Hovoc nieuws 7 maart

7 maart 2016

Klik hier voor het volledige programma van Hovoc

Klik hier voor alle uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het overzicht van alle scheidsrechters en tellers (pdf)

​Busreis naarNijmegen op zaterdag 26 maart
Het begint langzaam maar zeker een jaarlijks terugkomend uitstapje te worden…
Met een gezellige groep Hovoc-leden (18+) in de bus naar Nijmegen voor een leuke stapavond. Voorgaande jaren resulteerde dit uitstapje altijd weer in een prachtig feestje, vandaar dat we ook dit jaar weer zo’n gezellige stapavond willen organiseren en wel op zaterdag 26 maart 2016.

Ons lijkt het een leuk idee om dit jaar samen een kroegentocht te doen. Zo zullen we in de loop van de avond diverse cafés afgaan in het centrum van Nijmegen.
Omdat er in het desbetreffende weekend (zo goed als) geen wedstrijden worden gespeeld. Zal er om 21.00 uur een bus klaarstaan waarmee we naar Nijmegen zullen worden gebracht. De bus zal onder voorbehoud rond 03.00 uur (zomertijd) terug keren naar onze Dendron Sporthal.

De kosten voor deze busrit zal rond de €15,- bedragen. Mochten de kosten door de vele aanmeldingen lager uitvallen, zal het restant gebruikt worden voor een drankje in Nijmegen.

Heb je zin om met ons mee te gaan? Stuur dan snel even een mailtje (individueel of per team) naar aanmeldenoc@hovoc.nl. Graag even de namen vermelden bij een teamaanmelding! Aanmelden graag voor 7 maart zodat de bus op tijd geregeld kan worden!

Let op!: Deze feestavond kan alleen doorgaan bij voldoende aanmeldingen!

Verslag Heren 1
Hovoc had wat goed te maken. Het vorige treffen in het Horster thuishonk werd een eerste 3-1 nederlaag na een reeks van 36 overwinningen. De laatste wedstrijden zaten de heren in ieder geval in een goede flow. Er was afgerekend met de nummer drie (Polaris) en de nummer laatste (Civitas). Coach Bob Soberjé had de videobeelden nagekeken en een hele reeks tactische aanwijzingen genoteerd. Bij het opsommen bij wie je rechtdoor moest blokken of diagonaal, maar behalve als nummer die en dat daar stond, maakte dit relaas haast een bingowedstrijd. We deden alsof we geïnteresseerd aan het luisteren waren en we knikten automatisch instemmend.

Vanaf het begin was de focus volop aanwezig. De heren wisten dat ze een tegenstander van formaat hadden. Als ze het zouden laten lopen, dan werd er over ze heen gelopen. Dat mocht niet gebeuren. De eerste set werd met intelligent spel van Roger Hoeymakers en power play van Niek Jans een groot gat geslagen. Een servicedruk die iedere speler wist te leveren, maakte de eerste set tot een winst van 13-25 voor Hovoc.

Het gevaar met zo’n uitslag is dat het te makkelijk gaat. De Horster heren lieten zich hierdoor bijna verleiden, maar wisten de hele set net een paar punten voor te blijven. Het waren slordigheden van Horster kant die Hajraa punten leverden. Toch werd de winst naar Hovoc toe getrokken met 21-25.

De service druk van de Horster mannen maakte wederom een grote voorsprong. Blokkerende acties van Tom Weijs, Rick Oomen en Bram Joosten maakten dat Hajraa alles uit de kast moest trekken om in de race te blijven. Een tikkeltje scherper dan de vorige keer, lange rally’s maakten mooi volleybal en 18-25 voor Horst.

De laatste set was een doorzetting van de vorige bedrijven. Hajraa werd op het begin na geen kans gegeven. Degelijk spel gaf Hovoc een laatste winst van 19-25. Met vier gewonnen sets staat Hovoc drie punten los op de nummer twee in de promotieklasse.

19 maart moet Hovoc het tegen de nummer twee, ADC, opnemen. Het hele seizoen kan in deze wedstrijd afgerond worden. Het zal hard tegen hard gaan…

JEUGDNIEUWS
Hovoc “was ik maar groot” op zaterdag 26 maart
Heb je altijd al willen weten hoe het is om in dames 1 of heren 1 te spelen? Grijp dan nu je kans, want op zaterdag 26 maart is het “was ik maar groot”.

Samen met dames 1 en heren 1 kan de jeugd vanaf niveau 4 t/m c-jeugd zich twee uurtjes in het zweet gaan werken onder leiding van de trainers van dames 1 en heren 1. Voor alle niveaus zal er een gepaste en leuke training zijn. De zaal is open om 12:30 uur en de training is van 13:00 uur tot 15:00 uur. Tussendoor zal er een korte pauze zijn om even op adem te komen.

Dus heb je zin in een leuke middag samen met dames 1 en heren 1? Meld je dan aan via aanmeldenoc@hovoc.nl.Aanmelden kan tot uiterlijk zaterdag 19 maart.
De ontspanningscommissie

CMV Nieuws van 13-03-2016
Niveau 4
13:30 uur Hovoc N4 1, De Korref, Meijel
13:30 uur Hovoc N4 2, De Korref, Meijel
14:30 uur Hovoc N4 3, De Korref, Meijel
Niveau 5
10:30 uur Hovoc N5 1, De Vilgaard, Velden
12:00 uur Hovoc N5 2, De Schakel, Broekhuizenvorst
Niveau 6
15:00 uur Hovoc N6 1, De Korref, Meijel
10:30 uur Hovoc N6 2, 't Haeren, Grubbenvorst
10:00 uur Hovoc N6 3, 't Haeren, Grubbenvorst
12:00 uur Hovoc N6 4, De Kruisweide, Sevenum