Header

In memoriam: Bert Ambrosius

27 november 2020

Bert Ambrosius

Beste Hovoc leden, 

Wij ontvingen het trieste bericht dat op donderdag 26 november ons erelid Bert Ambrosius is overleden.
Bert was bestuurslid van Hovoc van 20-09-1962 tot 04-02-1969 en penningmeester van 04-02-1969 tot 03-03-1978.

Al vrij snel na de oprichting van Hovoc in 1960 werd Bert bestuurslid en na 7 jaar inzet in het bestuur werd hij penningmeester. Als penningmeester had Hovoc de juiste troef in handen om de financiën te beheren, maar ook om de spaarrekening van Hovoc te laten groeien. Allerlei acties om geld voor Hovoc te bemachtigen, kwamen mede van zijn hand. Ook had Bert een bestuursfunctie als penningmeester bij afdeling Venlo (nu Nevobo Regio Zuid.

Naast het toezicht op het financiële plaatje was Bert ook actief als speler en begeleider van jeugd. Spelend als “oude rot” tussen jeugdspelers probeerde hij zijn volleybalervaring over te dragen. Voor deze verdiensten werd hij op 3 maart 1978 benoemd tot erelid van Hovoc

en werd hem de bronzen erepenning van de Nevobo uitgereikt.

Als lid van de Stichting Volleybal Promotie en als lid van de Commissie van Beroep was Bert nog jarenlang in bestuurlijke en organisatorische zin bij Hovoc betrokken. Ook was Bert vaste supporter op zaterdag in onze sporthal bij  Dames 1 en Heren 1.

Tijdens de jaarvergadering zat Bert altijd op de eerste rij, samen met andere “kritische grijze wijze mannen”. Met twinkelende ogen vertelde Bert dat de Commissie van Beroep ook dit jaar weer niets te melden had. Trots gaf hij het bestuur dan weer een compliment dat Hovoc zijn zaakjes goed op orde had.

Ondanks dat zijn lichamelijke gezondheid de laatste jaren achteruit ging, was Bert nog steeds geïnteresseerd in het reilen en zeilen van Hovoc. Hij had zelfs een “Hovoc-tafeltje ”in het ziekenhuis met spullen die hem dierbaar waren. Hovoc zat in Bert zijn hart en alles wat je in je hart bewaard raak je nooit meer kwijt. Ook in onze Hovoc-harten leef je voort.

Hovoc is Bert ontzettend dankbaar voor zijn inzet en betrokkenheid voor Hovoc en in het bijzonder als erelid.

“Enne gojje mins blieft altied leave”

Bestuur Hovoc

 

Kaars

Normaal staat er altijd een condoleance-tafeltje in de kantine met een foto, kaarsje en condoleanceboek. Ook wordt er een minuut stilte gehouden voor de aanvang van de wedstrijden. Helaas is momenteel “niets normaal”. De kantine is dicht, de competitie ligt stil en we trainen minimaal.

Om stil te staan bij het overlijden van Bert, brandt ter nagedachtenis een kaarsje op de Hovoc-site.

Leden die een condoleance bericht achter willen laten kunnen dit sturen naar: voorzitter@hovoc.nl. Deze berichten worden gebundeld in een condoleanceboek.

Terug naar het nieuwsoverzicht