Dames 1 verlengt verblijf in 2e Divisie, Heren 1 wacht bloedstollende apotheose

17 april 2023

Zaterdag 15 april 2023 stond voor Hovoc Dames 1 de laatste wedstrijd van het seizoen op de planning tegen ADC uit Urmond. Thuis in het zogenoemde ‘Tigerhonk’ werd om 19:30 het eerste fluitsignaal gegeven.

Vanaf het eerste moment was duidelijk dat er gevochten moest worden voor elke bal. Hovoc begon met een kleine achterstand maar kon toch steeds goed bijblijven. Helaas werden er net wat te veel foutjes gemaakt aan eigen kant, waardoor ADC het soms iets te gemakkelijk kreeg om punten te maken. Halverwege de set kwam het ‘vuur’ terug maar helaas was dit niet meer genoeg om te winnen, met 23-25 was de eerste set voor ADC.

De dames van Hovoc wisten dat er iets anders nodig was om te winnen, dus werd in de tweede set het vuurtje aangemaakt en werd duidelijk gemaakt dat ook wij verbaal sterk aanwezig konden zijn. Er werd sterk begonnen en gegaan voor elke bal. ADC stond al gauw 5 punten achter en Hovoc wist dit gat alleen maar groter te maken. Er werd gestreden voor elke bal wat werd beloond met een 25-16 setwinst.

Zaak om dit door te trekken in de volgende twee sets zodat voor Myrthe en Geert het avontuur bij Hovoc kon worden afgesloten met een gewonnen wedstrijd. Echter was het enthousiasme bij de speelsters iets minder aanwezig. Er werd geprobeerd alles eruit te halen wat er in zat maar helaas was dit niet genoeg om de derde set te winnen, met 18-25 ging ook deze set naar ADC.

Een stand van 1-2 in sets, belangrijk om deze vierde set te winnen zodat er nog een wedstrijdwinst in zat. Er werden lange rally’s gespeeld en mooie ballen geslagen. Voor elke bal werd gestreden en de achterstand die in het begin ontstond werd redelijk goed bijgebeend. Helaas had ADC geen zin in een vijfsetter en gingen ook zij voor elke bal, waardoor zij uiteindelijk de set met 19-25 wonnen.

De wedstrijd werd afgesloten met een stand van 1-3. Er werd nog afscheid genomen van Myrthe en Geert en de nodige foto’s gemaakt voordat het eindfeest in de kantine van Hovoc begon. Volgend seizoen gaan we weer op voor een nieuw seizoen in de 2e Divisie. We hopen jullie weer allemaal terug te zien in de Dendron Sporthal en hopen dat wij dan kunnen rekenen op jullie luide support tijdens alle thuiswedstrijden!

Afgelopen zaterdag werd de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Tupos uit Baarlo. Hovoc Heren 1 moest een 4-0 overwinning binnenhalen en directe concurrent Landgraaf moest 4-0 verliezen. Dit zou ervoor zorgen dat Hovoc op plek 9 zou komen te staan en dus geen nacompetitie hoefde te spelen. Het was een moeilijke opdracht, die helaas niet gelukt is.

In set 1 begon Hovoc al slecht. Het kwam moeizaam uit de startblokken. De pass lag slecht, er werd geen lef getoond in de aanval en Tupos vond hun eigen ritme. Set 1 ging verloren met 25-17 en dit betekende een definitieve 10e plek in de competitie, waardoor er nacompetitie gespeeld moest worden.

De druk was eraf. Heren 1 ging vrijuit spelen. Er kwamen weer glimlachjes op de gezichten en ook Guus Bouten en Maurice Bruggers van Heren 2 kregen speelminuten in het eerste. Set 2 werd gewonnen met 22-25.

Set 3 bleef ook wisselvallig. Het ene moment werd de bal snoeihard binnengeslagen, en het andere moment werden de meest onnodige fouten gemaakt. Tupos kwam op voorsprong met 5 punten. Echter kwam Hovoc Heren 1 weer in de buurt door flink wat fouten aan de kant van Tupos. In de slotfase van de set trok Horst aan het langste eind en won de set met 25-27.

In set 4 en 5 speelde Hovoc ondermaats. Het leek even of ze vergeten waren wat ze ook alweer konden. Set 4 ging daardoor verloren met 25-19 en set 5 met 15-10.

Het was een welverdiende overwinning voor Tupos, aangezien de Horster mannen hun niveau niet konden halen.

Zaterdag 29 april wordt de nacompetitie (pd-wedstrijden) gespeeld in de Dendron Sporthal in Horst om hun plek te behouden in de tweede divisie. Heren 1 neemt het op tegen de nummers 2 van 2 derde divisie poules, namelijk: VCE/PSV HS1 uit Eindhoven en AVVA HS1 uit het Zuid-Hollandse Ameide.