JB en JC bij topteams van Nederland

30 mei 2011

Hovoc Jongens B en Jongens C bij de topteams van volleyballend Nederland

Op zaterdag 28 mei hebben Hovoc Jongens B en Hovoc Jongens C deelgenomen aan de Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen (NGJK), die jaarlijks door de Nederlandse volleybalbond NeVoBo georganiseerd worden en in 2011 in Den Haag plaatsvonden. De twee jeugdteams van Hovoc streden daar om de Nederlandse titel.
Door kampioen te worden in de NeVoBo-competitie mochten Jongens B en Jongens C deelnemen aan de Regiokampioenschappen. Nadat beide talentvolle Horsterse teams ook tot kampioen van de regio Zuid-Oost gekroond waren, hadden ze zich zeker gesteld van een plaats voor de gesloten clubkampioenschappen in Den Haag.

Daar troffen JB en JC de regiokampioenen uit de andere regio's van Nederland. Verdeeld in twee poules van vier teams maakten de acht regio's daar onderling uit wie de Nederlands kampioen zou worden. De eerste twee teams uit elke poule gingen daarbij door naar de kruisfinales, maar zover zouden de Hovoc teams helaas niet komen. Jongens B werd vijfde, Jongens C werd zevende. Maar na afloop geen teleurgestelde gezichten, want daarmee horen deze Hovocteams bij de top van de volleyballende jeugd van Nederland.

Jongens B van Hovoc startte haar eerste wedstrijd tegen Gemini-S. Toen de remmen in de eerste set los gingen, werd het team uit Hilversum gemakkelijk verslagen (2-0: 25-19, 25-14). In de tweede poulewedstrijd tegen Sliedrecht Sport speelde Hovoc te gespannen en kwam het niet in haar ritme. De tactisch en technisch sterke tegenstander won verdiend met 0-2: 11-25, 14-25. De laatste wedstrijd tegen Florie/NVC moest gewonnen worden om de kruisfinales te bereiken. Ondanks de sterke start met hoge servedruk wist Nieuwegein puntje voor puntje terug te komen en de set te pakken. Ook de tweede set ging verloren en daarmee de wedstrijd.
Hovoc Jongens B behaalde met deze resultaten een mooie vijfde plaats, waar ze terecht trots op mogen zijn, zo bevestigen de meegereisde supporters van Hovoc stuk voor stuk.

Hovoc Jongens C speelde tegen de eerste tegenstander, Rheeze/Kangeroe uit Hardenberg, gelijk: 25-22, 19-25. Ondanks dat Hovoc een goede tweede wedstrijd speelde tegen Set Up uit Ysselmuiden werd er met 0-2 (22-25, 21-25) verloren. De laatste poulewedstrijd tegen Set-Up '65 uit Ootmarsum werd helaas ook met 0-2 (10-25, 17-25) verloren.
Ondanks dat de tegenstanders vaak een jaartje ouder waren en dus ook een maatje groter, heeft Hovoc JC mooie wedstrijden laten zien. Er werd gevochten voor elke bal en als team gaf Hovoc zich niet zomaar verloren. Er kan dan ook terug gekeken worden op een onvergetelijke en leerzame volleybaldag.

Bij de Jongens B won uiteindelijk Sliedrecht Sport, dat eerder op de dag een maatje te groot bleek voor Hovoc, de Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen. Bij de Jongens C ging Prima Donna Kaas uit Huizen er met de Nederlandse titel vandoor.