Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen bericht
Zaterdag 7 oktober heeft Hovoc DS1 Dunamis DS1 uit Tilburg opgewacht. Hovoc HS1 reisde naar Rotterdam om het tegen Fusion HS1 op te nemen.

Verslagen

Afgelopen zaterdag speelde de Hovoc dames 1 hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Dunamis. In "The Chocolate Factory"/Dendron Sporthal begonnen de teams aan de eerste set. Hovoc liet een degelijk spel zien, maar kon geen grote voorsprong pakken. Aan het einde van de set wisten zij net wat extra's te geven en haalden de set binnen met 25-17. In de tweede set werd er door Hovoc met meer overtuiging gespeeld en met groot succes. Ook de tweede set werd gewonnen door Hovoc met 25-14. De derde set kreeg Dunamis geen ruimte van Hovoc om in hun eigen spel te komen. De Horster dames vierden het ene na het andere punt en haalden vol overtuiging de set binnen met 25-8. Hovoc ging voor het maximaal aantal punten en zette het spel van set drie voort. Dit resulteerde in een setwinst van 25-10! Een overtuigende overwinning voor Hovoc in hun eigen sporthal.

Heren 1 weer terug bij af. Na 3 jaar zijn ze het nog steeds niet afgeleerd. Winnen met 4-0.

Voor het eerst deze competitie hadden de heren van Hovoc een uitwedstrijd. Helemaal naar Rotterdam. Aangezien de A73 een stukje afgesloten was, was er een kleine detour nodig. Radio 3 fm was verschrikkelijk, in België was het nationale paardendag en slam, NPO en weet ik veel wat FM was evengoed waardeloos. Na ongeveer 2 uur reizen werden oude vrienden van de coach getroffen. Een mooi klassiek pand met zeelucht in de voortuin. Broodjes en koffie (waar de lepel rechtop in kan staan, chapeaux) werden geserveerd. Dit past allemaal in de voedingsadviezen die het herenteam heeft gekregen voor optimale prestatie. In ieder geval, Janneke, Harold en Morris. Bedankt! Harold omschreef de heren, na het spel gezien te hebben, als een rustig team wat niet gek was te krijgen. En dat laatste heeft gelegenheid genoeg gehad om wel gek te worden.

Fusion een team met lange mannen die vol bravoure het psychologische gedeelte al voor zich wilden winnen. Tikkeltje awkward dat ze hun eigen rugnummers niet in orde hadden. Het voornaamste leerpunt voor de Hovocse equipe was ‘vol van start gaan’. Dat wilden ze nogal eens laken waardoor ze onoverbrugbaar achter kwamen te staan.

Toch een klein misstapje in het begin en vol erop ging Hovoc. En dat was hard nodig. Zoals Hovoc zich niet liet meeslepen in de tegenstander, zo wist Fusion bij te blijven en links en rechts gedurende de set even voor te staan. Niek Jans wist met zijn service serie, gedurende de wedstrijd cruciaal, het voordeel te pakken en met een krappe 22-25 werd voor het eerst de eerste set gewonnen.

Bewust van de kracht van Fusion werd er gestart met een klein wijziging in de basis. Snel werd het voortouw genomen en het voortouw behouden tot setpoint. Doch hier werd het spel enkele keren op rij als slordig benoemd en werd het punt aan Fusion terug gegeven. Dezen wisten met goed spel hun eigen setpoint (2X) af te dwingen. En hier was het de rust zelve die Heren 1 in zich heeft. geen paniek. Geen onrust. Gewoon side out en kansen af dwingen. Met 4 time outs en 28-29 later voor Hovoc werd er foutloos geserveerd door de diesel van het team en dat gaf een fantastisch afgedwongen kans en Hovoc stond met 2 sets voor.

Het befaamde derde setje begon de heren bijna parten te spelen. Fusion begon met powerplay met een voorsprong en wist deze lang vast te houden. maar punt voor punt werd er op de achterstand ingekropen. Pas in de finale van de set was Hovoc langszij. Met een minimaal verschil van 2 punten won Hovoc met 23-25 en verdubbelde de punten. Voor de volle 5 punten was de laatste set nodig. Fusion was geenszins van plan om het hier op te geven en streed vol overgave. Hovoc heeft het zeker niet kado gekregen, maar doch ook hier trok ze aan het langste eind. 22-25. 5 punten werden naar huis genomen en dat maakt een 2 uur durende autorit terug meer dan goed.