Hovoc nieuws 8 oktober

8 oktober 2018

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc 1e helft (pdf)

Klik hier voor het programma CMV scheidsrechters en zaalwacht 1e helft (pdf)

Algemeen Nieuws
De eerste teams van Hovoc moesten allemaal uit. De heren naar Elburg en de dames naar Beers. Helaas waren de resultaten niet wat gewenst was, maar de scores laten zien dat niemand voor niets aan haar punten zijn gekomen.

Wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen VC Volt D2. De coach van Volt is bij twee van ons zeer bekend. Gebrand om te winnen, begonnen we aan de wedstrijd. Helaas voor ons was er weinig ruimte aan de achterkant van het veld waardoor onze, normaal zo gevaarlijke, sprongserve ruimte moest maken voor een staande serve. Dit zorgde helaas voor minder directe punten. Hierdoor moesten we het in de aanval laten zien. In de eerste twee sets kwamen we helaas niet goed door het grote blok van Volt heen waardoor we genoegen moesten nemen met een 2-0 achterstand (25-20, 25-22).

In de derde set gingen we er weer vol voor en kwamen we beter langs het blok. Verder was er veel chaos door eerst een gele kaart en vervolgens nog een rode kaart voor de tegenstander. Hierdoor was het in eerste instantie onduidelijk of de set verloren was of niet. Helaas was dit het geval, waardoor de wedstrijd verloren was (25-23), maar we natuurlijk nog wel een puntje wilden pakken. Doordat Volt een beetje van het padje was door de rode kaart in de derde set, konden wij nog meer gas geven dan in de derde set en scoorden we makkelijker. Dit resulteerde in de winst (18-25)!

We hebben hard gewerkt, maar helaas te weinig punten mee terug naar Horst.

Komende week gaan we weer hard trainen om komende zaterdag 5 punten thuis te houden tegen Ledub d2! We zien jullie graag om 19.30 uur in de Dendron sporthal om ons naar de overwinning te juichen!

De mannen, onder leiding van Jan Aquarius, moesten een lange weg naar Elburg af leggen. Bart vertrok wat eerder, want hij had een mooie boom gezien bij een kwekerij in Nunspeet. Zijn Hyundai had het zwaar, maar zolang je niet hoefde te schakelen was er niets aan de hand. Nu ligt die met de wielen omhoog bij de garage. Aan elke koppeling komt een eind zullen we maar zeggen.

Volle kracht erin, geen halve acties, maximaal aanvallen. Dat waren de opdrachten van de coach. En dat gebeurde ook. Hovoc nam de eerste set de leiding en kwam comfortabel op 16-20 voorsprong. Een sterk serverend EVV deed de voorsprong slinken en bleef in de race. De spanning was om te snijden. En dat maakte al met al de eerste set een mooi volleyballende set. EVV pakte als eerste de setpoint en dwong de eerste set af (25-23). De tweede set was wederom een harde set met veel powerplay en weinig ruimte voor fouten. Hovoc en EVV waren nooit ver van elkaar verwijderd. Ook hier EVV dat nipt met 26-24 de tweede set binnen haalde. Hovoc liet zich niet uit het veld slaan en was geenszins van plan met lege handen naar huis te gaan en gooide Bram Joosten in de strijd. Het publiek, niet van het meest sympathiekste soort (MattheĆ¼s 7:12), was in mageren getale toegestroomd en deed onverdienstelijk haar best om het arbitraal duo te wijzen op vermeende voet fouten. Er werd een onneembare voorsprong gepakt door een strakke service in het begin en met 22-25 werd de set naar Hovoc toe getrokken. De vierde set vond een voortzetting van de vorige set plaats en EVV werd beter weggespeeld dan dat zij Hovoc het bos in hadden gestuurd 19-25. Zo had Hovoc de ticket naar de vijfde set verdiend. Vijf setters zijn de mannen vreemd geworden, want ook nu liet het zich overrompelen en kwam achter te staan. Met moeite hield Hovoc zich staande. Een uitgeslagen bal gaf het scheidsrechterlijk duo (wat consequent floot en verder, positief, niet echt een rol speelde) in waardoor de 14-13 werd gemaakt. Even richtte Hovoc zich op, maar het bleef achter de feiten aanlopen en EVV pakte de laatste set met 17-15. Met een totaal score van 109-112 is het een tikkeltje wrang, maar het was een mooie wedstrijd waar alles te zien was wat goed volleybal in zich heeft.