Header

Sportcarrousel op 8 mei

28 april 2014

Hovoc volleybal Horst

Op donderdag 8 mei vindt er op Sportpark ter Horst een sportcarrousel plaats. Het is een leuke en sportieve activiteit in de meivakantie voor de basisschoolkinderen van de groepen 1 en 2 van gemeente Horst aan de Maas. Tijdens de sportcarrousel kun je kennismaken met verschillende soorten sport. Elke vertegenwoordigde sport zal zich laten zien door middel van een clinic, waaraan je kunt deelnemen. Door middel van een doordraaischema heb je de mogelijkheid om kennis te maken met alle aanwezige sporten!

Vind jij het leuk om in de vakantie lekker sportief bezig te zijn, kom donderdag 8 mei (van 10:00 tot 13:00 uur) dan gezellig met je papa, mama vriendjes en vriendinnetjes naar de sportcarrousel (in sportkleding). Opgeven voor deelname is gratis en heel eenvoudig; stuur een mailtje naar jelle.janssen@horstaandemaas.nl onder vermelding van je naam.

De organisatie van dit evenement is in handen van Sport aan de Maas in samenwerking met de sportverenigingen in Horst aan de Maas.
Hovoc is ook aanwezig op de sportcarrousel en wil zich middels onderstaande tekst voorstellen:

"Volleybal betekent gezellig, leuk en sportief actief zijn met een bal. Balvaardigheid is iets wat je hebt of wat Hovoc je probeert bij te leren. De Horster volleybalvereniging Hovoc leert kinderen rennen, gooien, vangen, mikken, rollen en duiken. Maar het is vooral samen met elkaar spelen met een volleybal.

Hovoc is in 1960 opgericht en dus een relatief jonge vereniging, die wel al geschiedenis heeft geschreven. Vanaf de oprichting heeft Hovoc zich een vaste plaats in de gemeente Horst aan de Maas gecreëerd. Een club die bij iedereen in Horst en omstreken bekend is en een goede naam heeft. Vanaf het ontstaan is Hovoc een serieuze vereniging, waarbij volleybalplezier, een goede opleiding en clubgevoel erg belangrijk is.
Bij Hovoc zijn zo’n 350 leden actief met hun sport bezig. Er is een grote jeugdafdeling, zowel bij de jongens als de meisjes. Naast het volleybal worden er extra activiteiten georganiseerd variërend van het jeugdkamp, een dropping, “Was ik maar groot” en natuurlijk het Horster Volleybaltoernooi.

Kinderen van 6 tot 12 jaar beginnen in het CMV (Cool Moves Volleybal), waar op een klein veldje met vier kinderen wordt gespeeld. Het begint met gooien, vangen en veel bewegen. Elk seizoen komt er een techniek bij, zoals serveren, onderhands/bovenhands spelen, smashen of bovenhands serveren. Zo wordt stap voor stap gewerkt naar de standaard technieken van het “echte” volleybal. Samen leuk bezig zijn, is het belangrijkste in de eerste jaren.

De trainingen van Hovoc zijn in de Dendron sporthal en eenieder (van elke leeftijd) mag een maand gratis meetrainen om te kijken of volleyballen bevalt.
Hovoc hoopt op donderdag 8 mei tijdens de Sportcarrousel veel kinderen en ouders te mogen begroeten!"

Terug naar het nieuwsoverzicht