Hovoc nieuws 8 december

8 december 2019

Klik hier voor: Tellen en Fluiten 1e helft seizoen 2019-2020

Klik hier voor: programma en alle uitslagen van HOVOC 2019-2020

Tupos, een oude bekende, uit Baarlo. De afgelopen wedstrijden is toch weer gebleken dat de Horster mannen telkens het beste bij de tegenstander omhoog weet te halen. Tja. Geef ze eens ongelijk. Het is een van oudheid gegeven dat de gevestigde macht, autoriteit het moet ontgelden. En de gevestigde macht moet het maar verdedigen tot er een betere langskomt. Ook in de dierenwereld is dit zichtbaar. Waar oude mannetjes verslagen worden door jongere achterneefjes of wat dan ook. Eenzaam stervend op de vlakte, bosjes wat dan ook.
Hovoc is inwendig druk bezig met een verjongingsslag, want die geriatrie houdt het niet lang meer vol. We geven ze nog wel even hoor, daar niet van.

Tupos begon fel aan de wedstrijd en hadden bij het inslaan al veel powerplay laten zien. Dat was ook te zien in de stand van de eerste set. Lange tijd bleven de Tuposnaren voor op de Horster equipe. Pas bij de 15 was het weer gelijk en begon Horst met de moeizame weg naar boven. Deze was gevonden en 25-20 werd binnen gehaald. De tweede set waren de Baarloërs op hun best en wisten Hovoc maximaal onder druk te zetten. Hovoc was voornamelijk tegen zichzelf aan het spelen en daar is ze slecht in. Of goed. Ligt er aan hoe je het bekijkt (15-25). De coach wisselde wat door om het tij te keren en dat lukte. De Horster motor begon weer te draaien en voor de helft van de derde set was gepasseerd had Hovoc de leiding. Een fantastische service serie van Tom Weijs maakte Tupos kansloos en de set werd afgesloten met 25-20. Internationaal Amerika Tupos gooide de Obamiaanse term “Yes we can” er tegenin en ging de vierde set vol furie erin. Hovoc ietwat verslapt liet zich inpakken en hikte tegen een achterstand aan. Deze achterstand bleef de gehele set staan en door slordigheden van Horster kant werden de gelegenheden om bij te komen onbenut gelaten. Tupos won de ticket naar de vijfsetter met 22-25. De laatste set hadden de Horster mannen één doel. De tot zover voor het publiek vermakelijke wedstrijd moest gewonnen worden. Tupos beet zich stuk in de service van Horst en kwam niet aan aanvallen toe. Dat tandje extra van Horst gaf het blok wat meer vleugels, waardoor Tupos ook daar weinig meer in te beteken had. Terecht met 15-8 een 3-2 winst eruit gehaald. Een mooie pot waar het publiek zeker mee getrakteerd werd.

Dames 2
Een verstrooide scheidsrechter, die tot en met de eerste set volhield HOVOC-Grashoek te fluiten, gaf het eerste fluitsignaal (duh, wie anders. red.). Met de nummer drie tegen de één na laatste in de rangorde, zou het zo ver in de competitie een uitgemaakte zaak zijn.

Met de eerste service werd meteen de toon van de eerste set gezet. Beide teams wisten niet van wijken en streden voor elke bal. Aanvallen die normaliter tot punt zouden leiden werden op de toppen van vingers majestueus verdedigd. Na een stuk of 8 netpassages trok HOVOC aan het langste eind en het eerste punt was gestreden. Dit herhaalde zich enkele malen in de set wat een aangename wedstrijd maakte om naar te kijken. Behalve als Evy de bal kreeg, want die pompte de ballen snoeihard over het net, wat de HAVOCse verdediging nagenoeg kansloos maakte. Moeiteloos sloeg ze ballen links en rechts van het blok, wat steevast een punt opleverde.

Tot de 15 wist HOVOC zich niet van HAVOC te ontworstelen. Een serviceserie van teamcaptain Sanne bracht daar verandering in en gaf HOVOC een aanzienlijke voorsprong. De ballen werden ingeslagen en een stevig blok kon niet gepasseerd worden door HAVOC (25-18).

HAVOC had dan al in het eerste bedrijf bewezen zich niet zomaar gewonnen te geven en begon met vereende kracht aan de tweede set. Wederom lange series waarin beide teams elkaar niet de ruimte gaven om de overhand te krijgen. Waar vorige keer sterke service series van Horster zijde de Haptenaren op de knieën te dwingen, lukte dat nu niet. Havoc had haar service pass goed onder controle. Ze claimden als eerste set point en niet onverdiend werd deze dan ook door HAVOC nipt binnen gesleept (24-26).

Met 1-1 gelijke set stand lag de hele wedstrijd nog open. Doch een serviceserie van Vera en Evy gaf in het begin al een voorsprong van 7-2. Deze werd met louter service druk verder uitgebouwd. Een leuk detail in de wedstrijd was dat de teamcaptains van beide ploegen elkaar met prikballen probeerde af te troeven. HAVOC had niets in te brengen, want net als een fijn uurwerk waar de radarwerken optimaal op elkaar zijn gekalibreerd, waren de Horster dames feilloos op elkaar afgestemd. Een ijzersterk blok van HOVOC maakte dat HAVOC veel pogingen nodig had om de bal over het net te krijgen, waar een verdediging klaarstond om HOVOC de aanval op te laten bouwen. Wat dan weer in een punt resulteerde. Dit hield HAVOC niet lang vol en met 25-12 was het 2-1 voor HOVOC.

Helaas een geknakt HAVOC in de vierde set, want na een 8-voudige service beurt van Vera was HAVOC er klaar mee. De passie en furie van de eerste sets was weg en met 25-14 was de wedstrijd ten einde.

Een verdiend punt voor HAVOC en een terechte winst van 3-1 voor HOVOC en een mooie wedstrijd om te zien.

De wedstrijd vond plaats in Beugen, een kleine zaal, waardoor dit altijd een moeilijke wedstrijd is voor ons. De eerste set werd prima begonnen. De voorsprong werd uitgebouwd naar 13-18, waardoor de set uiteindelijk met 17-25 naar ons ging. Deze lijn werd in de tweede set doorgezet. De gehele set kon er een voorsprong gehouden worden van ongeveer 4 punten. Vocala kon genoeg onder druk gezet worden, waardoor ook de tweede set gewonnen werd door ons (19-25). De derde set wisten we ook de gehele set een aantal punten voor te blijven. Een prima spel, met goede aanvallen en een goede pass werd gespeeld. Aan het einde van de set wist Vocala nog een aantal punten dichterbij te komen, maar dit zorgde niet voor paniek. De set werd gewonnen met 22-25. Het was de bedoeling om ook de laatste set nog te winnen, maar helaas verliep dit niet helemaal volgens plan. We wisten ons eigen spel niet te spelen en zelf waren we niet actief genoeg. Vocala wist hier goed mee om te gaan wat zorgde voor een 23-19 voorsprong voor Vocala. Dit kon door ons niet meer rechtgezet worden, waardoor de laatste set net als vorige week naar de tegenstander ging. Wel werd de wedstrijd dus met 1-3 gewonnen! Volgende week spelen we een belangrijke wedstrijd tegen Volt DS 1. Zij staan op dit moment op plek vier, één puntje onder ons. De wedstrijd wordt om 19.30 uur gespeeld in de Dendron Sporthal en alle support is dus welkom!