Hovoc Volleybal Extra uit Horst

20 februari 2015

Volleybal Extra van Hovoc uit Horst is in april 2007 gestart met drie leden en is inmiddels uitgegroeid tot een groep van negen spelers en speelsters variƫrend in leeftijd van 11 tot 24 jaar. Zij worden getraind door twee trainsters, bijgestaan door een vaste hulptrainster. Het leeftijdsverschil heeft geen enkel effect op het plezier om samen als groep gezellig te sporten.

Een uurtje per week veel bewegen en lekker bezig zijn met een bal is een belangrijk onderdeel van de training en is goed voor de motorische ontwikkeling. Na de warming-up en "technische" oefeningen wordt er op het eind van de training nog een spelletje volleybal gespeeld. Volleybal is een mooie, maar helaas ook een moeilijke sport! Gezien het niveau van de spelers/speelsters, wordt het spelletje dan ook op een simpelere manier gespeeld: het inmiddels bekende circulatievolleybal.

De beperkingen van onze leden zijn divers, maar er wordt zo getraind, dat ieder op zijn eigen niveau mee kan doen. Het plezier is er niet minder om! Dit blijkt wel uit het feit, dat Stef, Bas, Kay, Jovak, Floor, Wout, Gaston, Manon en Guanita bijna geen training overslaan. Ze werken zich tijdens de wekelijkse training vaak flink in het zweet. Volleybal is een teamsport en onze G-leden laten dit duidelijk zien!

Naast het sportmoment, speelt ook het integreren in een reguliere vereniging een belangrijke rol. Iets wat Hovoc deze kids ook graag wil bieden. En dat wordt volop gedaan. De jongens en meiden nemen deel aan bijna alle door Hovoc georganiseerde ontspanningsactiviteiten, zoals "was ik maar groot" (waar Heren 1 en Dames 1 een twee uur durende training verzorgen voor de oudere jeugd), Sinterklaas, de jaarlijkse dropping, "speler van de week" en carnaval.

Het integreren is ook duidelijk aanwezig op sportgebied, bijvoorbeeld als andere jeugdteams van Hovoc of zelfs heren of dames van de selectieteams samen met hen komen trainen en een partijtje spelen. Je ziet ze dan extra hun best doen!
Ook zetten de kids zich in voor de vereniging bij acties zoals o.a. de jaarlijkse bloemenverkoop in Horst, ijsjes en snoep verkopen tijdens het Horster Volleybaltoernooi of het opruimen van de rommel na een festival.

Zelf organiseren zij als team ook activiteiten zoals samen een ijsje of frietjes eten, samen bowlen en samen het seizoen afsluiten. Twee maal per seizoen staat Volleybal Extra in de schijnwerpers in het Seacon-voetbalstadion te Venlo bij een wedstrijd van VVV, waar ze tijdens de rust hun volleybalkunsten mogen laten zien (in het kader van de Seacon Sport Extra Challenge). Een moment waar de leden iedere keer weer naar toeleven.

Het enige wat op dit moment gemist wordt, is de mogelijkheid tot uitwisseling met andere volleybalverenigingen. Zover bij Hovoc bekend, zijn er in de directe omgeving geen ander G-volleybalteams. Met als gevolg, dat er geen competitie is. Heel jammer, want de G-leden zouden graag eens een partijtje spelen tegen een andere club.

De kids laten zien, dat zij, ondanks hun beperkingen, toch met veel plezier mee kunnen draaien binnen een grote vereniging en dat zij zich ook volledig geaccepteerd voelen binnen de Horster volleybalvereniging. Hovoc is met recht trots op haar Volleybal Extra-team!

Klik hier voor het nieuwsbericht over de nominatie van Hovoc Volleybal Extra voor de "Iedereen Kan Sporten"-prijs voor het Sportgala Peel en Maas 2014.