Internationale topteams op Horster Volleybaldagen

21 augustus 2010

Hovoc viert gouden jubileum
Volleybalvereniging Hovoc bestaat in het seizoen 2010/2011 maar liefst 50 jaar en dat laat de Horster club niet onopgemerkt voorbij gaan. Op 10 en 11 september wordt dat gouden jubileum namelijk grootschalig gevierd met de "Internationale Horster Volleybaldagen". Het belooft met vier van de beste Nederlandse en Duitse teams een groot spektakel te worden in de Dendron sporthal. Daarbij is iedereen van harte welkom om de herenwedstrijd op vrijdag en de dameswedstrijd op zaterdag te komen bekijken.

Hoewel het hier oefenwedstrijden betreft, zien alle teams dit als een serieuze krachtmeting in de aanloop naar het nieuwe volleybalseizoen, dat enkele weken later van start zal gaan.
Beide wedstrijden zijn - met deze volleybalteams op topniveau - op papier alvast absolute krakers. En aangezien er door de wisselingen binnen de teams vele nieuwe gezichten zijn, die zich ongetwijfeld zullen willen bewijzen, zullen de ballen ongenadig hard richting vloer geslagen worden.

SV Dynamo Apeldoorn - Moerser SC
Op vrijdag 10 september om 20.00 uur speelt het herenteam van SV Dynamo tegen Moerser SC. Het Apeldoornse team komt uit in de A-League, de hoogste volleybalklasse op nationaal niveau. Afgelopen seizoen behaalde SV Dynamo groot succes door niet alleen Nederlands kampioen te worden maar ook de nationale beker te pakken. De club kent een rijke historie waarin het onder andere al twaalf keer landskampioen en acht maal bekerwinnaar werd. Het volleybalteam uit Apeldoorn is op dit moment zonder twijfel het te kloppen team in Nederland.

De tegenstander op vrijdagavond is het team uit het Duitse Moers, nabij Duisburg. De boomlange mannen van Moerser SC komen uit in de Bundesliga, de hoogste Duitse volleybalklasse. Hoewel de club pas sinds 1985 bestaat, heeft Moerser SC toch al meerdere nationale prijzen op haar naam staan. Voor aankomend seizoen heeft het team zich versterkt met de Nederlandse internationals Dirk-Jan van Gendt (spelverdeler), Jairo Hooi (midden) en Bas Swinkels (diagonaal). Het internationale karakter van Moerser SC blijkt wel uit de spelerslijst waar ook namen uit België, Hongarije, Puerto Rico en Finland op prijken.

USC Münster - Alemannia Aachen
Op zaterdag 11 september om 19.00 uur staat de dameswedstrijd USC Münster - Alemannia Aachen op het programma. Hoewel de namen van deze Duitse volleybalclubs wellicht minder bekend in de oren klinken, behoren beide teams tot de top van de competitie bij onze oosterburen. Alle dames spelen namelijk in de Duitse Bundesliga.

Het team uit Münster deed dat het meest succesvol en werd in haar bestaan negen keer Deutsche Meister, elf maal Deutscher Pokalsieger en vier keer Europapokalsieger. Maar ook de vrouwelijke tegenstanders uit Aachen timmeren hard aan de weg. Hoewel ook de volleybalafdeling van Alemannia Aachen komend jaar - net als Hovoc - haar 50-jarige bestaan viert, spelen de "Ladies in Black" pas hun derde seizoen op het hoogste Duitse niveau. Met dames uit Duitsland, de Verenigde Staten, Zweden en Hongarije treedt er ook op zaterdag weer een internationaal gezelschap aan in de Horster sporthal.

Internationale Horster Volleybaldagen
"We zijn er als club trots op deze Internationale volleybalteams naar Horst te hebben kunnen halen", aldus Wim Freriks, de voorzitter van Hovoc. "Het heeft de nodige tijd, moeite en energie gekost maar dit programma zal elk volleybalhart sneller doen kloppen. De Nederlandse en Duitse topteams zijn gewend om voor groot publiek te spelen en ik verwacht ook in de Dendron sporthal honderden bezoekers." Wim Freriks vervolgt: "Bij dezen wil ik dan ook van de gelegenheid gebruik maken om alle ouders, familie en vrienden van Hovocleden en alle volleyballiefhebbers uit de regio uit te nodigen voor de Internationale Horster Volleybaldagen. Natuurlijk is ook iedereen van harte welkom op ons grote jubileumfeest op zaterdagavond."

Op vrijdag 10 september is de hal vanaf 18.30 uur geopend voor het publiek waar, na een welkomswoord door de voorzitter, om 20.00 uur de herenwedstrijd aanvangt. Op zaterdag 11 september opent de Dendron sporthal om 15.45 uur. Na een teampresentatie van Hovocteams begint om 19.00 uur de dameswedstrijd. Op beide dagen bedraagt de entree voor bezoekers €5,00.
Na afloop van de wedstrijd op zaterdag barst omstreeks 21.00 uur het grote jubileumfeest los. Dit feest ter ere van de 50e verjaardag van Hovoc is vrij van entree en voor iedereen die de Horster volleybalclub wil komen feliciteren toegankelijk. Met een knallende DJ belooft het een ouderwets gezellig feest te worden!