18 december 2016

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen bericht
Zaterdag 17 december reisden Hovoc DS1 naar Meijl om het op te nemen tegen Peelpush DS2. Het eerste mannenteam van Hovoc HS1 wachtte thuis HLB van Daal uit Den Dungen op. Tevens kunnen wij MB2 feliciteren met hun behaald kampioenschap.

Wedstrijdverslagen

De laatste wedstrijd voor de winterstop. Voor periodetitel hoefde al niet meer gestreden te worden, doch dat nam niet weg dat de tegenstander gemakshalve onderschat diende te worden. Het betrof namelijk de nummer 3 die het Limac behoorlijk lastig had gemaakt. Voor de toentertijd meegereisd publiek, Limac-Hovoc was een topwedstrijd voor toeschouwers en spelers. Op papier bezat het de potentie om een mooie pot te worden.
De tribune stroomde al tijdens het inspelen vol met publiek. Er werd wat verwacht. De gebruikelijk opstelling werd neergezet en het ging los. De stand ging met powerplay gelijk op. Heren 1 leek wel wat zenuwen in de benen te hebben zitten, want HLB scoorde soms net iets te makkelijk. Het initiatief ging telkens heen en weer. Tot de 23 punten was er geen duidelijke leider in het spel te vinden. Hovoc claimde het eerste setpoint, maar wist deze niet af te maken. Door persoonlijke fouten van Hovocs zijde bracht HLB het wel tot scoren en wist met hard werk de rollen om te draaien en won de eerste set (24-26).
Zelden had Hovoc een eerste set afgegeven. Dit schudde ze wakker en ze werden wat feller in doen en laten. Toch begon het wat matjes en begon de tegenstander met een voorsprong. Dit werd dan snel ingelopen, maar om er overheen te gaan vergde nogal wat moeite. HLB was onbuigzaam, maar wat niet buigt dat breekt. Halverwege de set kwam Hovoc met enkele punten los. De voorsprong werd moeizaam uitgebreid naar 6 punten en zo was het 1-1 in setstand (25-19).
Deze partij werd voortgezet en al snel lag het initiatief bij Hovoc. Na de helft van de set nog niet gepasseerd te zijn was de voorsprong aanzienlijk (12-7). Alles viel op haar plaats en met degelijk spel werd de set met 25-15 binnen gehaald.
De scherpte was duidelijk weggezakt en HLB profiteerde daar maximaal van. In het begin van de set nam HLB een voorsprong. Een paar keer kwam Hovoc langszij, maar een goed verdedigend HLB maakte dat Hovoc niet tot scoren kwam. Uiteindelijk was het bij een stand van 20-20 dat HLB de leidende positie pakte en er met de winst vandoor ging (21-25).
een vijfde set was nodig om een definitieve winnaar aan te wijzen. Het was een strijd die begon in het voordeel van HLB. Doch er werd hard gewerkt aan Horster zijde en zij pakte punt op punt. Na 5-5 gelijk werd een versnelling ingezet. Dit eindigde in een definitieve 15-7 voor Hovoc.
Al met al een mooie pot met een terechte uitslag voor toeschouwers, HLB, Hovoc en scheidsrechters.
Het winterkampioenschap is binnen en Hovoc staat 12 punten los (door een falend Limac) op de nummer 2&3.

Zaterdag is Hovocop bezoek geweest bij Meijel, Peelpush dames 3. Vol enthousiasme begonnen de dames aan de eerste set. Beide ploegen wisten zich puntje voor puntje naar de 25 toe te werken, maar wisten geen voorsprong te pakken op de ander. Tot aan de laatste punten was het spannend, maar Peelpush wist deze set naar zich toe te trekken (23-25). Set twee werd niet goed opgepakt door de Horster dames en Peelpush wist deze set meerdere keren series te maken en won met overtuiging deze tweede set (14-25). Ook de derde set kon Hovoc niet de knop omzetten en het spel zodanig veranderen dat zij de leidende ploeg kon zijn. Persoonlijke fouten, waaronder de service, resulteerde in gratis punten voor Peelpush. Deze set ging wederom naar Peelpush (17-25). De laatste set werd er harder gewerkt en het enthousiasme kwam weer op gang. Net als in set 1 wisten beide partijen elkaar bij te houden, maar was het wederom Peelpush die net wat meer kon geven in de slotfase (23-25). De teleurstelling was groot, omdat de dames van Hovoc merkten dat er punten gehaald konden worden.