Heren belonen zichzelf niet tegen Hands Up, Dames snoepen puntje af in Roosendaal

17 januari 2023

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar werd afgelopen zaterdag gespeeld in de eigen Dendron Sporthal tegen de nummer 6, Hands Up uit Berlicum. Hovoc Heren 1, 9e op de ranglijst, verloor de vorige wedstrijd in Berlicum met 3-1.

De eerste set werd niet sterk begonnen. Ondanks dat Hovoc steeds bij kon blijven, sloeg Hands up op 8-8 een gat van 4 punten met een sterke serviceserie. Heren 1 kon in de eerste set hun pass niet goed onder controle krijgen en ook werden er veel servicefouten gemaakt waardoor er geen ritme kwam in het eigen spel. Hands up pakte de eerste set dan ook met 19-25.

In set 2 werd het tij gekeerd. Coach Pim Janssen sprak zijn ploeg vastberaden toe en zei dat er wel degelijk wat te halen viel tegen de mannen uit Berlicum. En dat bleek ook. Hovoc kwam deze set sterk uit de startblokken en alles leek te lukken. Passend lag de bal goed, aanvallend werden alle ballen afgemaakt en Hands up zag het met lede ogen aan. Twee mooie serviceseries van Job Willems en Kris Welles zorgden voor een ruimte setwinst, 25-10.

In set 3 werd dezelfde lijn van set 2 doorgetrokken. Heren 1 overklaste Hands Up wederom met sterk spel en gaf de mannen uit Berlicum geen kans, 25-12 winst. Toch kon Heren 1 het niveau van deze sets niet vasthouden. In set 4 kwamen de mannen uit Horst in de pass weer onder druk te staan en werd er ook aanvallend te weinig gescoord. Heren 1 kwam op geen enkel moment weer in hun eigen spel en Hands up wist alle side-outs meteen te scoren, 14-25 verlies.

Set 5, de allesbeslissende set. Heren 1 wist dat er zeker winst te behalen viel, mits ze hun eigen spel op orde bleven houden. In set 5 kwam Heren 1 op een 5-3 voorsprong. Uiteindelijk pakte Hands Up het eigen spel op met een sterke sprongservice, en serveerde zo naar een 5-8 voorsprong. Heren 1 kakte helaas weer in. Toch werd er nog steeds voor elke bal gevochten. Vanuit een 8-13 achterstand werd er nog keihard gevochten en werd het 11-14. Helaas werd dit laatste punt nooit meer gespeeld omdat de scheidsrechter Hovoc ‘’gedwongen’’ in een opstellingsfout had gezet vanwege een rode kaart, 11-15 verlies.

Een zuur einde aan een aparte wedstrijd. Beide teams speelden met vlagen goed en met vlagen slecht. Toch kan Heren 1 met een positief gevoel terugkijken op deze wedstrijd, met name de 2e en 3e set. Zaterdag 21 januari speelt Heren 1 uit in Tilburg tegen de nummer 8, Volley Tilburg HS2.

Afgelopen zaterdag zijn de volleybaldames van Hovoc Dames 1 naar Roosendaal gereden om hier de strijd aan te gaan tegen het team op de tweede plek!Na een lange reis kon de wedstrijdvoorbereiding beginnen. Tactieken werden besproken en de analyse over de vorige wedstrijd tegen deze concurrent werd er nog even bijgehaald. Hiermee begonnen de meiden vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd. De eerste set werd dan ook sterk begonnen. Meteen had Horst een voorsprong. Helaas konden ze dit niet volhouden tot het einde, door verschillende eigen fouten aan de kant van Hovoc. Zo kwam Roosendaal ineens erg dichtbij en wist de tegenstander zelfs over Hovoc heen te gaan. De eerste set ging dan ook verloren, met 22-25.

De tweede set besloot Hovoc de fouten uit het eigen spel te proberen te halen. Zo begonnen ze de set sterk en verzorgd en werd opnieuw een kleine voorsprong gecreëerd. Tóch liet Horst zich nogmaals inhalen en zo kwam het ook in deze set op de laatste fase van de set aan. De Horster Dames trokken hierbij wederom nét aan het korste eind: 22-25.

Set nummer 3 begint gelijk op, waarin Hovoc net wat minder fouten maakte en op die manier uit kon lopen naar een aanzienlijke voorsprong. Aan het einde van de set wist Roosendaal weer dichtbij te komen, maar Hovoc wist de set binnen te halen, 26-24!

Dit zorgde voor hernieuwde energie in de 4e set, maar dit was van korte duur. De Horster dames kregen meteen veel punten om de oren, wat resulteerde in een flinke achterstand van 5-13. Het lukte Horst helaas niet om deze achterstand nog in te halen. Daarom werd deze set toch dik gewonnen door de dames uit Roosendaal, met 12-25. Al met al geen reden om ontevreden te zijn, de dames van Hovoc speelden namelijk tegen plek twee en wisten toch een puntje weten binnen te halen. Over het algemeen werd er geen slechte wedstrijd gespeeld, maar is het wel duidelijk dat er weer flink getraind moet worden om de kleine, maar cruciale, foutjes eruit te halen!