Hovoc nieuws 24 november

24 november 2014

Vacature Toernooi Commissie
Zoals de meesten van jullie wellicht weten, organiseren wij als Toernooi Commissie van Hovoc ieder jaar het Horster Volleybal Toernooi. Na de editie van 2015 zal er weer een open plek in onze commissie zijn. Deze zien wij graag zo snel mogelijk ingevuld, zodat de voorbereiding en uitvoering van de editie 2015 meegelopen kan worden met de huidige voltallige commissie, zodat volgend jaar de taken zelfstandig uitgevoerd kunnen worden.
Wat hebben wij te bieden: Een leuk team om in samen te werken. Interessant vrijwilligerswerk om ervaring op te doen. Afhankelijk van de uiteindelijke taak moet je hierbij denken aan de organisatie van een groot evenement, op het gebied van catering of bijvoorbeeld reclame en ontwerp, etc. Een gezellige afsluiting van het toernooi met het team.
Ben jij 18 jaar of ouder en heb je interesse of eventuele vragen, of ken je iemand die hier geschikt voor is, mag dus ook een niet-lid zijn met een Hovoc minded hart, dan kun je je richten tot Robert van den Bercken of toernooi@hovoc.nl. Aangezien er na de komende veranderingen geen dames meer in de commissie zitten, hebben we een sterke voorkeur voor aanvulling met één of twee dames, maar aangezien we niet mogen discrimineren worden ook de heren bij interesse uitgenodigd om contact op te nemen.

Heren
19:00 uur Hovoc HS 1 - VC Maasdal HS 1, Scheidsrechter: Geert Bouten, Teller: Mark Cuppen
17:00 uur Hovoc HS 2 - DKJO HS 1, Scheidsrechter: Gijs Keijsers, Teller: Judith Hoeijmakers
19:00 uur Hovoc HS 3 - HVC HS 1, Scheidsrechter: Lars Bouten, Teller: Ralf Hoeijmakers
Meisjes A
18:00 uur Peelpush MA 2 - Hovoc MA 1
Meisjes B
17:00 uur BVC Holyoke MB 1 - Hovoc MB 1
13:00 uur VC Meterik MB 1 - Hovoc MB 2
Jongens B
15:00 uur Hovoc JB 2 - VC Athos '70 JB 1, Scheidsrechter: Mark Jacobs, Teller: Marja Kuijpers
15:00 uur Hovoc JB 3 - ADC JB 1, Scheidsrechter: Tom Weijs, Teller: Hiske Hilgenga, Ilse Janssen
Meisjes C
14:00 uur SV Aspargos MC 1 - Hovoc MC 2
15:00 uur Grashoek MC 1 - Hovoc MC 3
Jongens C
15:00 uur Hovoc JC 1 - SOMAS/Activia JC 1, Scheidsrechter: Rick Oomen, Teller: Indy Derix, Jarno Cox
13:00 uur Hovoc JC 2 - Tupos JC 1, Scheidsrechter: René Madou, Teller: Bas Vloet
13:00 uur Hovoc JC 3 - VC Fortutas JC 1, Scheidsrechter: Reinier Meesters, Teller: Daniëlle Peeters

Verslagen Dames

In de voorbereiding op het seizoen zijn we de dames van Venray al eens tegen gekomen, maar vandaag ging het dan echt om de punten. Coach Henk Berkhout wist de sterke en zwakke punten van de speelsters te benoemen, die wij mee konden nemen voor de wedstrijd.
Het spel ging gelijk op, goede verzorging van eigen spel hielp ons tot de twintig punten de set bij te benen. Helaas ging de eerste set naar de dames van Venray. De tweede set pakten we het weer samen op en bleven we sterk spelen. Een voorsprong van de Hovoc-dames zorgde ervoor dat we vrijuit konden ballen. De punten liepen gelijk op, maar met een setstand van 24-26 won ActiveRooy toch de set.
Ondanks een 0-2 achterstand, lieten we aan het publiek zien wat we in huis hadden. We hebben de dames flink onder druk gezet en laten zien wat daadwerkelijk in huis hadden. De set werd dik gewonnen met 25-12. Dit hield ons in het spel. We wilden graag een vijfde set. Helaas pakte ActiveRooy de set met drie punten verschil; 22-25.
Een spannende wedstrijd, maar net niet genoeg om de puntjes thuis te houden. Volgende week staat Saturnus DS 1 op het programma. Publiek bedankt en tot volgende week in Uden.
Yoo Marie!

