Open Club Kampioenschappen

4 januari 2009

Door twee teams van Hovoc, een team meisjes B en en een team meisjes CMV, werd zaterdag 3 januari deelgenomen aan de Open Club kampioenschappen. Hieronder vind je de verslagen van beide teams.

Meisjes B
De eerste wedstrijd moesten we tegen Deventer. We begonnen erg goed veel service-druk. De wedstrijd gewonnen met 2-0.
De tweede wedstrijd hetzelfde alhoewel de tweede set al wat moeizamer ging maar toch gewonnen met 2-0.
Toen moesten we tegen Flamingo's en die hadden ook vier punten net zoals wij. De eerste ging naar hen toe met 25-21. We moesten dus de tweede set flink aan de bak om ze omder de 21 te houden. We begonnen slecht, 5-0 achter, maar de meiden hebben het goed opgepakt en de middenaanval van hen werd helemaal uitgeschakeld. We kregen met 18-24 dus de kans om ze te pakken en zouden we eerste worden in de poule. Dit was belangrijk om niet tegen Havoc te hoeven spelen want die waren erg goed. Dit gebeurde dus niet maar we wonnen wel met 21-25.
We hadden dus allebei vijf punten, toen werd gekeken naar het onderlinge resultaat en dat was ook hetzelfde daarna werd gekeken naar het resultaat van alle wedstrijden en ja hoor... zelfs dat was hetzelfde. Dus moest er een derde set gespeeld worden tegen Flamingo's. Deze verloren we met 15-11. Dus tweede in de poule en tegen Havoc spelen.
Dit was een domper die we niet meer te boven kwamen, helaas echt verloren dus niet door... Jammer van dat ENE punt op de hele dag...

Meisjes CMV
In Middelbeers mochten de meisjes CMV aantreden. De eerste wedstrijd werd tegen Sarto gespeeld. Alhoewel de start een beetje moeizaam was, wonnen we deze wedstrijd uiteindelijk vrij gemakkelijk met 2-0 (25-18 en 25-15). De tweede wedstrijd was tegen Odi, een lastige tegenstander.
De eerste set wonnen we met 25-18. Echter de tweede set lukte het niet meer en Odi kwam erg goed in de wedstrijd wat er toe leidde dat zij de tweede set wonnen met 16-25. Onze laatste wedstrijd in de poule moesten we spelen tegen Unitas. Ook deze werd gewonnen met 2-0. Dit betekende dat zowel Odi als Hovoc met een gelijk puntenaantal eindigde in de poule.
Echter doordat Odi in de onderlinge wedstrijd tegen Hovoc twee punten meer gemaakt had, waren zij direct geplaatst voor de volgende ronde van de open club kampioenschappen en moest Hovoc nog een wedstrijd spelen. Dit was tegen Peter Peeters uit Schaijk.
De koek was echter op en het lukte ons niet meer om deze laatste wedstrijd tot een goed eind te brengen. Ondanks het harde werken en vechten verloren we met 2-0.
Jammer, volgend jaar gaan we het zeker nog eens proberen.