Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Zaterdag 5 november reisden Hovoc HS1 naar Berlicum om het op te nemen tegen Hands-up HS2. Het eerste vrouwenteam van Hovoc wachtte thuis VC Landgraaf DS1 op. En heeft Hovoc MC1 het in Helmond op mogen nemen tegen VC Polaris.

Verder graag aandacht voor het volgende, de decembermaand komt er weer aan en dat gaat vaak gepaard met verschillende pakjes avonden. Dit is een uitgelezen kans om Hovoc gratis te sponsoren!
Ga de volgende keer dat jullie iets online willen kopen eerst naarhttp://www.hovoc.nl/informatie/gratis-sponsoren Op de website staat een banner vanSponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Hema en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Hovoc een commissie op terwijl jullie zelf dezelfde prijs betalen, het kost jullie dus niets extra.
Doe hetzelfde als jullie uit eten gaan of een pizza willen laten bezorgen. Via Hovoc kunnen jullie terecht bij 4500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Verslagen

Na de herfstvakantie was het Hands-Up uit Berlicum die de Horster mannen van Hovoc verwelkomde. Coach Bob Soberjé was er allerminst gerust op en hamerde op de gemaakte afspraken. Dit kwam in het begin van de wedstrijd goed uit, want daar werd ruimschoots gewonnen met 19-25. Hands-Up was geenszins van plan om het op te geven en startte met een nieuwe samenstelling in de tweede set. De mannen van Hovoc presteerden benedenmaats. Dat was in de stand ook te merken. Hands-Up was nooit ver weg. Korte series volgden elkaar op en de wedstrijd lag helemaal open. Het dubbeltje viel met een 22-25 winst net de kant van Hovoc op. In de derde set nam de servicedruk af en Hands-Up had een steeds beter antwoord op de aanval van Horst. Toch lukte het om een bescheiden voorsprong van 20-23 op te bouwen. Er werd al gefantaseerd over de winst en Hands-Up schudde Hovoc ruw wakker om hun achterstand om te buigen in een voorsprong. Enkel setpoints werden afgewerkt en Hovoc verzuimde alert op te treden. Hands-Up zat in een swung en dwong verdiend een zege van 27-25 af op Hovoc. Dit verlies voelde als gegeseld worden met een stuk roestig prikkeldraad waar een crack junk aan gelikt heeft. Geheel uit het lood geslagen werd er aan de vierde set begonnen. Hands-Up drukte door en nam de leiding. De kopjes gingen omlaag en weinig leek een overwinning voor Hands-Up in de weg te staan. Met een 23-20 achterstand op Hands-Up leek winst ver weg. Een bescheiden rol is vervolgens weggelegd voor Bart Neervoort. Drie en een halve set speelde hij onzichtbaar om vervolgens met drie directe aanvalspunten en een killblok Hovoc weer terug in de strijd te brengen. Na een zinderende slotfase werd de set met 25-27 afgesloten en een 1-3 winst bedongen voor Hovoc.

Op zaterdag 5 november speelde Dames 1 tegen Landgraaf DS1. Voor sommige wedstrijd zijn maar weinig woorden nodig. Iets met oprollen en ergens overheen walsen. Landgraaf heeft de wedstrijd overtuigd gewonnen met: 17-25, 15-25, 20-25 en 18-25. Op naar volgende week om een betere kant van onszelf te laten zien. Das ist wahsinn!

MC1
Set 1: we waren de 1e set beter. Die hebben we met overtuiging gewonnen.
Set 2: stond de tegenstander ver voor maar toen zijn we wel goed terug gekomen. Maar hebben we net niet gewonnen.
Set 3: hebben we verprutst en heeft de tegenstander dik gewonnen.
Set 4: was heel spannend. Het ging gelijk op en hebben we net gewonnen.
Set 5: we stonden eerst voor en rond de helft van de set werden hun sterker en wij niet.