Verslagen Heren

“Dramatisch”, vatte Bob Soberjé het verloop in de tweede set tijdens een time-out samen. De wedstrijd werd ingegaan met toch een tikkeltje overwinningsroes van de afgelopen keren en dat werd keihard afgestraft. Met moeite werd de eerste set binnengehaald, maar nog niet overtuigd van het blijven vechten voor elke winst werd Hovoc HS 1 in de tweede set afgemaakt. Met een setstand van 25-13 voor Oikos is dat een pijnlijke les. De derde set duizelde het de heren nog, maar halverwege vond er een krachtig herstel plaats en werd na een achterstand de derde set gewonnen met 21-25. De flow nu helemaal hervonden, was de laatste set een kleine revanche van de tweede set; 13-25 winst voor Horst. De heren hebben vier punten naar Horst meegenomen en zijn één punt verder uitgelopen op de nummer twee, ADC.
Heren 2
De familie Bouten is met drie leden sowieso al hofleverancier binnen Hovoc HS 2. Afgelopen zaterdag kwam daar – eenmalig – nog Bouten senior bij, waarmee er historie werd geschreven; met vader (Geert) en zoon (Lars) in het veld en “opa” Jan als tweede coach op de bank.
Met die uitzonderlijke samenstelling togen de lange mannen uit Horst naar Uden, waar de directe concurrent Saturnus/Hendrik Coppelmans Heren Senioren 2 (of “Saturnus” voor vrienden, maar daar moet je een pasje voor hebben…) dacht Hovoc te kunnen verslaan.
De eerste set ging voor de Horster mannen voortvarend van start en met een 8-17 voorsprong, kon het niet meer mis gaan. Toch was het Saturnus dat de eerste setpoint kreeg en na een veel te spannend einde sleepte Hovoc met 29-31 en een zucht van verlichting de eerste set binnen. In set twee ging het lange tijd gelijk op, maar vooral boven de twintig punten wist Hovoc Heren 2 op eigen kracht het verschil te maken en met een minimale voorsprong te winnen; 23-25.
Toen daarna in de derde en vierde set ook de pass eindelijk bij het net belandde en daardoor de middenmannen in stelling gebracht konden worden, kwam er meer lucht. Hovoc speelde lekker en vrijuit en kreeg meer en meer de overhand. Via 17-25 en 21-25 werden ook de resterende twee sets gewonnen en daarmee het duel met 0-4. Een klinkende overwinning voor Bouten & Co., die Hovoc HS 2 van P10 naar P8 heeft doen stijgen!
Hand… Boeiuh!

Sinterklaas op 29 november bij Hovoc

Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in het land! Daarom is er zaterdag 29 november een speciale pietentraining voor CMV Niveau 1 t/m 5. En wie weet... komt er nog speciaal bezoek.
Marian Janssen zal de training van niveau 4 en 5 verzorgen, van 9:00 tot 11:00 uur (met een korte pauze tussendoor). Deze groep is aardig groot, vandaar dat Marian heeft gevraagd of alle coaches van de desbetreffende teams mee willen helpen met de training. Michelle Theeuwen zal de training voor niveau 1 t/m 3 verzorgen van 11:00 tot 12:00 uur.
Let op! Voor de teams die normaal een training hebben op zaterdag vervangt dit dus de normale training. Voor teams die doordeweeks trainen, is dit een extra training. De eigen training vervalt dan niet!
Mocht je niet mee kunnen doen met de pietentraining dan willen we je vragen om je af te melden. N4, N5 en de desbetreffende coaches kunnen dit doen bij Marian Janssen (marianneke1959@hotmail.com) en N1 t/m N3 kunnen dit doen bij Michelle Theeuwen (michelletheeuwen8@hotmail.com).