Hovoc nieuws 8 april

8 april 2019

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc 2e helft (pdf)

Klik hier voor het programma CMV scheidsrechters en zaalwacht 2e helft (pdf)

Zaterdag 8 april heeft in de Eerste divisie Hovoc HS1 Axell Claims Sovoco uit Soest opgewacht. Hovoc DS1 reisde naar Urmond om het in de Derde divisie op te nemen tegen ADC DS1.

wedstrijdverslagen

De heren speelden een unieke wedstrijd tegen Sovoco. Vier leden van het eerste mannenteam, Ruud, Nico, Rogér en Bart speelden er hun laatste thuiswedstrijd. Na lang wikken en wegen was besloten dat ze zouden stoppen om verschoven prioriteiten opnieuw plek te geven. Helaas werd deze wedstrijd niet met winst afgesloten. De wedstrijd kenmerkte zich door wisselvallig spel waar met hard werken in de kielzog van Sovoco werd gebleven. Helaas door een arbitraal falen werd Hovoc nog een puntje misgund, maar Sovoco was hoe dan ook de sterkere partij en won uiteindelijk met 0-4.

Na Afloop van de wedstrijd werd de Scott Sterling Bokaal uitgereikt aan Jorne Timmermans. Deze man heeft het seizoen het vaakst zijn hoofd erbij gehouden ging al vroeg in het seizoen aan kop. Luuk Gooren begon nog een inhaalslag, maar kon Jorne geen kopzorgen meer geven. Jorne heeft met 19 hits weer een nieuw record neergezet die de volgende generatie Scott Sterling winnaars alleen maar hoofdpijn zal bezorgen.
Wij van Heren 1 feliciteren Jorne dan ook van harte met deze winst!

Afgelopen zaterdag speelden we tegen ADC dames 1. Voor de wedstrijd waren er een paar puntjes die ons nóg meer gebrand maakten om met volle punten te winnen: ADC dacht dat we derde stonden.. Én Ledub kwam kijken om ADC te zien 'shinen' en hoopte daarmee op een vervroegd kampioenschap. Uiteraard werken wij daar niet aan mee en proberen we het Ledub zo lastig mogelijk te maken. De eerste set kwamen we moeilijk in ons spel en ging het vrij gelijk op. We maakten iets te veel persoonlijke fouten. Aan het einde van de set kwam ADC op een voorsprong. Een aantal bedenkelijke keuzes van de scheidsrechter in ons nadeel hielpen helaas ook niet. We wisten gelukkig rustig te blijven en knokten punt voor punt terug. Bij 23-23 gingen we weer over ADC heen en speelden de set zakelijk uit. 23-25 De tweede set gingen we verder met waar we de eerste set mee geëindigd waren. Ons eigen spel spelen! De serve en servicepass meer onder controle, we knalden de punten binnen, haalden de ballen van de grond. Toch moesten we er voor ons gevoel hard voor werken en voelde het niet zo makkelijk als dat de eindstand doet lijken (13-25). Ook de derde set begonnen we weer sterk en zetten ADC met degelijk eigen spel, vrij eenvoudig weg. ADC kwam niet in haar spel (14-25). De vierde set moesten we nog hard vechten voor waarvoor we zijn gekomen: 5 punten. De vierde set kampten we met een stuk meer persoonlijke fouten en konden we wat minder goed scoren. Zo liepen we al snel tegen een achterstand aan. Met knokken konden we bijblijven maar hield ADC toch tot midden van de set een voorsprong van ongeveer 3 punten. Vanaf de 15 punten wisten we ons spel weer wat beter op te pakken en konden we over ADC heen knallen. De serve ging weer beter, de pass weer wat meer onder controle en de puntjes maakten we zelf af. Dit hielden we vast tot het einde van de set en sleepten onze gewilde 5 punten binnen!(19-25) Volgende week spelen we onze laatste competitiewedstrijd thuis tegen HLB/Van Daal/DS dames 2 om LET OP: 15:00 uur!! Worden we kampioen? Mogen we PD wedstrijden spelen voor de 2e divisie? Of grijpen we net mis en moeten we het seizoen afsluiten met een derde plaats? Het kan allemaal! Het zal spannend worden, omdat Ledub op hetzelfde tijdstip speelt. We kunnen alle support gebruiken dus hopelijk tot dan!