluiten, maar door de inzet van de aanwezige vrijwilligers en spelende/coachende Hovoc leden, heeft de jeugd toch een puik toernooi kunnen spelen. Rond 13.00 uur zijn de bekers voor niveau 1-3 uitgereikt en rond 15.00uur voor N4-6 en de C jeugd. De prijzen zijn hierbij verdeeld onder de verenigingen in de buurt: SV Aspargos, VC Velden, Brovoc, Set Up, Tupos en natuurlijk Hovoc. Net als andere jaren was er bij de prijsuitreiking weer een loterij, waarbij beachballen en tenues van Nico en Suzanne Freriks en Dirk Marcellis te winnen waren. De spanning onder de kinderen was hierbij bijna net zo groot als bij de prijs uitreiking.
Een impressie van het jeugdtoernooi is te vinden op: http://www.hovoc.nl/fotos/toernooi-zaterdagochtend/s/13876

Na de jeugd was het vervolgens de beurt aan de MB en de recreanten. Het aantal inschrijvingen hierbij was ongeveer gelijk aan vorig jaar, zodat het net als vrijdag avond een gezellig toernooi was. Na een groot aantal spannende wedstrijden is ook dit toernooi afgesloten met de prijsuitreiking en een loterij. Bij de vrienden teams zijn de kampioens t-shirts naar Het joare 30 lenteoffensief gegaan, terwijl de bedrijven wisselbeker naar Oomen kwekerijen is gegaan. Bij de MB zijn de t-shirts naar Hovoc gegaan. Na het toernooi heeft iedereen gezellig na kunnen praten, waarbij de muziek weer verzorgd werd door DJ Totto Loss.
Een impressie van het zaterdag toernooi is te vinden op: http://www.hovoc.nl/fotos/toernooi-zaterdagmiddag/s/13877

De toernooicommissie is blij met het sportieve en financiƫle resultaat wat er samen met alle vrijwilligers is neergezet. Zonder al deze mensen is een dergelijk toernooi gedoemd om te mislukken. Tijdens het opbouwen en de senioren toernooien waren er voldoende vrijwilligers. Tijdens het jeugdtoernooi was er echter een duidelijk tekort aan scheidsrechters. Via deze weg willen we nogmaals alle vrijwilligers bedanken. We hopen dat alle Hovoc leden zich realiseren wat het toernooi in sportieve zin voor de jeugd betekent en in financiƫle zin voor de vereniging en de eigen contributie. Daarnaast hopen we dat we volgend jaar, met name bij het jeugdtoernooi, op een groter aantal vrijwilligers mogen rekenen. Als laatste bedanken we alle teams die aan het toernooi hebben deelgenomen en hopen dat we jullie volgend jaar weer mogen begroeten.

De Toernooicommissie