Dames pakken punt tegen VCN

12 december 2022

Dames 1
Zaterdag 10 december speelde Hovoc Dames 1 na twee uitwedstrijden weer eens een wedstrijd in de eigen Dendron Sporthal, deze keer tegen VCN Dames 3. De dames uit Capelle aan den IJssel staan eerste en hebben een aantal ervaren ex-eredivisiespeelsters in de gelederen. Dit was voor Hovoc echter geen reden om minder hun best te doen. Twee weken lang is er getraind om puntjes af te snoepen van de koploper.

Om 19:30 klonk het eerste fluitsignaal en begon de wedstrijd. De dames van Hovoc begonnen sterk en wisten met zowel hun service als aanval en goed verdedigend werk VCN voor te blijven. Toen het 13-9 stond kwam VCN terug in het spel en boden ze meer weerstand. Hovoc bleef het hoofd koel houden en vierde elk punt. Dit enthousiasme zorgde ervoor dat de speelsters uit Horst de set wonnen met 25-23, een spannend einde van de set.

De tweede set was het zaak om de goede lijn van set 1 door te trekken. Echter kwamen de dames uit Capelle meer in vorm en werd het voor Hovoc lastiger om punten te maken. Goede servicereeksen van de tegenstander zetten de dames onder druk waardoor VCN kon uitlopen. Er bleef vechtlust te zien maar de achterstand die ontstaan was kon niet omgevormd worden in een voorsprong. De set ging met 19-25 naar VCN.

Tijdens de kantwissel werd besproken wat er in set 3 veranderd zou moeten worden om deze set te winnen. De dames van Hovoc waren erop gebrand om met meer dan 1 gewonnen set de wedstrijd af te sluiten. Aan het begin van de set was het vuur terug en legde Hovoc de druk bij de tegenstander. Ballen werden goed afgemaakt en verdedigend werd veel gepakt. Toch was het weer de service van de tegenstander die ervoor zorgde dat tegen een achterstand aangekeken werd. Er slopen slordigheidsfoutjes in aan de kant van Hovoc en het spel kwam er niet meer uit zoals getraind was en de eerste set getoond werd. Ondanks het goede begin verloor Hovoc de set met 11-25.

Set 4 moest gewonnen worden om de wedstrijd nog te kunnen winnen. Iedereen was enorm enthousiast en het doel was om weer ongedwongen zoals in de eerste set uit de startblokken te schieten. Het ging erg gelijk op, maar vanaf de 10 punten kwam VCN voor te staan. Dit was geen reden de hoofden te laten zakken, juist toen werd er gevochten voor elke bal en werd alles uit de kast gehaald. De spanning was te snijden en beide teams gaven alles om set 4 binnen te slepen. Hovoc had goede servicebeurten en wist het VCN lastig te maken. Uiteindelijk liepen bij 18-21 de frustraties bij de tegenstander dusdanig op toen een bal door de scheids binnen de lijnen werd gegeven, dat er een rode kaart volgde. Helaas heeft Hovoc niet voldoende kunnen profiteren van de daardoor veroorzaakte onrust en werd ook de 4e set gewonnen door VCN met 21-25.

We kijken met trots terug op een wedstrijd waarbij Hovoc heeft laten zien wat het waard is. Een 1-3 verlies die door de setwinst toch voelt als een overwinning. Op naar volgende week, dan komen de Eindhovense studenten van Hajraa Dames 1 op bezoek in Horst.