6 januari 2020

Klik hier voor: Tellen en Fluiten 2e helft seizoen 2019-2020

Klik hier voor: programma en alle uitslagen van HOVOC 2019-2020

Wedstrijdverslag Meisjes B

HOVOC MB plaatst zich voor volgende ronde NOJK (Nederlands Openclub Jeugd Kampioenschappen)

We schrijven 4 januari 2020, een nieuw jaar, nieuwe uitdagingen en sportieve momenten.

Het eerste sportieve evenement, 2020 de voorronde van de Nederlandse Openclub Jeugd Kampioenschappen (NOJK) vond plaats op 4 januari 2020 in Gennep. Met een mix van speelsters uit de Meisjes B1, Dames 6 en Dames 2 is de strijd aangegaan met andere teams uit het zuiden van Nederland. Van de 10 teams zouden de beste 4 doorgaan naar de volgende ronde dus de lat lag vanaf het begin hoog! Zeker met de wetenschap dat in andere teams ook speelsters stonden die eredivisie niveau spelen geeft aan wat je kan verwachten. De voorbereiding voor dit toernooi was gedaan dus alles was klaar voor een lange dag volleybal.

De eerste wedstrijd was tegen het team van Pegasus MB uit Nijmegen. Hovoc kwam gelijk goed uit de startblokken en nam mede door een degelijke service druk gelijk het heft in handen. Via degelijk spel werd de eerste set dan ook relatief eenvoudig binnen gehaald 16-25. De tweede set liep lang gelijk op, vooral ingegeven door een serie van 6 foute services vanuit Hovoc zijde. Niettemin was Hovoc toch duidelijk de sterkere partij en herpakte zich goed in op het einde van de set en wist ook de tweede set eenvoudig binnen te halen met 18-25. De eerste belangrijke 2 punten waren in de pocket. De Hovoc spionnen hadden echter niet stil gezeten en het was duidelijk dat de andere teams (Flamingo’s – Gennep, Longa 59 – Lichtenvoorde en Halley – Wehl) een maatje groter waren dan Pegasus. De tweede wedstrijd was tegen Longa 59 uit Lichtenvoorde. Dit was een team met redelijk lengte en speelde een degelijk spelletje met een sterke middenaanval. De eerste set ging gelijk op tot de 15 punten. Daarna liep Longa toch uit en won deze set met 17-25. De tweede set kon Hovoc ook niet een vuist maken tegen Longa en moesten ook deze set uit handen geven met 19-25. Met opgeheven gezichten kon toch met een goed gevoel worden teruggekeken op deze wedstrijd waar vechtlust om voor elke bal te blijven gaan zeker niet ontbrak. Met deze kennisgeving werd dan ook de derde wedstrijd ingegaan tegen Flamigo’s die reeds 2 wedstrijden had gewonnen en de gedoodverfde poulewinnaar zou zijn. Hovoc speelde de eerste set haar spelletje maar kregen niet de kans om een voorsprong te nemen. Zodra ze bij Flamingo’s hun sterkste speelster in positie konden brengen was het voor hovoc een gelopen race. De eerste set werd dan verloren met 25-12. De tweede set was met de ingave dat elk gewonnen punt gevierd moest worden als een overwinning de spirit compleet terug. Met een aantal tactische spelerswisselingen en aanpassing in de opstelling werd de tweede set weliswaar ook verloren maar was er zeker nog uitzicht op plek 3 in de poule die toegang zou geven tot het spelen van kruisfinales. Hiervoor moest dan nog wel de laatste wedstrijd eerst afgerekend moeten worden met Halley uit Wehl. Halley had ook een set kunnen pakken tegen longa 59. Wel was het ons duidelijk dat de meiden van Halley onder druk een stuk minder onder hun kunnen speelde en zelfs als ze een redelijke voorsprong hadden opgebouwd deze ook nog uit handen konden geven. Met deze informatie werd de wedstrijd ingegaan. De service druk was weer op orde, aanvallers werden goed bediend en Hovoc kon Halley tot het laatste punt in de eerste set voorblijven. Eerste set gewonnen met 25-23. De tweede set lep Halley in het begin uit maar Hovoc herpakte zich en kon hiermee de tweede set ook naar zich toetrekken. Winst 25-22. De kruisfinales waren een feit. Ondertussen was het al wel half 5 in de middag. De laatste wedstrijd zou bepalen of Hovoc zich zou kunnen plaatsen voor de volgende ronde. Trivos uit Wijchen was de tegenstander. De eerste set liep Hovoc goed uit met degelijk en verzorgt spel stond de stand van 22-18 op het scorebord. Geen vuiltje aan de lucht zou je verwachten echter de twee setpoints die Hovoc kreeg konden niet verzilverd worden en de eerste set ging alsnog naar Trivos. Met de gedachte dat we niet voor niets zouden zijn gekomen en ook de dropping van Hovoc niet een spreekwoordelijke soep zouden willen laten lopen werd nog een keer extra aangezet in de tweede set. Deze set was heel duidelijk voor Hovoc. Trivos kwam nu op alle fronten tekort en werd met 25-16 van het veld gestuurd. De laatste beslissende set tot 15 punten zouden beslissing moeten gaan brengen. Hovoc die beide sets goed uit de startblokken kwam zou dat kunstje nu weer moeten kunnen flikken. Echter de derde set kwam Hovoc achter met 8-4. Met wat instructies vanaf de coaching werd Vera extra bediend op de aanval en werd het achterstand van 8-4 omgedraaid naar een voorsprong van 8-11. Trivos was nog niet van plan te capituleren maar Hovoc bleef rustig en speelde de Wedstrijd uit en won de laatste beslissende set met 15-13. De ontlading was groot. Hovoc was bij de beste 4 geëindigd en mag op naar de volgende ronde van het Nederlands Open Club Kampioenschappen welke zal plaatsvinden op 15 februari. De meiden hebben zich als team gemanifesteerd en hard gewerkt wat heeft geleid tot dit mooie sportieve resultaat. #NOJK

Scheidsrechters en tellers voor zondag 19-01-2020
De volgende scheidsrechters worden verwacht voor het fluiten van de CMV Jeugd niveau 4,5,6:
Stacey Hendriks Dana Poeth, Lian Hoeijmakers Danee Thijssen,
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.