Hovoc ondersteunt Nationale Sportweek

15 april 2015

Hovoc ondersteunt Nationale Sportweek

Komende zaterdag 18 april om 15.00 uur vindt op het Lambertusplein de feestelijke opening plaats van de Nationale Sportweek. Daarin staat van maandag 20 april t/m zondag 25 april sport en bewegen voor allerlei groepen in onze maatschappij centraal. Een aantal sport- en bewegingsevenementen worden in en rondom Horst door verschillende verenigingen in samenwerking met de gemeente Horst aan de Maas georganiseerd. Zo wordt er door volleybalvereniging Hovoc een beachveld neergelegd op het Wilhelminaplein in Horst.

Vanaf maandagavond tot en met vrijdagmiddag worden er elke avond (19.00 tot 21.30 uur) beachwedstrijden gespeeld door allerlei maatschappelijk betrokken groepen, zoals gemeenteambtenaren, vriendengroepen, mensen uit de zorg, bedrijfsleven en onderwijs. Ook kinderen uit het basisonderwijs en leerlingen van het Dendron en Citaverde kunnen kennis maken met beachvolleybal.

Tevens is het voor Hovoc een mooie gelegenheid om iedereen in Horst te laten zien dat beachvolleybal voor alle groepen van jong tot oud een kans is om lekker te bewegen en dat dit niet eenmalig hoeft te zijn. Hovoc start namelijk samen met het Dendroncollege in de eerste week van mei met de aanleg van vier beachvelden achter de Dendronhal. Zo ontstaat er de mogelijkheid om het hele jaar met volleyballen bezig te kunnen zijn, zowel binnen als buiten de sporthal.