4 november 2019

Klik hier voor: Tellen en Fluiten 1e helft seizoen 2019-2020

Klik hier voor: programma en alle uitslagen van HOVOC 2019-2020

Wedstrijdverslag zaterdag.

Zaterdag 2 november is het eerste mannenteam nao´t zuuje gereisd om het op te nemen tegen hekkensluiter Voerendaal. Dit gehavend team heeft alleen in hun eerste wedstrijd wat in de melk te brokkelen gehad. De heren van Horst, als enige in de competitie ongeslagen, hadden als taak hun eigen niveau halen. Voerendaal wist in de eerste set toch nog veel van de grond te halen en gemakzucht van Horster zijde gaf Voerendaal nog veel kansen. Enkel series van Voerendaalse zijde bracht ze nog dichtbij, maar met 22-25 was Hovoc net een maatje te sterk. Daarna waren side-outs snel gemaakt en Hovoc kon zich gemakkelijk aan service houden (17-25). Lankmoedigheid is het beste hoe de derde set te omschrijven was. Voerendaal bleef tot de 20 op gelijke hoogte. Daarna was het een enkele service serie van debutant Teun Jenniskens die een kans op setwinst voor Voerendaal afvoerde (20-25). Daarna was het voor de Horster mannen een routine om de laatste set binnen te halen (17-25). Komende zaterdag een moeilijke wedstrijd thuis tegen de #3 Polaris uit Helmond.

Afgelopen zaterdag 2 november stond de wedstrijd tegen Nuvoc DS 1 op het programma. De wedstrijd werd door Hovoc niet heel sterk begonnen en de eerste set ging dan ook gelijk op, tot aan de 15-15. Na deze stand werd er een voorsprong opgebouwd van een aantal punten, wat uiteindelijk resulteerde in een setwinst van 25-21. De tweede set gaf hetzelfde beeld. Vanuit onze eigen kant werd er niet fel en actief genoeg gespeeld. Daar waar wij de eerste set wonnen, trok Nuvoc in de tweede set aan het langste eind (23-25). Vanuit de kant van Hovoc was wel duidelijk dat dit een moeizame wedstrijd. De derde set werd in dezelfde lijn als de vorige sets begonnen, echter konden we deze set wel uitbouwen tot een 21-15 voorsprong. Na nog wat eigen foutjes werd de set uiteindelijk 25-22 gewonnen. In de vierde set kon Nuvoc, die een prima spel liet zien, uitlopen tot 20-24. Afgelopen week wisten we deze setstand nog om te zetten in een setwinst. Ook vandaag lukte dit. Door rustig te blijven en geen persoonlijke fouten werd deze set nog gewonnen! (27-25). Op sommige momenten waren er mooie aanvallen en was er goed spel te zien. Echter was het over het algemeen een moeizame wedstrijd, waarin er niet fel en actief genoeg gespeeld werd. De komende week zal er hard getraind worden om de volgende week in Urmond tegen Tecona – ADC DS1 te kunnen gaan knallen. Bedankt voor de support en tot volgende week!