In memoriam Jan Joosten

21 mei 2022

IN MEMORIAM JAN JOOSTEN

 

Beste Hovoc leden, 

Ons lid Jan Joosten is op 73-jarige leeftijd overleden. 
In besloten kring is, naar wens van Jan, op 28 april afscheid van hem genomen.

Jan zijn lidmaatschap van Hovoc startte in januari 1965. 57 jaar lid zijn van een club mag je tegenwoordig echt een mijlpaal noemen. Gedurende deze jaren heeft Jan zich op diverse gebieden binnen Hovoc dienstbaar gemaakt. In 1967 organiseerde hij, samen met zijn vrienden/teamgenoten de eerste feestavond van Hovoc. 

Gedurende zijn actieve volleybalperiode speelde Jan voor de winst. In het boekje “Hovoc 40 jaar in beweging” staat Jan vol trots op vele kampioensfoto’s. Jan was een echte “organisator”. Toen Hovoc in 1969 een technische commissie in het leven riep, was hij de juiste persoon om deze mee vorm te geven. Tevens werd Jan op 4-2-1967  bestuurslid. Deze taak heeft hij tot 20-3-1972 met zorg en enthousiasme uitgevoerd.

Tijdens de jaarvergadering zat Jan altijd op de eerste rij, samen met andere “kritische wijze mannen”. Toen het hem niet meer lukte om zelfstandig naar de sporthal te komen, stonden diverse mensen klaar om hem van hulp en vervoer te voorzien. Samen met zijn broer Leo sloeg Jan nooit een jaarvergadering over. Eigenschappen zoals Optimisme, wilskracht en doorzettingsvermogen zorgden ervoor dat hij zich (letterlijk en figuurlijk) niet uit het veld liet slaan.

Ondanks dat zijn lichamelijke gezondheid de laatste jaren achteruit ging, was Jan nog steeds geïnteresseerd in het reilen en zeilen van Hovoc.
57 jaar zat Hovoc in Jan zijn hart en alles wat je in je hart bewaard raak je nooit meer kwijt. 

Nu leef je in onze Hovoc-harten voort.

Hovoc is Jan ontzettend dankbaar voor zijn inzet en betrokkenheid voor Hovoc en in het bijzonder als bestuurslid. “Bijzondere mensen sterven niet – ze gaan – maar blijven voor altijd”

Bestuur Hovoc

Normaal staat er altijd een condoleance-tafeltje in de kantine met een foto, kaarsje en condoleanceboek. Ook wordt er een minuut stilte gehouden voor de aanvang van de wedstrijden. Helaas is de competitie (bijna) ten einde en de kantine gesloten i.v.m. vakantie en examens. Om toch stil te staan bij het overlijden van Jan, brandt ter nagedachtenis een kaarsje op de Hovoc-site.

Leden die een condoleance bericht achter willen laten kunnen dit sturen naar:  voorzitter@hovoc.nl

Deze berichten worden gebundeld in een condoleanceboek voor de familie.