Hovoc nieuws 7 september

7 september 2018

De stabiliteit die Dames 1 had was precies het tegenovergestelde wat Heren 1 beleefde bij aanvang van het nieuwe seizoen. Geen trainer, geen plan, geen oefenwedstrijden en een aftakelend ledenbestand……

Klinkt dramatisch. En daar was dan ook niets aan gelogen. De kracht van Heren 1 zit hem dan ook in de ‘schouders eronder’ mentaliteit. Stad en land waren afgebeld om nagenoeg nul op het rekest te krijgen. Tja. Een Eerste divisie waardig team ligt tenslotte voor het oprapen….nee grapje. Veel trainers waren voorzien en een man een man een woord een woord. Niets mis mee.
Vertwijfeld en nederig, maar met trots belde een man uit Nederweert dat hij wel de last van het Ûrst op zich wilde nemen. Het voelde alsof er een Batman lamp op de sporthal aanstond, maar dan in plaats van een vleermuis een JA. Gretig gingen wij er op in en dankbaar zijn wij er voor. Jan Aquarius gaat de mannenequipe van Horst aan de Maas leiden naar hoge regionen.
De scherpe lezer las ‘een Eerste divisie waardig team’, ’nou, nou de arrogantie spat er weer van af’. Kan kloppen, maar de heren gaan ook Eerste divisie spelen. In poule A. Oostmarsum, Hoogeveen, Sneek enzo… Een soortje de wijde Nederland in. Een team was genoopt zich terug te trekken uit de topdivisie en een eerste divisionist schoof in en wij van Hovoc mogen aanschuiven bij de vier beste teams van Limburg. Wat een fantastische gelegenheid. Nog nooit in de historie heeft HOVOC zo hoog z’n spel ten uitvoer mogen brengen. Trots als we zijn zullen we stad en land afreizen om te halen wat er halen is. Ja, we zullen klop krijgen en ja we zullen smeer krijgen. Na in vier jaar drie keer kampioen en één keer achteraf alsnog te promoveren is uniek. Voor veel geschiedenissen van menig clubhistorie, maar buitenom voetbal zal dat niemand geen moer interesseren.
Het schema moet nog gefinetuned worden, maar dat komt wel goed. De heren trainen nu dat het een lust en een aard heeft. Er wordt dusdanig gezweet dat er in Horst en omstreken geen neerslagtekort meer is. Er wordt nog wat gewerkt aan wat uitbreiding in de gelederen en hoopvol wordt er nu gegluurd naar een klein dorpje ten oosten van Broekhuizen.

Houdt dit allen in de gaten want Dit wordt voor Hovoc en Heren 1 een fantastisch avontuur.