In memoriam: erelid Henk Thijssen

21 juni 2024

Beste Hovoc-leden, 

Wij ontvingen het droevige bericht dat ons erelid Henk Thijssen op maandag 10 juni 2024 is overleden. Henk is op 17 juni in kleine, besloten kring herdacht. 

Henk begon zijn tijd bij Hovoc in het voorjaar van 1962. Geboren in Venlo en afkomstig van de ‘Venlose tuinders’, vond hij via Sjraar Hoeijmakers zijn weg naar Horst, waar hij naast zijn sportieve activiteiten ook een gewaardeerd onderwijzer werd. 

Zijn passie voor het spel, gecombineerd met technische en tactische kennis, maakte hem een voorbeeld voor zowel spelers als trainers, binnen en buiten de vereniging. Wie onder zijn leiding trainde, wist exact wat er op het veld verwacht werd. Discipline, een nooit aflatende inzet, gecombineerd met een flinke dosis techniek en inzicht waren de basis om verder te komen. Samen met Mien vormde Henk een twee-eenheid binnen Hovoc. Hun inspanningen resulteerden in vele successen voor de dames-, heren- en jeugdteams van Hovoc. 

Henks liefde voor volleybal beperkte zich niet tot de rol van trainer. Hij was zelf ook een spelverdeler bij Hovoc en heeft na zijn tijd bij onze vereniging zijn actieve loopbaan als volleyballer afgesloten bij de Horster Volleybal Recreanten. 

Van 4 februari 1969 tot 19 april 1984 bekleedde Henk een bestuursfunctie binnen Hovoc. Hoewel hij nooit officieel penningmeester is geweest, nam hij de rol van ‘schaduwpenningmeester’ op zich. Hij had onder andere een cruciale rol in het verwerven van voldoende trainings- en wedstrijduren bij de gemeente. Henk was ook mede verantwoordelijk voor de oprichting van de Stichting Volleybal Promotie Horst. Zijn scherpzinnigheid en zorgvuldigheid op financieel gebied legden mede de basis voor een financieel gezonde vereniging. 

Vanwege zijn werk als trainer, financieel expert, regulateur, regel- en spelregelspecialist, scheidsrechter, commissielid en nog veel meer, werd Henk op 19 april 1984 benoemd tot erelid van Hovoc. 

Henk, bedankt voor alles. Jouw enthousiasme, kennis en inzet hebben Hovoc als vereniging gevormd en vele leden tot goede volleyballers gemaakt. Wij wensen de familie heel veel sterkte. 

Bestuur Hovoc