Team N61 naar landelijke kampioenschappen

3 mei 2009

Op zondag 3 mei werden de CMV-regiokampioenschappen in Panningen gehouden. En aangezien team 1 van Hovoc rayonkampioen was geworden, mochten zij hier ook aan deelnemen. Tijdens de poulewedstrijden was de allereerste wedstrijd tegen Odi (toch een beruchte tegenstander). Deze wedstrijd werd vrij gemakkelijk gewonnen met 2-0. De volgende wedstrijd werd tegen Unitas gespeeld. Dit ging een stuk lastiger en eindigde in 1-1 en de laatste wedstrijd tegen Furos eindigde in 2-0 voor Hovoc. Dit betekende dat Hovoc als eerste was geƫindigd in de poule en ze recht hadden op een plekje in de halve finale.
In deze halve finale kreeg Hovoc een bekende tegenstander: de jongens van VC Weert. Dit was hetzelfde team waarvan ze tijdens de rayonkampioenschappen nipt met 2-0 van gewonnen hadden. Ook dit keer werd het erg spannend. Werd de eerste set nog gemakkelijk gewonnen, de tweede set kwamen ze op tien punten achterstand te staan. Echter voor elk punt werd hard gevochten en heel langzaam kwamen ze gelijk. Uiteindelijk kon de set in 22-20 in Hovoc's voordeel worden afgesloten. Dus een 2-0 winst. Deze overwinning betekende een finaleplaats maar ook tegelijkertijd dat Hovoc naar de landelijke kampioenschappen in Hengelo mocht op 6 juni.
Tijdens de finale tegen Flamingo's bleek de tegenstander toch te sterk voor Team 1 en jammer genoeg verloren we deze wedstrijd met 2-0. Maar tweede tijdens de regiokampioenschappen van Zuid-Oost Nederland is natuurlijk een super prestatie!
Meiden, Luuk en coaches proficiat en veel succes in Enschede.