Hovoc nieuws 5 november

5 november 2018

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc 1e helft (pdf)

Klik hier voor het programma CMV scheidsrechters en zaalwacht 1e helft (pdf)

Algemeen Nieuws
Zaterdag 3 november heeft Hovoc HS1 Scylla HS1 uit Wageningen opgewacht. Hovoc DS1 had ook een thuiswedstrijd en streed tegen VC Landgraaf DS1.

Wedstrijdverslag

Voor de heren gold ‘met nog nul gewonnen wedstrijd op zak moet de eerst gewonnen wedstrijd steeds dichter bij komen’. Er was een trainingsavond opgeofferd om een oefenwedstrijd in te zetten. Tevens was Rick Oomen bijzonder gebrand om te winnen van het team waar hij vorig seizoen voor uit kwam. De eerste set begon met wat onzekerheid in de benen en Scylla wist enkele lange rally’s naar zich toe te trekken. Als door een wesp gestoken ontstak de Horster mannenmacht in een volleybalmachine. Service, blok, aanval. Alles lukte. Scylla had niets meer in te brengen en verrassend eenvoudig werden ze met 25-11 ingemaakt. Scylla, behoorlijk wakker geschud, herstelde van dit debacle. Zo stoomden ze zonder probleem op naar de 20. Daar hadden ze al een voorsprong opgelopen van zes punten en een kleine opleving van Hovoc kon het tij niet keren (19-25). Ook de derde set was voor Hovoc onbegonnen werk. Een sterk serverend Scylla bracht de passers van Hovoc van hun stuk. De aanvallers konden matig in stelling worden gebracht en het blok van Scylla maakte het verder af (15-25). Om na een fantastische eerste set nu met 1-2 in setstand achter te staan voelde zuur. Er werden wat aanvallers gewisseld en met vernieuwde mindset werd de vierde set begonnen. Niet te vergeefs en niet onverdienstelijk maakte Bram Joosten, in eerste ogenschouw toevallig, een paar punten. Enkele rotaties later wist hij weer boven zichzelf uit te stijgen en handig het blok van Scylla te omzeilen. De wedstrijd was nu halverwege en een zege leek met 21-17 appeltje eitje. Één serviceserie bracht Scylla tot 21-21 weer terug in de race. Wederom was het Bram Joosten die op een zenuwslopend foutje knap herstelde en Scylla het nakijken gaf( 26-24). Met een vijfde set op komst en mogelijk winst laadde het team zich op. Tot halverwege bleef Hovoc en Scylla op gelijke hoogte om daarna een voorsprong te pakken niet af te geven. Met 15-12 werd de vijfde set gewonnen en de eerste wedstrijdwinst in de Eerste divisie.
Komende zaterdag gaat Heren 1 naar Utrecht om het tegen de nummer 2 van de competitie op te nemen.

Afgelopen zaterdag speelden we thuis tegen VC Landgraaf dames 1. Omdat de heren ook thuis speelden zijn we van het hoofdveld gebonjourd en moesten we genoegen nemen met het derde veld. De wedstrijd begon met een discussie. De scheidsrechters wilden de wand tussen de velden omlaag, waar wij deze omhoog wilde laten zodat alle supporters van beide wedstrijden konden genieten. We begonnen de eerste set in een vrij afwachtende houding. We lieten Landgraaf in haar spel komen, waardoor wij tegen een achterstand aanliepen. Tot aan het laatste punt hebben we gestreden om de achterstand in te halen, maar de strijd begon te laat. Landgraaf kon de set afmaken (20-25). De strijdlust waarmee we de 1e set zijn geëindigd konden we in de tweede set doorzetten. We konden meer servicesdruk zetten en scoren ging makkelijker: we gingen zelf volleyballen en daarom konden we de set vrij eenvoudig binnenhalen (25-15). De derde set waren we wederom de bovenliggende partij. Door persoonlijke fouten lieten we landgraaf toch nog in de buurt komen. Gelukkig weerhield dit ons niet om de set binnen te halen (25-20). Waar we de vierde set eigenlijk de wedstrijd moesten en konden beslissen, verliep dit helaas toch weer iets anders. Door wederom vooral eigen fouten, kreeg landgraaf aan het einde van de set een voorsprong die we niet meer hebben kunnen inhalen (20-25). Een vijfde set dan maar. Ondanks dat de wil er was om de wedstrijd te winnen, was hier in het begin weinig van te merken. We stonden passend onder druk en maakte veel fouten en konden geen series maken. Daardoor kwamen we op een 4-11 achterstand. Ondanks dat was de strijd zeker nog niet gestreden. Op 4-11 kwam Tessa aan serve en met veel directe punten serveerde zij ons naar 14-11 voorsprong (respect). De beleving was weer terug en Fennie scoorde de 15-13 met haar zoveelste prikbal van de wedstrijd.

Volgende week spelen we opnieuw thuis tegen Hajraa dames 1 om 19:30. Hopelijk tot dan!

Scheidsrechters en tellers voor zondag 11-11-2018
De volgende scheidsrechters worden verwacht voor het fluiten van de CMV Jeugd niveau 4,5,6:
Jarno Cox, Sem Kurstjens, Stan Vullings, José Hermans, Ilse Willems, Dirk Schreurs, Joyce Janssen,
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.