Podiumplek voor Hovoc CMV op Nationale kampioenschappen

12 maart 2016

Het CMV Mixteam van Hovoc heeft de derde plaats veroverd op de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK). De finales van het NOJK vonden op zaterdag 12 maart plaats in Wijchen en de Horster volleybaljeugd wist daar geweldig te presteren.

Ieder jaar probeert Hovoc met één of meerdere team deel te nemen aan de NOJK, een toernooi waar A-, B-, C en CMV-teams uit heel het land tegen elkaar strijden om de Nederlandse titel. Alle deelnemende clubs selecteren hun beste spelers en alle grote volleybalverenigingen sturen een afvaardiging. De Hovoc-vlag wapperde zodoende tussen de vlaggen van o.a. Alterno, Orion en Sliedrecht Sport.

Na twee voorronden succesvol te zijn doorgekomen, stond het CMV-team niveau 6 van Hovoc tegenover zeven andere teams in de finalewedstrijden, om te strijden om de hoogste eer. In haar poulewedstrijden speelde Hovoc één wedstrijd gelijk, werd er één wedstrijd gewonnen en één wedstrijd verloren. Het puntenaantal was uiteindelijk voldoende om de kruisfinale te mogen spelen. Hovoc trad hierin aan tegen Orion, maar in dit team waren twee spelers letterlijk "een maatje te groot". Ondanks enorme vechtlust, werd deze wedstrijd verloren.

Met dit resultaat mocht Hovoc tegen Huizen spelen voor de derde en vierde plaats. Door samen een fantastisch spel te spelen, werd deze wedstrijd overtuigend te gewonnen: een derde plaats en dus podiumplek voor Hovoc CMV!

Uiteraard waren de spelers Stijn, Bob, Loek, Minke en Indy, hun coaches Anita en Natascha en trainster Marian, ontzettend blij met dit behaalde resultaat. Op dit team, dat Hovoc weer positief op de kaart heeft gezet in volleyballend Nederland, is de Horster club maar al te trots!