Joo Hoebers 40 jaar scheidsrechter Hovoc

17 november 2015

Afgelopen weekend stond volleybalvereniging Hovoc stil bij het 40-jarig scheidsrechters jubileum van Joo Hoebers. Al 40 jaar lang heeft Joo voor Hovoc bijna wekelijks - letterlijk en figuurlijk - “fluitend” de leiding bij een volleybalwedstrijd. Hij heeft er lol in, zoals hij zelf zegt en dit zie je terug aan de glimlach op zijn gezicht.

In het verleden floot Joo regionale wedstrijden en tegenwoordig klimt hij, ondanks zijn leeftijd van 70 jaar, wekelijks in de Dendron sporthal op de scheidsrechtersstoel om een wedstrijd voor Hovoc te fluiten. Daarnaast fluit hij, enkele keren per maand, wedstrijden voor de recreantencompetitie. Verder beoordeelt Joo regelmatig scheidsrechters van Hovoc, hetgeen noodzakelijk is voor het ontvangen van een scheidsrechters licentie of -promotie naar een hoger scheidsrechters niveau. En wanneer Joo niet staat ingepland om te fluiten, zit hij als trouwe supporter op de tribune.

Het bestuur van Hovoc heeft het feit dat Joo 40 jaar volleybalscheidsrechter is, aangegrepen om bij de NeVoBo, de Nederlandse Volleybal Bond, een jubileumspeld voor hem aan te vragen. Afgelopen zaterdag is Joo, na het fluiten van zijn wedstrijd, verrast met een gouden officialspeld en oorkonde van de NeVoBo. Reinier Meesters, interim voorzitter van Hovoc, reikte aan de jubilaris de speld met oorkonde uit en overhandigde aan Joo namens de club een ingelijst Hovoc-shirt en aan zijn vrouw een boeket.

De NeVoBo en Hovoc willen Joo van harte feliciteren met zijn 40-jarig scheidsrechters jubileum. Hopelijk kan Joo nog jaren “fluitend door het leven gaan”.