Header

Prachtig setje als Horster boerenbruidspaar

4 januari 2015

Boerenbruiloft Horst 2015, Hovoc - D'n Dreumel - Bruidspaar

Tegen een sfeervol decor zagen de Horstenaren zaterdagavond op het verlovingsbal in Froxx het boerenbruidspaar van 2015 tevoorschijn komen. Voor de bruidegom in spe was het een lange weg geweest. Liefde op het eerste of toch tweede gezicht? Om in Hovoc-termen te spreken is het in ieder geval een prachtig setje, dat de volleybalvereniging uit Horst namens carnavalsvereniging D’n Dreumel presenteerde.

Zowel de avond als de zaal waren meer dan goed gevuld met optredens van de liedjeszangers van D’n Dreumel en andere live-acts, aanschouwd door zo’n vierhonderd man publiek, dat poolshoogte was komen nemen. In een inleidende film werd steeds duidelijker waar alle woordspelingen naar verwezen en hoe de bruidegom zijn aanstaande Poolse bruid had gevonden.
Sjaak (Nard Joosten) ging ter plekke op zijn knieën voor Roza (Maud Theeuwen) en na een bevestigend “tak” liet het bruidspaar weten op dinsdag 17 februari ten overstaan van alle Dreumels in De Mèrthal te gaan trouwen.

“Dit verlovingsbal was een schitterende voorbode van de boerenbruiloft die we met Hovoc neer willen gaan zetten”, aldus Rob Derix, die als voorzitter van de boerenbruiloftscommissie de avond aaneen praatte. “Alle lof gaat naar onze tekstschrijver Wim Hendrix en de regisseuses Anneke Vossen - Speijcken en Doortje Buijssen - Van Asten, die samen met dit geweldige gezelschap het warme en gezellige gevoel van onze club naar heel Horst over weten te brengen.”

Alsof er niet al genoeg reden om feest te vieren was, presenteerde Hovoc ook nog het speciaal voor de Horster boerenbruiloft gecomponeerde “Boorebrullefslied”. Derix vervolgt: “Marloes Nogarede en Mark Cuppen hebben dit lied uit de koker van Koen Hendrix prachtig ingezongen. Wij hopen het Boorebrullefslied nog vaak te mogen horen tijdens carnaval.” Inmiddels is het Horster boerenbruiloftslied gratis te downloaden via www.boorebrullef.nl.

“Wij blikken alweer vooruit”, zegt Derix. De focus verschuift nu naar de jeugdboerenbruiloft, waarvan de bekendmaking op zondag 11 januari tijdens de jeugdzittingsmiddag in De Mèrthal is. “Het thema is dit jaar circus en de jeugdboerenbruiloft op zondag 8 februari in De Lange belooft dan ook een waar spektakelstuk te worden. De jeugd van Hovoc gaat er voor heel Horst een mooie show van maken”, besluit de voorzitter.

Klik hier voor het fotoalbum

Boerenbruiloft Horst 2015, Hovoc - D'n Dreumel - Gezelschap

Terug naar het nieuwsoverzicht