In memoriam: Nel van Hegelsom

23 maart 2019

Beste Hovoc leden,

Wij ontvingen het droevige bericht dat op vrijdag 22 maart 2019 ons lid Nel van Hegelsom is overleden.

Nel was jarenlang speelster van ons 1e damesteam. Als midden-aanvalster heeft zij voor Hovoc menig puntje gescoord. In Nel haar tijd wist Hovoc meerdere malen kampioen te worden en zo uiteindelijk te promoveren naar de 1e divisie. Een mijlpaal in het damesvolleybal van Hovoc.

Nel speelster van Dames 1 en Joop speler van Heren 1. Samen een Hovoc-stelletje en “kampioen” sfeermakers. Hovoc stond bij Nel en Joop jarenlang op “nummer iën”.

In 1990 mocht Hovoc de boerenbruiloft organiseren en Nel en Joop werden boerenbruidspaar. De Merthal (waar Nel haar volleybalcarrière ooit begonnen is) werd volledig op zo’n kop gezet. Hovoc presenteerde zich groots aan heel Horst.

Toen Nel zelf niet meer actief volleybalde, was ze wekelijks trouwe supporter. Bernie trad in haar voetsporen bij dames 1 en Nel volgde trots alle prestaties.
Goed voorbeeld doet goed volgen...

Nel haar gezondheid liet haar in de steek. Zelf actief volleyballen lukte niet meer. Nel werd gevraagd om trainen te geven bij Dames recreanten om zo toch bij Hovoc betrokken te blijven. Ook hier had ze zelf al snel het gevoel dat haar gezondheid spelbreker was.

Ondanks haar moed en inzet werd het voor Nel steeds moeilijker om in de sporthal het spelletje te volgen. Achter de schermen bleef Nel haar Hovoc-hart kloppen. Zij was lid van Stichting Volleybalpromotie Horst en de kaartavondjes met (oud) Hovoc-leden hielden haar betrokkenheid bij Hovoc groot.

Hovoc is Nel ontzettend dankbaar voor haar passie, inzet voor en betrokkenheid bij het Horster Volleybal, zowel in het veld als achter de schermen.
Helaas heb je deze wedstrijd niet kunnen winnen.

Bestuur Hovoc