6 oktober 2019

Klik hier voor: Tellen en Fluiten 1e helft seizoen 2019-2020

Klik hier voor: programma en alle uitslagen van HOVOC 2019-2020

Wedstrijdverslagen

Al was voor de Derde divisie de competitie al bijna een maand aan de gang, TFC /Coppens Warenhuis speelde 5 oktober haar eerste wedstrijd thuis. De eerste mannenmacht van Hovoc mocht de spits voor ze afbijten. Het was het seizoen van ’16-’17 dat Hovoc tegen TFC kampioen werd in de Derde divsie in Odiliapeel. Een bekende spreuk ‘in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst’ geldt ook voor in de volleybal.
Vol ontzag werd er van TFC’s kant ingeslagen en Hovoc draaide haar routine. De eerste set was het een sterke service die Hovoc onder druk zette. Meteen werd er tegen een 4-1 achterstand aangekeken. Er moest uit een ander vaatje getapt worden, maar TFC bleef net een stap voor. Het was pas halverwege de set dat Hovoc een eerste stap voorbij TFC zette. De servicedruk werd opgevoerd en het blok werd beter gepositioneerd. Met 18-25 werd de eerste set binnengehaald.

In de tweede set had Hovoc’s blok de aanval van TFC vast zitten. Dit maakte dat TFC steeds meer tegen zichzelf ging spelen. Tevens stond de Horster mannenmacht meteen op scherp en liet het zich niet meer verrassen en halverwege de set stond het al 11-20. Dit was een onhaalbare kaart voor TFC om nog een verschil te kunnen maken en met 16-25 werd ook deze set binnen gehaald.

TFC gaf zich (nog) niet gewonnen en door gemakzucht gecreëerde foutenlast aan Horster zijde creëerde TFC toch nog wat kansen. TFC wist tot de 16 punten bij te blijven, maar een service serie van zes punten door Roger Hoeijmakers maakte de kans op winst miniem (18-25).

De laatste set liep de frustratie bij TFC tot voorbij het kookpunt wat hun spel niet ten goede kwam. Een sterk blok en goed verdedigend Hovoc zorgde voor enkele lange service series. TFC was overduidelijk moegestreden en kon niets meer inbrengen. Met dubbel cijfers werden ze hier spreekwoordelijk van de mat geveegd. 8-25. Met wederom een 0-4 winst op zak staat Hovoc onverminderd bovenaan in de competitie.