Regiokampioenschappen JC1 en MC1

4 mei 2009

Zowel de meisjes C1 als de jongens C1 hebben afgelopen zaterdag 2 mei goed gepresteerd op het regiokampioenschap in Gemert. Eindigde de meisjes C1 bij de eerste vier, de jongens werden tweede. Hieronder een kort verslag van beide teams.

Meisjes C1

In de poule ging het tussen VC Kessel en Hovoc, net zoals in de competitie ging het gelijk op tot het einde toe was het spannend.
Kessel moest in de laatste wedstrijd 1 set verliezen van de tegenstander dan zouden wij 1e zijn. Wat was het spannend en wat hebben wij de tegenstander aangemoedigd om te winnen. In de laatste minuut verloor VC Kessel met 25-23. Nu konden wij ons klaar maken voor de halve finale.
De tegenstander was voor ons echter een maatje te groot en helaas verloren wij deze wedstrijd.

Geweldig meiden wat jullie deze dag gepresteerd hebben, jullie horen bij de beste 4 van zuid-oost nederland.

Coach Ger en Mariet MC1

Jongens C1

Het regiokampioenschap in Gemert is voor de Jongens C1 wisselend verlopen.
Alle wedstrijden werden over twee sets gespeeld op het kleine C-veld; terwijl ze al flink op een B-veld getraind hadden.

De eerste wedstrijd speelden we tegen de latere nummer 1 VCE/PSV uit Eindhoven, die ons met veel lengte en minder volleybal de eerste set een beetje overdonderde. De tweede set was tot aan het einde spannend. Het was jammer dat we deze set niet konden pakken.

De wedstrijd tegen Summa Peelpush was een goede wedstrijd van beide kanten; er werd goed opgebouwd; bij vlagen werden we door Summa op plaatsballetjes gepakt. Hovoc trok door een betere serve en meer aanval aan het langste eindje.

Ook in de laatste wedstrijd tegen Shock’82 gingen we er nog goed tegen aan. Uit niets bleek, dat Hovoc voor de tweede plaats aan het spelen was. In deze wedstrijd bleek dat we in het toernooi gegroeid waren. Het spelen met vaste plaatsen op sommige posities ging steeds beter.

Met twee van de drie gewonnen wedstrijden, waren we niet helemaal tevreden; maar we vonden het uiteindelijk een goede prestatie. Het spelletje zag bij momenten er heel goed uit.

We hebben op deze dag laten zien, dat we met 4 van de 6 punten, de beste van Limburg zijn.

Jongens, Proficiat ! Ouders en grootouders, bedankt voor de geweldige ondersteuning.