Heren 1 wint belangrijke wedstrijd tegen Landgraaf, Heren 2 pakt punt in Budel

21 november 2022

Afgelopen zaterdag stond VC Landgraaf op het programma voor Hovoc Heren 1. Landgraaf stond met 12 punten uit 7 wedstrijden net 1 puntje boven Hovoc, met 11 punten. Een belangrijke wedstrijd dus, in de onderste regionen van de 2e Divisie.

In set 1 moesten de mannen van Hovoc duidelijk nog op gang komen. Het ging redelijk gelijk op, maar Heren 1 liet niet zien waartoe ze in staat waren. Er werd laf gespeeld, aanvallend werden de rally’s niet afgemaakt en het enthousiasme was ver te zoeken. Dit zorgde ervoor dat Landgraaf aan het langste eind trok, 22-25 verlies.

In set 2 kwamen de mannen 4 punten los van de tegenstander door een sterke servicereeks Niels Keijsers. Hovoc speelde nog steeds niet op hun best waardoor Landgraaf de stand weer de mogelijkheid kreeg om de stand gelijk te trekken. Gelukkig waren de mannen uit Horst het aanvallen nog niet verleerd en werd er hier en daar keihard een bal het veld in geslagen, waardoor de set gewonnen ging met 25-23.

Set 3 was een kopie van set 2. Een voorsprong van 17-11 werd behaald, waarna Heren 1 het weer onnodig spannend maakte, door Landgraaf terug te laten komen tot 23-22. Gelukkig wist Hovoc orde op zaken te stellen en liet de Horster equipe zien dat het alsnog de set binnen kon slepen: 25-22.

Een overwinning was nodig om boven Landgraaf te komen in de competitie en dus ook boven de gevreesde degradatiestreep. Gelukkig was de motor in de vierde set warm gedraaid. Diagonaal Stef Wismans scoorde de ene na de andere bal en ook kwam Landgraaf niet voorbij de blokkering van Job Willems en Niels Keijsers. Een voorsprong van 20-12 werd vastgehouden, wat resulteerde in een 25-20 setwinst.

In een belangrijke wedstrijd wist Hovoc Heren met 3-1 te winnen. Deze 4 punten brengt Hovoc over Landgraaf heen, waardoor de heren nu op een 8e plek staan in de 2e Divisie.

Zaterdag 26 november staat er weer een uitwedstrijd op het programma, ditmaal tegen de nummer 11, Nuvoc uit Veldhoven.

Heren 2
Voor Heren 2 stond Ledûb Heren 1 op het programma in Budel. Hovoc komt net als vorig jaar uit in de Promotieklasse. Nadat afscheid werd genomen van de routiniers in de selectie, werd het team versterkt met verschillende jonge spelers, o.a. vanuit Heren 3. Een jong team in opbouw, dat vooralsnog op de laatste plek staat in haar klasse. Toch is er een stijgende lijn te herkennen en raken de mannen van coach Mark Cuppen steeds beter op elkaar ingespeeld, met bij vlagen uitstekend spel.

Door verschillende blessuregevallen was het lastig om voor afgelopen zaterdag een compleet team op de been te krijgen. Hierdoor kwam Heren 2 uit bij Hovoc-oudgediende Geert Bouten, die het team van de nodige ervaring voorzag.

De eerste set, waarin Guus Bouten na blessureleed zijn eerste punten van het seizoen speelde, werd meteen goed begonnen. Door sterk aanvallend spel werd de druk vol bij Ledûb neergelegd, waardoor de mannen uit Budel niet in hun spel konden komen. De set ging lang gelijk op, maar met een sterke pass en slim spel wist Hovoc de eerste set en hun tweede punt van het seizoen binnen te slepen: 22-25.

Dit smaakte duidelijk naar meer voor de Horster mannen. Zaak was om dit spel vast te houden, om zo het puntenaantal vandaag uit te breiden. Ook set 2 ging lang gelijk op, maar er slopen wat meer fouten in aan Hovoc-zijde. Mede door een aantal servicefouten en lange series tegen keek Hovoc steeds opnieuw tegen een achterstand aan. Doordat Heren 2 niet opgaf en bleef knokken werd de achterstand telkens ook weer weggewerkt, maar Ledûb trok uiteindelijk toch aan het langste eind: 25-21.

Set 3 ging eigenlijk op dezelfde voet verder. Ledûb wist nét makkelijker de punten te maken, waardoor Hovoc steeds achter de feiten aanliep. De sterke middenman aan Budelse kant liet zijn klasse zien en scoorde gemakkelijk zijn punten, en de mannen van Heren 2 wisten niet aan te haken. Set 3 ging dan ook verloren met 25-16.

Het doel van set 4 was duidelijk; een vijfsetter afdwingen tegen een team dat ondanks de betere plek op de ranglijst toch te kloppen leek. De heren wisten echter niet meer in hun eigen spel te komen. Na een sterk begin aan de wedstrijd, had Hovoc nu weinig meer in te brengen. Een teleurstellend einde aan de wedstrijd, en set 4 werd door Ledûb met duidelijke cijfers gewonnen: 25-10.

Na de wedstrijd overheerste de teleurstelling; ondanks dat pas het tweede punt van het seizoen werd binnengesleept, wist Hovoc dat er meer in had gezeten, als het gebruikelijke niveau langer was vastgehouden. Deze zaterdag staat een wedstrijd tegen Jokers Heren 2 uit Maastricht op het programma, in de eigen Dendron Sporthal.